Araştırmacı Yazar Recai CANORUÇ


YEREL YÖNETİMLERDEN BELEDİYELERDEN NE BEKLİYORUZ ?

Vatandaşa Parti ayırımı, Görüş, mezhep, din, dil, ırk ayrımı yapmadan eşit bir şekilde hizmet edecek yönetici ve belediye olmasını istiyoruz.


                                                                                            İnsanoğlu yaşamı boyunca mutlu , huzurlu, Refah içinde güzel bir dünyada,  yerleşim yerinde yaşamak istemiştir.  Eski zamanlarda insanlar çok kalabalık bir nüfusa ve kalabalık yerleşim yerlerinde yaşamadıkları için  Daha az sorun vardı. Daha çok mutlu ve Refah içinde yaşamaktaydılar.           

Kırsal kesimden  ve küçük yerlerden Büyük şehirlere göç başlayınca haliyle sorunlar dertler artmaya başlamış, onlarla yaşanmıştır. Zamanla Bilim Teknoloji ilerledikçe  Şehirleşme sorunlarını çözme yolları bulunmuş ve uygulamaya başlanmıştır. Bu uygulamalar Mühendislik çalışmaları bilim çalışmalarıyla çözümler uygulamaya konulmuştur.                

Günümüzde de Nüfus hızla artmaktadır. Bu nedenle sürekli Şehirleşme sorunları da bunula  birlikte artmakta,  devam etmektedir. Yerel yöneticilerin  en önemli görevi  Şehirleşme sorunlarını Altyapı , üstyapı sorunlarını, çevre  sorunlarını  çözmek,   Doğal afet, sel, Heyalan rizkleri, Toprak kayması, çığ   olmadan önlemek, önlem almak,  olduktan sonra Acil müdahale arama kurtarma müdahale birimleriyle  çalışmak olmalıdır. Daha sonra Sosyal Kültürel Sanatsal Sportif hizmetlerde de bulunmaktır.                             

Peki Yerel Yönetimlerden Belediyelerden  hizmet olarak ne bekliyoruz?    

“ Adaletli, Tarafsız, Dürüst, Güvenilir,  Hoşgörülü, Güler yüzlü, Hümanist, liyakatli, tecrübeli, iş bilen, hizmet sevgisi olan, Göreviyle ilgili eğitim almış, eğitimli, Dinamik,  Çalışkan, Herkesin Başkanı olacak, Yardımsever, Proje adamı ,Üretken, Şeffaf,  vatanı milleti devleti bayrağı seven, personelleri olan Belediye yöneticileri ve personelleri istiyoruz.” Vatandaşını mutlu, huzurlu , Güven içinde yaşatan  , sorunlarını çözen  bir yönetim istiyoruz.             

-Temiz bir şehir, Temiz bir çevre  istiyoruz, 

-Şehrin sorunlarını, Şehirleşme sorunlarını, Altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmelerini istiyoruz.         

-Şehrin yeni yerleşim planlarının  yerlerinin doğru yapılasını imar fen işlerinin doğru yapılmasını istiyoruz. 

-Çevreye duyarlı olunmasını, Yeşilliğin ağaçlandırmanın park Bahçelerin Çocuk ve Gençlerin oyun spor sahalarının olmasını istiyoruz.      

-Yerel yönetimdeki yöneticiler ihtisas birimlerindeki görevlerinde uzman meslek sahibi liyakatli iş bilen tecrübeli, dinç, dinamik genç yöneticiler olmasını istiyoruz. mesela fen işleri veya imar birimlerindeki yöneticiler İnşaat mühendisi veya Mimarlar dan olmalıdır.        

-Vatandaşlar için Kültür  Sanat  Spor merkezleri açılmasını istiyoruz.    

-Şehirde ihtiyaca göre ibadethaneler (camii, cemevi vs) yaptırmasını veya yapanlara yardım etmesini istiyoruz.           

-İhtiyaca göre Kreşlerin yapılmasını istiyoruz.      

Şehrimize modern meyve sebze hali yapılmasını, pazar yerleri yapılmasını, balık hali yapılmasını modern mezbaha yapılmasını istiyoruz.       

-Yaşlılar Emekliler için lokal ve  Bakım Barınma Rehabilitasyon merkez binası yapılmasını istiyoruz.  

 -Çocuklara Gençler için Bilim Teknoloji müzesi yapılmasını istiyoruz.     

-Gençlere işsizlere Mesleki edindirme  kurslar ve eğitimler için merkezler yapılmasını istiyoruz.        

 -Yeni iş merkezleri  Alışveriş merkezleri yapılmasını istiyoruz.      

-Şehrin Ulaşım ile ilgili sorunlarını  otopark sorununun çözülmesini yeni otoparklar açılması, metro ve hafif raylı sistemler ihtiyacının karşılanması istiyoruz.     

-İhtiyaç sahibi insanlara sağlık hizmetini ücretsiz vermek için Belediye bünyesinde sağlık merkezi yapılmasını istiyoruz.     

 -Kadın sığınma evi, lokali yapılmasını istiyoruz. Ailenin, Çocukların sorunlarını çözüm bulma merkezi yapılmasını istiyoruz.        

-Sosyal yardımlaşma Dayanışma konularıyla ilgili çalışmalar yapılmalı İhtiyaç sahiplerine yardım etmeli, Engelli Özürlü   yaşlı muhtaç inanlara yardım etmesini istiyoruz.        

-İşsiz insanları Gençlere istihdam yollarının bulunmasını istiyoruz.        

- Tarım ve hayvancılık desteklenmeli geliştirmek sorunları çözmek için çalışmasını istiyoruz.         

- Şehrinde yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yapmak enerji tasarrufunda bulunmak Güneş enerji sistemleri, rüzgar enerji sistemleri Hes enerji  biyoenerji  termal enerji konusunda çalışmalar yapılması yaptırılması  vatandaşlara Bisiklet kullanmasını teşvik edilmesi almasına yardım edilmesi  bisiklet yolları yaptırılması istiyoruz.      

-Turizm  Tanıtma önem verilmesi Eski eserlerin ören sit alanların korunması  ve Müze- Tarih  binası yapılmasını istiyoruz.     

-Şehirde Kültür Sanat Spor festivalleri  Fuarları etkinlikler konser ve spor musabakaları  düzenlenmesi bu etkinliklerin yapılacağı bina ve yerlerin yapılmasını istiyoruz.      

-Şehir için kent orman ve piknik mesire yerlerinin yapılmasını istiyoruz.         -

-Hayvanat bahçesi, Doğa Botanik bahçeleri yapılmasını istiyoruz.     

-Kütüphane, okuma, eğitim Binaları yapılmasını istiyoruz.         

- Belediyede Acil Müdahale birimleri kurmak Arama Kurtarma  ve önleme birimi ( Deprem, Doğal Afetler, Heyelan, Toprak kayması, Çığ, trafik kazaları, yangınlar, orman yangınları  için birim) kurulmasını istiyoruz.     

-Belediye başkanı ve yöneticilerin odaları her zaman acık olması nı istiyoruz. 

-Belediyede cuma günleri vatandaşların sorun ve dertlerini dinleme faaliyetinin olmasını istiyoruz. Belediyede / gün 24 saat dert ve sorunların iletilebileceği bir telefon hattının olmasını istiyoruz. 

-Temennimiz  ve arzumuz anlattığımız şekilde Bir yerel yönetim Belediye yöneticileri ve hizmetler istiyoruz. Vatandaşa Parti ayırımı, Görüş, mezhep, din, dil, ırk ayrımı yapmadan eşit bir şekilde hizmet edecek  yönetici ve  belediye olmasını istiyoruz. Belediye başkanları ve yönetimdekiler bunlara dikkat etmelerini arzu ediyor diliyor ve istiyoruz.

Gazze'de can kaybı 34 bin 904'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüştü

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ'NİN ERTELENMESİNİN MUHTEMEL SEBEPLERİNİ" DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİNİN ÖNEMİNİ VE BÖLGESEL KONULARA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ HAMAS SİYASİ LİDERİ HANİYE'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ VE BÖLGEDE YAŞANAN GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "İRAN-İSRAİL GERİLİMLERİ VE YAŞANAN GERİLİMLERİ TÜRKİYE BAĞLAMINDA" DEĞERLENDİRDİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, " UKRAYNA'NIN OLASI YENİLGİSİ SONRASI 3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR MI" SORUSUNA CEVAP VERDİ

EDNEWS HABER SİTESİNE KONUK OLAN YAZARIMIZ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "ORTADOĞU'DA YAŞANAN GELİŞMELERİ TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRDİ"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ RUSYA'NIN UKRAYNA'YA OLASI BİR TOPYEKÜN SALDIRI İHTİMALİNİ DEĞERLENDİRDİ

MESUT HARAY YAZDI "İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINDA TÜRKİYE'NİN ROLÜ: GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİNİ KORUMA VE BÖLGESEL İSTİKRARI SAĞLAMA"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

YAZARLAR