Tarih: 03.07.2024 15:10

ALİ PALA'NIN KALEMİNDEN: "SAVUNMA SANAYİMİZ VE TOKİ"

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin önemli gurur kaynaklarının başında Savunma Sanayimiz ve TOKİ gelmektedir. Savunma Sanayi ve TOKİ Türkiye'nin gücüne güç katmıştır. Son 10 yılda hızla büyüyen savunma sanayimiz bütün dünyanın dikkatini üzerine çekmiştir. Bir ülkenin ekonomisi ne kadar güçlü olursa olsun eğer savunma sanayisi güçlü değilse o ülke her zaman dışa bağımlıdır ve muhtaçtır. 

Türkiye son 10 yılda attığı dev adımlarla savunma sanayinde başka ülkelere muhtaç değildir ve bundan sonra da muhtaç olmayacaktır. Savunma sanayimizin önemli girişimcilerinden olan Bayraktar Grubu’nun yaptığı atılımlarla bütün dünyanın dikkatini üzerine çekmiştir. Örneğin Batının ülkemize söz verip de sözünü tutmayarak ihtiyacımız olan savunma sanayiye ekipmanlarına Selçuk Bayraktar öncülüğünde Bayraktar Grubu isteyip de alamadığımız bu silahların ve uçakların çok daha iyisini üretmeye başlamış tır. Savunma Sanayinde üretime başlamamız ve atılımlarımız bütün dünyayı şaşırtmıştır.  Bayraktar Grubu artık dünyada biz de varız dedirtmiştir. 

 

İkinci gurumuz olan TOKİ ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) son 10 yılda yaptığı konutlar ve bu konutların sağlamlığı ile can güvenliğinin korunduğu tescil edilmiş olup Türkiye'de yaşayan her vatandaş TOKİ'den ev sahibi olmak istemektedir. 

 

 TOKİ'nin bu kadar başarılı olmasının en önemli sebebi, ekip meselesidir eski Bakan Murat Kurum’un kurduğu sistem ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Ekibinin yapılan işleri çok yakın takip etmeleri çok büyük etken olmuştur. Örneğin Maraş depremi döneminde Başkan yardımcılarından Levent Sungur'un 7/24 deprem bölgesinde olması ve vatandaşa güven kazandırmıştır.

 

TOKİ’nin yaptığı binalar deprem bölgesinde yıkasaydı, Türkiye'de ikinci depremi dış düşmanlarımız yapacaktı. Türkiye'nin hiçbir oluşumuna ve kurumlarına güvenilmiyor denilerek iç savaş ve çatışma çıkartacaklardı.

İşte onun için TOKİ ikinci ve en önemli gururumuz olmuştur.  Bu nedenle yeniden yuvasına dönen Murat Kurum Bakanımıza görevinde tekrar başarılar diliyor ülkemiz milletimiz için hayırlı olmasını niyaz ediyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —