Tarih: 05.09.2024 08:57

Ayık: Paris’ den Altın gelmemesine şaşırıyorum

Facebook Twitter Linked-in

Paris’te yapılan Olimpiyatlarda ilk defa 40 yıl sonra altın madalya gelmemesine tepki gösteren efsane Şampiyon Ahmet Ayık, ”Şaşırmamak mümkün değil. Bakan  eski Güreş Federasyon başkanı, Spor bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya,  asırın şampiyonu ve Güreş Federasyon  başkanlığı yaptı. Selçuk Çebi  ve Ercan Yıldız Spor Bakanlığı’nda. Mevcut Başkan Şeref Eroğlu da bir şampiyon. Bu kadar gücün bir arada olduğu bir ortamda eğer Olimpiyatlarda altın madalya gelmiyorsa oturup düşünmek gerekli. Duyduklarıma göre kendi aralarında  büyük bir sorun var. Yazık günah. Bizim dönemimizde  böyle bir imkan olmamasına rağmen altın madalyasız Türkiye’ye dönmeyi ar sayardık. Bu sebeple de Olimpiyatlarda alınan altın madalyaların 40 tanesi Güreş’ den geldi. Lütfen bir an önce camianın toparlanmasını istiyoruz. Bu olayların gelişmelerini Lokman Köse gazeteci olarak daha iyi biliyor” dedi.


Ziyaretçileri kabul etti
Beynine pıhtı atmasından dolayı bir süre hastanede kalan ve taburcu olan Ahmet Ayık dün, Yeni Başkent Gazetesi imtiyaz Sahibi eski pehlivanlardan Ali Pala İcra kurulu Başkanı Lokman Köse ve Eski Kırkpınar Ağası Mustafa Şahin ve Spor Meclisi Dergisi Genel Yayın yönetmeni Şuayip Özyanık’ı kabul etti.


Kendisini ziyarete gelen Gazetemizin imtiyaz sahibi Ali Pala ile sohbet eden Ayık geçmiş anıları  anlattılar.   Ali Pala  Ahmet Ayık’ın Güreşin Omdosmanı olarak ilan edilip tüm fikirlerinden  faydalanmaları gerektiğini söyledi. Kırkpınar Ağası Mustafa Şahin ise Amcası eski Kırkpınar Ağası Hüseyin Şahin’le Ahmet Ayık’ın iyi bir dost olduğunu  söyledi. Spor Meclisi Dergisi Genel Yayın yönetmeni Şuayip Özyanık ise” Mahmut Atalay, Tevfik Kış , Bayram Şit gibi bir çok dönemin pehlivanlarından sadece Ahmet Ayık kaldı. O Bizim başımızın tacı. Sürekli gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —