Tarih: 07.09.2024 16:00

CHP Kurultayında Konuşma Krizi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi'nin  “İkinci Yüzyıl Değişim”  Kurultayı parti programının görüşüldüğü ikinci günde devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultayın ikinci gününde de birer konuşma yaptı. Her ikisi her iki isimde konuşmalarında ülkedeki ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek iktidar mesajları vardı. İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşma yapmayacağı bilgisinin kendisine yalnızca bir saat önce iletildiğini söyleyerek partisine sitem etti. Yavaş, şunları söyledi, “ Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem başkanım güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim. Türkiye'nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi. Bir kısıt aramıyorum ama kurumsal bir parti. Eğer bir eğer iki  Belediye Başkanı konuştum buluyorsa şöyle bir sorun vardır, aylardır yapılan fitne ateşinin yani Ekrem mi Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum. Bu konuda Sayın genel başkanımızın görüşü de ve açıklamaları belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye başkanımız sadece ikisini de konuşturur olsanız buradan biz de fitne ateşine odun 60 oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın ya da ileriye dönük bir şeye düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız. Aynı duygular. Biz sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilir dedik. Biz de Türkiye'yi bir mesaj verebilirdik”

Mansur Yavaş'ın sözlerinin ardından CHP lideri Özgür Özel söz alarak şu sözleri söyledi. “İkisinin birbirinden ayırmam. Ne olduysa bugün böyle bir akış olduğu için oldu. Program yapılırken bugün de oturumlar planlamıştık. Birkaç gün önce belirlenen süre içinde konuşmak isteyen vardı. O konuşmalar uzayınca bugüne kaldı.” 

 Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Ben dün öğrendim, hatta sizin konuşacağınızdan  bile haberim yoktu. Sayın Genel Başkanımız burada iki belediye başkanımız konuşacak deyince siz de yayın yanımdaydınız. Kim konuşacak onu bile bilmiyordum. Selin hanım konuşmasında acaba yılmaz Büyükerşen' mi konuşacak diye düşündüm. Konuşmanın son notları sizin kaleminizle yazdım. Başkanım siz hem Mansur Başkanın derim hem de abi. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Rahatsız olacağınızı bilsem konuşmamı yere atar otururdum başkanım.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —