Strateji ve Yönetim Uzmanı Yarbay Halil MERT


TSK’NDE KURMAYLIK STATÜSÜ, SİYASETTE NARGİLECİLERİN KURNAZLIĞI, SEÇKİNCİLİK SORUNU…

15 Temmuz’dan önce de FETÖ ile ciddi mücadele eden insanlarımız vardı. Bu insanlar şimdi neredeler?


Seçkinler ve Seçkinciler belası.

TSK'inde Kurmaycılar ve Siyasette Nargileciler.

 

Kamudaki liyàkât, ehliyet, sicil, terfi sistemi ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR şiàrınca yeniden tesis edilmelidir.

 

Seçkincilik hüsràna götürür. Asla fırsat verilmemelidir.

 

    

İçerik açıklamaları ile buradadır. https://youtu.be/3RZgf6oPRKU Başlıklar aşağıdadır.

 

    Kurmaylık nedir?

    Muharebe sahada kazanılır. Ancak muharebenin de bir sistematiği, komuta kontrolü vardır. Tarihten günümüze harp prensipleri vardır. Bu prensiplerin stratejik seviyede öğretildiği adamdır kurmay…

    Kurmaylık, TSK’nde değerli bir statüdür. Zorlu bir sınavla subaylar Harp Akademisi’ne girer. Mezun olunca da Kurmay Subay olur.

    Subaylar Harp Okulu mezunudur.

    Kurmay subaylar Harp Akademisi mezunudur.

    Harp Akademisi’nin üzerinde Silahlı Kuvvetler Akademisi vardır.

    Silahlı Kuvvetler Akademisi’nin üzerinde de üst düzey devlet memurlarının liyàkâtine ve görevine göre alındıkları Millî Güvenlik Akademisi var.

   

    Sistem güzel kurgulanmış. Ancak sorun şu… Bu sistemin seçkinciliğe dönüşmesi ve karar verici kadrolara bu zevâtın getirilmesi. İlginçtir adam kurmay olduktan sonra adeta sicili tam verilmek zorunda… Buradan itibaren kayırmacılık başlıyor. Kurmay subay erken terfi ediyor. Karargâhlarda tutuluyor. Yurtdışına gönderiliyor. Kendi ordusuna tepeden bakan bir NATO Subayı’na dönüşüyor.

    Ayrıca; 2000’li yıllara kadar kendi milletinin değerlerine ne kadar yabancılaşırsan o kadar çağdaş bir subay oluyordun. Terfi hırsı ile yönlenen Kurmay Subayların çoğu artık Millî icaplar yerine kendisinden istenen rolü oynamaya başlıyor.

 

  2000’li yıllara kadar NATO’cu kadroların tahakkümündeki kurmay sistemi, 2000’li yıllardan sonra FETÖ’cülerin eline geçmiştir.

 

    Kurmaylık Sistemi gereklidir. Ancak kadroların bir zümrenin eline geçme riski çok fazladır. Nitekim Askerî darbelere bakınız. NATO’cular ve FETÖ’cüler tarafından ve birbirinin devamı olarak yapılmıştır.

 

    Kurmaylık için sadece sınavla giriş olması uygun mudur?

    Özel Kuvvetlerde ve Komando Birliklerinde çalışan fedàkâr subaylar kışlada görev yapan misâl bir muhabere, istihkâm vb. subayı ile akademi sınavında nasıl yarışacak?

    Kıt’ada yapılan görevlerin, görev yapılan birliklerin, alınan siciller ve takdirlerin ağırlığı sınavda alınan sonuçlara göre artması gerekmez mi?

   

    15 Temmuz FETÖ İhânet darbesi aslında kapı arkasına süpürülen birçok şeyi ortaya çıkarttı. Komando Birliklerinde dağda terörle kavgada gençliği geçen Piyade Subayı diyor ki; “Akademi sınavında 125’nci oldum. Benim girdiğim yıl akademiye sınavı kazanıp girenlerin tamamı 15 Temmuz’dan sonra ya cezaevine girdi, ya da yurtdışına firar etti.” Bu dikkate alınması gereken bir sonuç… FETÖ’cüler her türlü soru hırsızlığını Allah Rızası deyip yaptılar. Üniversite Sınavları, Personel Alım Sınavları, Harp Okulu ve Akademisi sınavları…

15 Temmuz’da FETÖ’cü Tugay Komutanı’nın birlikten uzaklaştırdığı kahraman albay darbeden sonra birliği toparladı, Suriye Harekât Bölgesi’ne taşıdı. Birlik başarılı operasyonlar yaptı. Bu albay emekli edildi. FETÖ’cü Kurmay Albay 2017’de soruşturma geçirmiş olmasına rağmen general yapıldı ve KKK İstihbarat başkanı oldu. Bu hain, 2021’de gözaltına alınıyor. İtirafçı oluyor. Kendisi gibi başka generallerin isimlerini söylüyor. Ancak sonrasında itiraflarından vazgeçiyor. Zannediyor musunuz ki kendi kafasına göre hareket ediyor?

15 Temmuz’dan önce de FETÖ ile ciddi mücadele eden insanlarımız vardı. Bu insanlar şimdi neredeler?

 

TSK’nde FETÖ ağırlığı herkesin de tahmin ettiği gibi devam ediyor. Neden peki?..

2017’de FETÖ’den soruşturma geçiren bir Kurmay Albay’ı kim YAŞ’ya sundu? General olduktan sonra kim İstihbarat Başkanlığı gibi bir göreve getirdi? Referans olanlara da hesap sorulması gerekmez miydi?

 

Cihat YAYCI Paşam bir yazı yazmış… “Cihat Yaycı’dan gündemi altüst edecek açıklama: Çok gizli planlarımız çöp olmuştur.” Başlık bu…

“…

2016 Aralık ayından sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığına Milli Harekat Plan Subayı olarak atanan, 2023 yılında da ankesör irtibatlarının ortaya çıkmasının ardından Hava Kuvvetler Karargâhında hem de çok gizli harekat planlarının hazırlandığı dairede görevli Hasan K. isimli Pilot Kurmay Albay önce emekli edilmiş..

Aylar sonra bu yakınlarda ise FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınmış…

SORU; Madem ankesör irtibatı çıkmıştı da, niye kamu görevinden çıkarılmadı da emekli edildi?

Kim kamu görevinden çıkarılmayıp, emekli olmasını sağladı?

Hasan K. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığına Milli Harekât Plan Subayı Güler K. ise, Personel Plan Kısım Amiri olarak atanmış.

Birisine çok gizli harekât planlarımız, diğerine çok gizli personel planlarımız emanet ediliyor.

Sakın bu planlar sadece Hava Kuvvetlerinindir diye düşünmeyin.

Çünkü her Kuvvet Komutanlığının bu çok gizli planları diğer Kuvvet Komutanlıklarının Planları ve Genelkurmay Başkanlığının Müşterek Planlarından alınan bilgi ve talimatlarla hazırlanır ve güncellenir.

Ortada büyük bir skandal vardır.

Bu şahısların ve diğer tüm itirafçıların ifadelerinden çıkan sonuç, TSK mensubu olarak gözüken bu şahısların aslında başka bir hiyerarşinin mensupları olduğudur.

Dolayısıyla TSK’da erişebildikleri her türlü bilgiyi ve sırrı FETÖ’nün hiyerarşik yapısında bağlı oldukları üçüncü kişilere 13 yaşından beri veriyor ve uzun yıllar boyunca casusluk yapıyorlar…

Ortada büyük bir rezalet ve FETÖ ile mücadele konusunda sorulması gereken derin sorular bulunuyor.

Tüm itirazlara rağmen bunlara kim kefil oldu?

Kim bunları 15 Temmuz sonrası bu kritik görevlere getirdi?

Kamuoyunda FETÖMETRE diye bilinen sistem uygulansaydı, askeri okullar dâhil tüm sınavları önceden alarak kazanıp kazanmadıkları, katalog evliliği yapıp yapmadıkları, görev yerlerini örgütün belirleyip belirlemediği ve diğer tüm benzeri hususlar rahatlıkla tespit edilebilirdi.

FETÖMETRE neden uygulanmadı?

Madem ankesör irtibatı çıkmıştı da, Hasan Koçak niye kamu görevinden çıkarılmadı da emekli edildi?

Kim bu şahısların kamu görevinden çıkarılmayıp, emekli olmasını sağladı?

FETÖ ile samimi mücadele etmek ile FETÖ’nün üst düzey yapılanmasını ortaya çıkarılmasını isteyen varsa asıl bunu araştırır!

Bu örgüt ne PKK ne de başka bir örgüte benzer. Devleti ele geçirmeyi hedef edinen FETÖ bir terör, hırsızlık, gasp ve casusluk örgütüdür.

Bu anlatılanlardan ve itiraflardan sonra hala bu örgütü “dini bir cemaat”, örgüt mensuplarını “alnı secdeye değen insanlar!” olarak gören varsa, şüphesiz onlar da FETÖ iltisaklıdır.

Mensuplarına kod adı veren dini cemaat olabilir mi?

Bu son olay dahi FETÖ’nün TSK dâhil devletin en mahrem kurumlarında ve hem de en kritik makamlarda varlığını devam ettirdiğini göstermektedir.

“FETÖ temizliği bitti” ya da “FETÖ temizliği büyük oranda tamamlandı” diyenler de; ya yanılıyor, ya da onlarla işbirliği içerisindedir.

Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Türk Milleti’ni korusun!”[1]

 

İlginç TSK’nde kesinlikle korunduğuna ve kritik görevlere getirilen FETÖ’cülere polisimiz operasyon yapıyor. MİT ve TSK’nden ses yok. Bu normal değil… Düşünün KKK İstihbarat Başkanı’nı kuvvet karargâhından polisimiz aldı.

 

FETÖ’cüler, NATO’cular kadar sistemin nasıl istismar edildiği de tartışılmalıdır.

Bakıyorsunuz, FETÖ’cüler başka cemaatlerde de paralel yapı oluşturmuştur. Peki, nasıl çözülecek? Hâlâ bu adamlara birileri referans oluyor. Peki de bu adamlar genel müdür, rektör vb. olmak zorunda mı?

 

Kurmay Subaylar için, öncelikle akademiye girişte sadece sınav sonucu değil, ayrıca kıt’ada hizmetleri karşılığı aldığı siciller dikkate alınmalıdır. Askerî Şuraya gireceklerin hatta üstsubay rütbelerine geçişlerde terfi edecek personelin MİT ve Emniyetten tahkikâtı istenmelidir. Bu istihbarat başkanı için eğer dönemin MSB Hulusi AKAR’ın dediği gibi dosyasında istihbarat kaydı yoksa hesabı önce Savunma Bakanlığı’na, sonra MİT, Emniyet ve Adalet Bakanlığı’na sorulmalıdır.

Kim soracak? Elbette hepsinin üzerindeki Cumhurbaşkanlığı Makamı…

 

Ülkemizde oluşan seçkincilik tam bir belâdır. Siyasette de ahbap, akraba, siyasî elit… Nargileciler…

Bakıyorsunuz bu nargilecilerin hepsi çok vatansever, çok dindar, çok çalışkan… O kadar yoğun ve meşguller ki ulaşamıyorsunuz… Aslında kazın ayağı öyle değil… Bunların çoğu nargileci… Nargile kafelerde buluşuyorlar. Devlet kasasından seminerler vb. düzenliyorlar. Nargileli akşamlarda bazen tavla atarken istedikleri bürokratı arıyorlar, çağırıyorlar… Şahsî işleri tıkır tıkır yürüyor. “İtibârdan tasarruf olmaz.” kisvesi ile israftan da imtinà etmiyorlar.

 

Bürokrasi ve siyaset her türlü seçkincilikle mücadele etmelidir. Bakıyorsunuz adamın saha deneyimi hiç yok. Üniversitede hiçbir proje yönetmemiş. Ama profesör payeli. Birilerinin adamı… Bakıyorsunuz devlet şirketlerine genel müdür, bakanlıklarda genel müdür, yönetim kurulu üyesi, daire başkanı vs. Allah aşkına o kamu kurumlarının içinde yetişmiş insanlar yok mu?

 

Cumhurbaşkanımıza arzımız şudur…

Geçmişte kamuda kötü de gitse bir sicil, liyàkât, ehliyet, referans, atama sistemi vardı. İktidarınızda vadettiğiniz adaletin tesisini bekliyoruz. NATO’cu, FETÖ’cü, NARGİLECİ Menfaatçi kişilerden millet ve devletimizi koruyacak bir düzen kurmakta geç kalıyoruz.

Savunma Sanayii’miz başta olmak üzere kamuyu kulis, kaos ve adamcılardan kurtarmanızı bekliyoruz. Kamudan, şanlı ordumuzdan emekli Millî, fedàkâr insanlardan ve ilgili kurumların içinde yetişmiş, kurumu bilen, ehil insanların içinden istihdam etmenizi uygun değerlendiriyoruz.       

Seçkincilik hüsrâna götürür. Fırsat verilmemelidir.

 

Aşağıda FETÖ’cü subaylarla ilgili yapılan haberlerin linklerini paylaştım. Merak edenler okuyabilirler.

 

TÜREYİŞ Strateji ve Yönetim Uzmanı

E. Yb. Halil MERT

 

Böyle bir FETÖ'cü general devletin kilit yerlerine nasıl konuldu... Üstelik yıl 2020

İtirafçı olduktan sonra serbest bırakılan eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

https://www.odatv.com/guncel/boyle-bir-fetocu-general-devletin-kilit-yerlerine-nasil-konuldu-ustelik-yil-2020-216969

 

2017’de gözaltına alınıp bırakılmış…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın önceki görüşmelerinde “FETÖ’yle ilgili hiçbir dosya beklemez. Geldiği an inceler, işlem yapılması için hemen savcılığa sevk ederim” dediğini aktaran Selvi, “Serdar Atasoy’un 15 Temmuz’dan 1 yıl sonra, 2017’de Erzincan’da 3. Ordu Komutanlığı bünyesinde görev yaparken FETÖ’den gözaltına alındığı, sorgusunun ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı” diye yazdı. Selvi, Atasoy ile ilgili şu soruları yöneltti:

 1- Serdar Atasoy’un, FETÖ soruşturması kapsamında 2017 yılında Erzincan’da gözaltına alınıp savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldığı bilgisi tuğgeneralliğe yükseltildiği 2020 yılı  Yüksek Askeri Şûra toplantısında gündeme gelmedi mi?

2- Atasoy’la ilgili FETÖ soruşturması dosyasında yer aldıysa buna rağmen nasıl terfi ettirilerek, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandı?

3- Serdar Atasoy’un, Erzincan’daki FETÖ soruşturmasından 2019 yılında takipsizlik kararı alması yanıltıcı bir etki yaptı mı?

 “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şûraya girecek subaylarla ilgili olarak MİT, Emniyet İstihbarat ve Jandarma İstihbarat’ın soruşturma yaptığını belirtmişti. Belli ki Serdar Atasoy uzun süre istihbarat birimlerinin radarına takılmamayı başarmış”

15 Temmuz'dan iki yıl sonra gözaltına alınıp işlem yapılan TSK mensubu Atasoy, nasıl KKK İstihbarat Başkanı oluyor?

Atasoy'un terfinde kim ya da kimler referans oldu?

 

https://kisadalga.net/haber/detay/gunun-sorusuna-iki-farkli-yanit-ankesorcu-istihbarat-baskaninin-fetocu-oldugu-nasil-tespit-edilemedi_2147

 

 

    İtirafından vazgeçen eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Atasoy tutuklandı

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında itirafçı olduktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan eski Tuğgeneral Serdar Atasoy, tanık olarak dinlendiği mahkemede itiraf içeren beyanlarını inkâr etmesinin ardından tutuklandı.

https://www.aa.com.tr/tr/15-temmuz-darbe-girisimi/itirafindan-vazgecen-eski-kara-kuvvetleri-istihbarat-baskani-atasoy-tutuklandi/2299545

 

“15 Temmuz ihaneti sırasında Bangladeş’te ‘albay’ rütbesiyle askeri ataşe olan Serdar Atasoy, FETÖ’cü şüphesiyle merkeze çekilmesine rağmen basamakları peş peşe tırmanıp tuğgeneral oldu. Bu da yetmedi; 2. Ordu’da ‘Harekât Başkanı’, 5 Ağustos 2020’de Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı yapıldı. Şimdi, FETÖ’nün ‘Cumhurbaşkanına yaver olacaklar’ listesinde de olan Atasoy’u kim veya kimlerin koruduğu soruluyor. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 gün sorgulanan emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy, itirafçı olduğu gerekçesiyle adli kontrol kararıyla serbest kaldı.”

 

Hàlà en kritik görevlerde Harekât, istihbarat, personel başkanlıklarına FETÖ Mensubu hàinler çıkıyor.

Tespit edilme riski kendilerine haber veriliyor ve emekli oluyorlar.

TSK'nde devletimize bu alçak operasyonları kim çekiyor?

Kim hesap soracak?

Yazıyı lütfen düşünerek okuyunuz.

Sayın Cumhurbaşkanım.

Hesap sormamaya devam ederseniz bu ihànet ülkeyi bitirir.

Bilginize.

 

https://m.yeniakit.com.tr/haber/cihat-yaycidan-gundemi-altust-edecek-aciklama-cok-gizli-planlarimiz-cop-olmustur-1848437.html

 

 

Devleti Ebed-Müddet

 

  Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille inmemiştir. Osmanlı İmparatorluğu’nun devamıdır. Osmanlı İmparatorluğu, İlhanlı Devleti’nin uç beyliğinden doğmuştur; demek ki onun devamıdır, İlhanlı Devleti Anadolu’daki Büyük Selçuklu Devletinin devamıdır. Anadolu’daki Selçuklu Devleti ile Batı Türkistan ve İran’daki Harzemşahlar Devleti Büyük Selçuklu Devleti’nin devamıdır.

Büyük Selçuklu Devleti; Karahanlılar’ın, Karahanlılar Uygurlar’ın, Uygurlar Gök Türklerin, Gök Türkler Aparlar, Aparların Siyenpilerin, Siyenpiler K(H)unların devamıdır.

Bu devamlar kesintisiz, aralıksız bir tarihin kadrosudur. Yani biz, biri yıkılıp biri kurulan ayrı ayrı devletlerin değil, bir bütün halinde sürüp gelen bir devletin milletiyiz."

 

H. Nihal ATSIZ


[1] https://www.yeniakit.com.tr/haber/cihat-yaycidan-gundemi-altust-edecek-aciklama-cok-gizli-planlarimiz-cop-olmustur-1848437.html

Gazze'de can kaybı 34 bin 904'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüştü

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ'NİN ERTELENMESİNİN MUHTEMEL SEBEPLERİNİ" DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİNİN ÖNEMİNİ VE BÖLGESEL KONULARA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ HAMAS SİYASİ LİDERİ HANİYE'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ VE BÖLGEDE YAŞANAN GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "İRAN-İSRAİL GERİLİMLERİ VE YAŞANAN GERİLİMLERİ TÜRKİYE BAĞLAMINDA" DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, " UKRAYNA'NIN OLASI YENİLGİSİ SONRASI 3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR MI" SORUSUNA CEVAP VERDİ

EDNEWS HABER SİTESİNE KONUK OLAN YAZARIMIZ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "ORTADOĞU'DA YAŞANAN GELİŞMELERİ TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRDİ"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ RUSYA'NIN UKRAYNA'YA OLASI BİR TOPYEKÜN SALDIRI İHTİMALİNİ DEĞERLENDİRDİ

MESUT HARAY YAZDI "İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINDA TÜRKİYE'NİN ROLÜ: GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİNİ KORUMA VE BÖLGESEL İSTİKRARI SAĞLAMA"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

YAZARLAR