Tarih: 21.10.2024 15:18

HAKKARİ SPORDA İLGİ BEKLİYOR...

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de dezavantajlı illerin başında gelen Hakkari’nin kalkındırılmasında kullanılacak olan en önemli kaynaklar; kültürel ve sosyal faaliyetler olarak dikkat çekmektedir. Kulüp Başkanı Turan Şimşek “Tüm imkanlarını spor için seferber ettiğini belirterek ” Yeni Başkent Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şimşek yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“Nüfus verilerine bakıldığında, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Hakkâri bu bağlamda ise Gençlere ulaşma noktasında ise spor önemli bir araçtır. Bu noktada spor odaklı kapasitenin geliştirilerek, daha çok gence ulaşma ve onların spor odaklı istihdam edilebilirliği desteklenmelidir. 2017 yılında kurmuş olduğumuz Hakkâri Gençlik ve Sportif Faaliyetler kulübümüzün temel amacı; gençlerimizin sosyal ve kültürel alanında gelişimlerine katkı sağlayıp, Spor alanında kariyer yapmak isteyen sporcularımıza destek olmaktır. Birçok branşta faal olup altyapımızda çok sayıda sporcumuz bulunmaktadır.” dedi. 

EN BÜYÜK LOKOMOTİFİMİZ VOLEYBOL

İlde Voleybol takımın büyük bir lokomotif görevi üstlendiğini belirten Kulüp başkanı Turan Şimşek; " Kadın ve erkek voleybol takımlarımız ilimizde voleybol sempatisinin artmasında önemli rol oynamıştır. 5 yıl Erkekler 2. Liginde mücadele eden takımımız 2022-2023 sezonunda Alpaslan Endüstri Erkekler 1. Ligine yükselme başarısı göstermiştir, bunun yanı sıra Kadınlar Bölgesel Liginden 2. Lige yükselen takımımızla birlikte başarı ivmemiz yükselerek, ilimizin sportif faaliyetlerine büyük katkı sağlamıştır.  Bunun yanı sıra güreş dalında 2 kızımız Milli Takımda, Kültür Sanat dalında Halkoyunları ekibimiz Türkiye finallerinde mücadele etmektedir.  Yürüttüğümüz faaliyetlerimiz, ilimizin sosyoekonomik durumunun yetersiz olması sebebi ile zor şartlarda devam etmektedir. Nitekim 1. Ligdeki erkek voleybol  Takımımızı kimse sahiplenmediği için liglerden çektik. Bu anlamda faaliyetlerimizin daha verimli devam etmesi ve temelde gerçekleşmesi gereken ihtiyaçlarımızın giderilmesi hususunda desteğe ihtiyaç duymaktayız. Bünyemizde  470 sporcu barındırıyoruz. Ama üzüldüğümüz nokta sanki bunu yaparak ilimize yük oluyormuşuz gibi bir hava var, bu sebeple istediğimiz desteği bulamıyoruz. Başarılı olan bu takımın destek görmemesi bizi ayrıca üzüyor. "dedi

HABER: Lokman KÖSE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —