Mehmet ALTIPARMAK


SON DÜZLÜĞE ÇIKTIK!

MORTGAGE sistemi ile 32 yılda ödenecek olan kredi ve bir miktarda Mansur Başkanın 2020 yılında çektiği kredi ile alınan evi pireyi deve yaparak siyasi malzeme yapanlarda halk tarafından itibar görmemiştir.


Bilindiği üzere maraton müsabakalarında tecrübeli atletler enerji ve performanslarını öyle bir ayarlarlar ki yarışın son metrelerinde atak yapıp rakiplerine fark atarak yarışı kazanır veya aksini yaptıklarında da kaybederler. Her seçimde bir maraton gibidir. Başkan adayları da maraton sporcuları gibi YSK’nın adaylıklarını kesinleştirdiği tarihten beri maraton sporcusu gibi seçilecekleri bölgede mümkün olduğunca sıkılmadık el bırakmadılar. Astıkları afişlerin sıklığı ile de bir güç gösterisini sundular. Eldeki imkanlarının ne kadar olduğunu seçmen gördü ve bilgi birikimlerini de bu dar süreçte seçilmek için sergilediler.
Tabiri caiz ise yazımın başlığında da görüleceği üzere son düzlüğe çıkıldı. Yazıyı kaleme aldığım saatlerde seçim yasaklarının başlamasına beş gün kaldı. Bu beş günde de adaylar unuttukları atladıkları ve ikna etmek gereği duydukları elleri sıkmaya gideceklerdir.
Cumhur İttifakının gerek Ankara’da k gerekse İstanbul’da ki ve adına da BÜYÜK Mitingleri adayların banko seçilir izlenimi vermemiştir. Şöyle ki İstanbul mitinginde Sayın Cumhurbaşkanı “Biz bu alanlarda geçtiğimiz dönemlerde 1,5 milyon AKEPE seçmenlerini bir araya getiriyorduk. Bugün ise maşallah 650 bin seçmenimiz miting alanına gelmiştir.” Derken miting alanına gelen 650 bin seçmene karşılık gelmeyen seçmen sayısının da 850 bin olması yenilginin ayak sesleri gibi geldi bana.

Bunun sebebi ister adayın yetersiz olması olsun, ister İktidarın ekonomiyi düzlüğe çıkaramadığı için mutfakta ki tencerenin yeterince aş pişirememesi olsun isterse de emeklilerin çarelerine gerçek anlamda çare olamadıklarından olsun vaziyet budur.

Parası olan varlıklı kişilerin yararlandığı KKK için varlıklı kişilere ödenen paralar, Geçiş garantili, Hasta garantili, Yolcu garantili olarak yapılan ve temelleri atılırken de bizzat Sayın Cumhurbaşkanının “ biz bunları cebimizden beş kuruş çıkmadan yapılacak” dedikleri.  Oto yollar, Köprüler, Şehir hastaneleri ve Havaalanlarının verilen devlet garantisi ile geçmeyen araç sayısına, rahatsızlanmayan hasta sayısına, gelmeye yolcu sayısı için yüklenici firmalara bulunan paralar, ve de liyakatsiz yöneticilere verilen görevler nedeni ile ekonomi raydan çıkmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanının da en son İstanbul Mitinginde belirttiği gibi alanlara gelen fanatikler hariç büyük bir azalma söz konusu olmuştur. Bu nedenle de 2019 yılından beri Merkez İktidarın tüm engellemelerine rağmen beş yılda başarılı çalışmalarıyla topluma “Çalmadan da çalışılıyormuş” imajını yerleştiren başta Ankara, İstanbul ve Muhalefet Belediye Başkanları trafolara kedi sandıklara da kirli eller müdahale etmediği takdirde Cumhur İttifakına 1 Nisan şakası yapacaklar gibi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.
Az yanılmış çok yanılmış olabilirim bunun muhasebesini de haftaya kaleme alacağım köşe yazımda sizlerle değerlendiririz.
Cumhur İttifakı bu seçim süresince siyasetin bütün kirli oyunlarını yalanlarını ve kumpaslarını sergilemekte hiç geri kalmadılar. 2019 yılında CHP İstanbul İl binasının alınışı esnasında ödenen paraların tesliminin yapıldığı Avukatın ofisinde ki kamera görüntüleri tüm yandaş medyanın ilgi odağı olmuş ve her şey açık ve netken olmadık tezviratlar yaparak toplumda olumsuz algı oluşturmayı başarmışlardır. Eldeki gerçek tapuların dairelerin yaratılan rantların haberleri ile telaşa düşen ve kamuoyunda da dikkatle takip edilen gerçek belgeler ortaya saçılınca da rakipleri tarafından Mansur YAVAŞ’ın Londra’da çalışan kızının aldığı evi dillerine dolamışlardır. Bilindiği üzere yurt dışında MORTGAGE olarak bilinen ve ödemesi bizdeki vatandaşı sömüren bankalar gibi yüksek faizi olmayan MORTGAGE sistemi ile 32 yılda ödenecek olan kredi ve bir miktarda Mansur Başkanın 2020 yılında çektiği kredi ile alınan evi pireyi deve yaparak siyasi malzeme yapanlarda halk tarafından itibar görmemiştir.

Vatandaş BAŞKENT KART ile sosyal yardım alan vatandaşlara düzenli olarak yatırılan et parasını, Doğal gaz yardımını, kart ile alınan gıda yardımını, kırsal kesimlerde tarımla uğraşan vatandaşa yapılan tohum, gübre ve ilaç yardımlarını, Üniversite öğrencilerinin su aboneliğinde suyun % 50 indirimli verilmesini, Ankara’nın muhtelif yerlerine yapılan 17 Köprülü kavşak ve kent trafiğine nefes aldıracak bulvarların yapılmasını, Polatlı ve Çubuğa götürülen temiz su borularını, KOVİT 19 nedeni ile sokağa çıkma yasağında pazarcıların mağdur olmaması için mallarını almasını, Ankara ya yeni yeni bol yeşil alanlı parkların ve mesire yerlerin açılmasını tarafsızca gözlemliyor ve değerlendiriyor.  Bence Ankaralı bir dönem daha Mansur Başkan diyecektir.
Ankaralıya güvenen Mansur YAVAŞ geçtiğimiz dönem Belediyede ki Merkezi İktidarın encümen sayısının çok olması nedeniyle rahat çalışamadığını projelerin yapılmasının engellendiğini belirterek bu dönem Belediye Meclis Üye çoğunluğunun da sağlanması için gittiği her yerde bu talebini aktarmaktadır. Bu konuda haksızda değildir. Zira 2019 yılında özellikle İstanbul ve Ankara’nın Millet İttifakının Başkanları kazanınca Sayın Cumhurbaşkanı morali bozuk bir yüz ifadesi ile “ artık onlar topal ördek gibi çalışırlar” diye aba altından sopayı göstermeyi de ihmal etmemiştir.
Tabi tolum olarak biraz balık hafızalı olduğumuz için yaratılan yeni olumsuz gündemlerle o tehditler unutuldu gitti! Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanı bu seçimlerde de “benimle çalışacak Belediye Başkanları beklenen her hizmeti getirir “ diyerek nerede ise her yerde kayıpsız bir şekilde Cumhur İttifakının Belediye Başkan adaylarının seçilmesi gerektiğini meydanlarda söylemekte geri durmamıştır.
Evet, değerli YENİ BAŞKENTGAZETESİ takipçileri görüş düşünce ve olması yüksek sonuçları sizlerle istişare ettik. Mevlana’nın güzel bir sözü olan NEYLERSE MEVLAM EYLER! MEVLAM EYLERSE DE GÜZEL EYLER sözünü söyleyerek yazımı noktalamak istiyorum. 
Ancak Ankaralının da yapılanları uygulamaları mantıklı ve fanatik taraflı olmadan değerlendirip 31 Mart Pazar günü koşulsuz sandığa giderek oyunu vermelidir. Bunu bir vatandaşlık görevi olduğunu algılamalıdır. Ben gitmezsem bir şey olmaz fikrine kapılmamalıdır.
Her zaman olduğu gibi BAŞIN DÜŞERSE DARA MEHMET ALTIPARMAK’I ARA diyerek bu haftaki yazımı da noktalıyorum.
İrtibat No: 0 542 610 40 40

 

Gazze'de can kaybı 34 bin 904'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüştü

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ'NİN ERTELENMESİNİN MUHTEMEL SEBEPLERİNİ" DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİNİN ÖNEMİNİ VE BÖLGESEL KONULARA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ HAMAS SİYASİ LİDERİ HANİYE'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ VE BÖLGEDE YAŞANAN GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "İRAN-İSRAİL GERİLİMLERİ VE YAŞANAN GERİLİMLERİ TÜRKİYE BAĞLAMINDA" DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, " UKRAYNA'NIN OLASI YENİLGİSİ SONRASI 3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR MI" SORUSUNA CEVAP VERDİ

EDNEWS HABER SİTESİNE KONUK OLAN YAZARIMIZ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "ORTADOĞU'DA YAŞANAN GELİŞMELERİ TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRDİ"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ RUSYA'NIN UKRAYNA'YA OLASI BİR TOPYEKÜN SALDIRI İHTİMALİNİ DEĞERLENDİRDİ

MESUT HARAY YAZDI "İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINDA TÜRKİYE'NİN ROLÜ: GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİNİ KORUMA VE BÖLGESEL İSTİKRARI SAĞLAMA"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

YAZARLAR