Tarih: 20.04.2024 11:17

Başkent’in Altınordu'su "Pidosan Yahyalarspor"

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Lokman Köse

Futbol da alt yapı olarak Trabzonspor, Gençlerbirliği, Bursaspor, Ankaraspor, Keçiörengücü, Şekerspor ve bir çok lise takımı  gündemini korudu. Şimdi Türk Futboluna en çok futbolcu yetiştiren ve satan Ankara’da bu işi en iyi yapan Gençlerbirliği olmuştu. Hatta bir dönem Süper Lig de oynayan her takım da mutlaka bir Kırımızı- Siyahlı futbolcu bulunurdu. Başkent Ankara’da şimdi de bu geleneği sürdüren en önemli yapılaşma PidosanYahyalarspor.1984 yıllında Soner Cengiz tarafından kurulan bu kulüp şimdilerde yüzlerce genç ve sporculara hizmet veriyor.

Cengiz” Tek tutkum Yahyalarspor kulübü"

Gazeteci Lokman Köse’yi  Pidosan fabrikası ve Kulübünde ağırlayan Soner Cengiz kazanılan kupalar karşısında gururla durduklarını ve her gence kulüplerinin kapısının açık olduğunu söyleyerek “Biz sadece  sporcu değil ahlaklı, vatansever ve terbiyeli gençlik için bu kulübü kurduk. Çok iyi gidiyoruz. Birçok genç bu kulüp den yetişmeye başladı. Az önce bir kafileyi yolcu etti. O çocuk ve gençleri gördükçe gözlerim doldu. Bunların hepsi bizim çocuklarımız. Böyle bir hizmette bulunmaktan çok  memnunum ve mutluyum” dedi.

Burası bir Terapi Merkezi

Soner Cengiz yaşadığı bir olayı da anlatarak, “Bir çocuk geldi.  Dar bir alandan çıkamama safezone denilen kendini güvenli alan yaratan bir durumu varmış. Daha sonra biz bu çocuğu sahada bölümlere ayırarak, alanını genişlettik ve çocuğun sorun ortadan kalktı. Şimdi hem iyi bir futbolcu ve de çok mutlu. Bu tür olaylar beni çok memnun ediyor. Bizim topluma karşı görevlerimiz var. Şu anda Gençlerin ve çocuklarımızın hayatlarına dokunuyoruz. 

Tüm Gençlere kapımız açık

 İmkanlarımız ölçüsünde bu gençlere hem eğitim hem de spor anlamında katkı sunuyoruz. Şimdi Sporköy projemiz var. Spor Bakanlığı ile yıllardır görüşüyoruz. ikinci başkan ve antrenörümüz Orhan Şenel ile büyük bir projeye imza atmış olacağız” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —