• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    33,99% -0,06
  • EURO

    37,84% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2819,33% -0,19
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,00

Bugün 20 milyon Öğrenci Ders Başı yaptı: İlk Dersimiz Vatan Sevgisi

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Bugün Başladı

9.09.2024 08:51:00 29 0
Bugün  20 milyon Öğrenci Ders Başı yaptı: İlk Dersimiz Vatan Sevgisi

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yaz tatilinin ardından bugün ders başı yaptı. Tüm sınıflarda, “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersi yapacak.

Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim-öğretim yılı; 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte bugün başlıyor. Okul öncesi eğitime başlayanlar ve  ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül’de uyum eğitimi düzenlendi.

Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu hafta okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlanacak.

BAKAN TEKİN'İN 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Tekin mesajında şunları söyledi: "Sevgili Öğrencilerimiz, Kıymetli Öğretmenlerimiz, Değerli Velilerimiz,

Eğitim Ailemizin Kıymetli Mensupları, Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Birbirimize, öğrencilerimize, okullarımıza ve derslerimize yeniden heyecanla kavuştuğumuz bu yeni başlangıç, inşallah hepimiz için başarılı, hayırlı, verimli ve keyifli geçer. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile adım atıyoruz. Eğitim öğretim programlarımızı çağın gereklerine uygun biçimde yeniden hazırladık ve yüzde otuz beş oranında sadeleştirdik. Beceri temelli bu modelin getirdiği dönüşümün eğitim sistemimizin bir çok meselesine çözüm sağlayacağını inanıyorum. Yeni programlarımız; okul öncesi (ana sınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak. Eğitim ailemizin en önemli aktörü ve modelin uygulayıcısı öğretmenlerimiz, mesleki çalışma dönmelerinde gerekli hazırlıkları yaptılar. Bu kapsamdaki hizmet içi eğitimlerimizi yıl boyunca sürdüreceğiz, uygulama aşamasında karşılaştıkları problemlerin çözümünde öğretmenlerimizin yanında olacağız.

 HERKESİN BİR MESLEĞİ OLMALI

Bakan Tekin mesajında ayrıca: "Bu eğitim öğretim yılında öne çıkaracağımız ikinci projemiz, millî bir sorumluluk olarak gördüğümüz mesleki ve teknik eğitimdir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için "Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi", Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 10 Ağustos'ta Resmî Gazete'de yayımlandı. Bu belgede "Herkesin Bir Mesleği Olmalı" anlayışını esas aldık. Sektör iş birlikleriyle erişim ve kaliteyi artırmak istiyoruz. "Mesleki ve Teknik Eğitimde Gelecek Perspektifi ve Yapılacak Çalışmalar" başlığı altında erişim, iyileştirme ve istihdama hazırlık olmak üzere 3 ana temada çocuklarımızın içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve özel yeteneklerini, becerilerini tespit etmek, erken dönemde farkındalık oluşturmak için 74 strateji belirledik." 

 VELİVİZYON PLATFORMU

Bakan Tekin: "2024-2025 eğitim öğretim yılında hassasiyetle üzerinde duracağımız üçüncü husus ise okul-aile iş birliğidir. Öğrencilerimizin üstün menfaati doğrultusunda ebeveynlerimizin eğitim öğretim süreçlerine katkılarını artırmak amacıyla farkındalık oluşturacak projeler geliştiriyoruz. Bu projelerin şemsiyesi olmak üzere Velivizyon Platformu'nu hayata geçirdik. Platformun ilk içeriği olan ve duayen oyuncularla hazırladığımız 27 adet mini diziden oluşan "Ailem" dizisi şu anda birçok mecrada yayında. Sevgili Öğrencilerim. Kıymetli Öğretmenlerim. Çok Değerli Velilerimiz, Biz yaklaşık 20 milyon öğrencimiz, 1,2 milyon öğretmenimiz, eğitim çalışanımız ve milyonlarca velimizle çok büyük bir aileyiz. Yeni eğitim öğretim yılının bu büyük ailemize hayırlı olmasını, güzellikler getirmesini diliyorum. İnanıyorum ki biz el birliğiyle birbirimizi destekleyerek, elimizi taşın altına koymaktan imtina etmeyerek yeni nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapacak ve 'Türkiye Yüzyılı'nın hakkını vereceğiz. Eminim ki bu birlikteliği sağlam bir zemine oturttuktan sonra hiçbir zorluk bizi yıldıramayacak. Aynı ulvi hedefe doğru beraber yürüdüğümüz öğretmenlerime bu kutsal görevlerinde muvaffakiyetler dileyerek her birine muhabbetlerimi iletiyor, kıymetli velilerimizi saygıyla selamlıyorum. Ve sevgili Öğrencilerim, 2024-2025 eğitim öğretim yılının kendinizi daha iyi tanıdığınız, becerilerinizi keşfettiğiniz, iyilikte yarıştığınız, üreterek geliştiğiniz bir okul yılı olmasını diliyor; hepinizin gözlerinizden öpüyorum."
 

YENİ MÜFREDATA KADEMELİ GEÇİŞ
 

Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi yenilikler hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Yeni müfredat ile ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirildi. Yeni müfredatla eğitime başlayacak ilk kademelerde bu yıl bakanlıkça hazırlanan “beceri örgüsü” temelli ders kitapları okutulacak. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan yeni kitaplarda, karekodlar içerisinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâyla desteklenmiş uygulamalara yer verilerek, öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan öğrenmeleri hedeflendi.

Ayrıca 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitapları da öğrencilere ulaştırıldı. 2024-2025 eğitim öğretim yılındaki ana gündem konularından biri de mesleki ve teknik eğitim olacak. “Herkesin bir mesleği olmalı” şeklinde ana felsefesi bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında mesleki ve teknik eğitimi güçlendirecek, üretim sektörüne nitelikli eleman teminini mümkün kılacak bir dizi yeni uygulama hayata geçirilecek.

Bu eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokula yeni başlayan öğrenciler için okullar geçen hafta açılmış, bu öğrenciler uyum programına alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığının çalışma takvimine göre, 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde birinci dönem ara tatili yapılacak. Öğrenciler,  17 Ocak 2025 Cuma günü karne alacak. Öğrenciler iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından, 3 Şubat 2025 Pazartesi günü ders başı yapacak. İkinci dönemde 31 Mart-4 Nisan 2025 tarihlerinde ara tatil yapılacak ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek.


Haber Editörü

Ad51256

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan: Yapay zekâ İle “Boykot” Çağrısı

Başkan Şahin: Tribünde

Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu Meyvesini Verdi

Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1. Dönem Hâkim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’nde konuştu

MOTOR TUTKUNLARI GAZİLER İÇİN TURLADI...

TAHA AKGÜL" Türk Güreşi için geliyorum..."

729 ŞEHİT YAKINI GAZİ VE GAZİ YAKINI KAMUYA ATANACAK

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞTİ’DE SICAK KARŞILAMA

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

24 İLDE SİBERAĞ-7 OPERASYONU

BURSA VALİSİNDEN EMİR SULTAN TÜRBESİ ZİYARETİ...

YAVRU DENİZ KAPLUMBAĞALARIN DENİZ İLE BULUŞMALARI...

Sinan Ateş Davasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK SORUNU BÜYÜYOR...

JASAT'TAN ÜRKÜTEN RAPOR!...

SAKARYA VALİLİĞİ'NDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

MSB'den Pençe -Kilit Operasyonu

2024 AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BAŞLIYOR

KPSS Ortaöğretim Sınavı Bügün Yapıldı

475 bin 427 sürücüye işlem yapıldı

Türk Dünyası Yazarları Ankara’da Buluşuyor

Filistin, İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili UCM'ye şikayette bulunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mevlid Kandili mesajı

MİT ve Emniyet’ten DEAŞ operasyonu

ÜÇ BAKAN YARDIMCISI GÖREVİNDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yükseköğrenim imkânını ülkemizin en ücra köşesine kadar taşıdık”

LGS YENİDEN HESAPLANACAK

AGROTEC 27. Uluslararası Tarım Fuarı

GURMELER VAN'DA BULUŞTU...

Yükleniyor

Benzin Fiyatlarına İndirim

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı

DYP'NİN KURULUŞU VE DEMİREL'İN KOMUTANA CEVABI

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

DYP Genel Başkanı ÇETİN ÖZAÇIKGÖZ: "DYP Sadece Zincirbozan Yollarında Demirel'in Talimatıyla Kurulan Bir Parti Değildir"

MHP LİDERİ BAHÇELİ PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i ziyaret etti

Osmanlı Teşkilatı’nda Yeni Atamalar ve Teşkilatlanma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİOĞLU PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

BURSA VALİSİNDEN EMİR SULTAN TÜRBESİ ZİYARETİ...

YAVRU DENİZ KAPLUMBAĞALARIN DENİZ İLE BULUŞMALARI...

JASAT'TAN ÜRKÜTEN RAPOR!...

AGROTEC 27. Uluslararası Tarım Fuarı

GURMELER VAN'DA BULUŞTU...

ASRIN FELAKETİNDEN ASRIN BİRLİKTELİĞİNE...

TERÖRE GEÇİT YOK!...

MERCEK-25 OPERASYONU...

OSB SAYISI 362’YE ULAŞTI

NARİN SORUŞTRMASINDA 22 ŞPHELİ ADLİYEDE...

Başkent’e Büyük Bir Çıkartma Yapan Başkan Adayı Aziz Yıldırım Ankara Marşı İle Karşılandı

Başkent’in Altınordu'su "Pidosan Yahyalarspor"

AK PARTİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VEYSEL TİRYAKİ’DEN “İLERİ YAŞ YAŞAM MERKEZİ” PROJESİ

Acun Ilıcalı'dan Yeni Hamle

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bayan Futbol Takımı Fenerbahçe'yi Yenerek Şampiyon Oldu

MOTOR TUTKUNLARI GAZİLER İÇİN TURLADI...

Mamak Belediyesinde E-Tebligat Dönemi Başlıyor

Doğayla Öğrenmenin En Eğlenceli Yolu “Orman Okulu”

Mamak’ta Organik ve Lezzetli Ürünlerin Durağı Köylü Pazarı

ALTINDAĞ'DA "MİLLET LOKANTASI" HİZMETE AÇILDI

ALTINDAĞ'DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

Mamak Belediyesi, Mamak’ın Sokaklarında Yaşayan Can Dostların da Belediyesi Olmayı Sürdürüyor

Mamak Belediyesi’nden Hizmet Dolu Yıl

PIRIL PIRIL ALTINDAĞ

ALTINDAĞ'DA METRUK YAPILARLA MÜCADELE SEMİNERİ

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK SORUNU BÜYÜYOR...

ALTINDA YENİ REKOR

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’NİN GRİ LİSTEDEN ÇIKARILMASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBVA İcra Kurulu Başkanı Vila’yı kabul etti

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

ULUSLARARASI EKONOMİ UZMANI SAADET CELİL, TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNE DAİR ÖNEMLİ ANALİZLERDE BULUNDU

Merkez Bankası'ndan Faiz Kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Yalanlama

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye ile ABD'nin, Ekonomik İlişkileri İleriye Götürmede Kararlı Olduğunu Vurguladı

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye Tanzanya İş Forumuna Katıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR