Tarih: 22.10.2024 17:02

Derince Belediyesi’nden Cumhuriyet Bayramı'na Özel Şiir ve Müzik Dinletisi...

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Derince Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek anlamlı bir etkinlikle başlıyor. 28 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan şiir ve müzik dinletisi, vatandaşları Atatürk ve Cumhuriyet teması etrafında bir araya getirecek.

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği (KMKB), Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği (KOŞYAD), Marmara Yazarlar Şairler Ozanlar Derneği (MAYŞODER) ve Turan Elleri Ozanlar Yazarlar Şairler Derneği (TOYŞAD) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Kocaeli’nin önde gelen şairlerini, yazarlarını, ozanlarını ve halk müziği sanatçılarını aynı sahnede buluşturacak.

Cumhuriyet’in ruhunu yansıtan şiirler ve Türk halk müziği ezgileriyle süslenecek bu özel program, 14:00’te Derince Fatih Sultan Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlik, milli değerlerimizi ve Cumhuriyet’in kazanımlarını hatırlatan anlamlı bir buluşma olacak.

Katılım Sağlayacak Olanlar Etkinlikte Kocaeli’nin tanınmış yazarları ve şairleri Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirler okuyacak, Türk halk müziği sanatçıları da unutulmaz ezgilerle programa eşlik edecek. Şiir ve müzik severlerin kaçırmaması gereken bu organizasyon, aynı zamanda kültürel değerlerin yeni nesillere aktarılmasına da önemli bir katkı sağlanacağı bekleniyor. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —