Tarih: 31.07.2024 09:52

İki Büyük Ağa Aliyev ve Şahin

Facebook Twitter Linked-in

İki büyük Ağa
Aliyev ve Şahin

Tarih  bir çok kıymetli insan  gördü ve unutmadı. Hele bir Milletin  geçmişiyle  özdeşleşmesi, aynı kaderi paylaşması o zaman daha büyük anlamlar ifade  ediyor. İşte bu insanlardan birisi de hiç kuşkusuz Azerbaycan Cumhurbaşkanı  Haydar Aliyev’ di.
Türkiye’yi ve Türkleri o kadar çok severdi ki  Dünya’nın en uzun süreli Spor Organizasyonlarında birisi olan ve Unesco’ya giren  Tarihi Kırkpınar güreşlerinde de temsili Ağalık yaptı .Dönemin en güçlü Ağalarından Hüseyin Şahin’le büyük bir dostluğu olan Haydar Aliyev’e  ağalık kıyafetlerini kendi elleriyle giydirdi.  Aliyev  Ağalık  kıyafetini giyerken, Hüseyin Şahine dönüp ‘Gardaşımın emanetin giydim’  dedi. Kırkpınar’ın  yapıldığı Edirne ‘de dönemin Belediye  başkan Hamdi Sedefçi ‘de Haydar  Aliyev’e büyük ilgi göstermişti. 
Hep hayali Azerbaycan’da da yağlı Güreşlerini  yaptırmak olan Aliyev, Kırkpınar’a Azeri güreşçiler  katıldıkça çok mutlu olduğunu  ifade ederdi. Kırkpınar ağası Hüseyin Şahin  ise iki devlet bir milletin gençlerinin  böyle büyük bir  organizasyonda buluşmaları ve  kültürlerini yaşatmalarından dolayı büyük bir mutluluk  duyduğunu dile  getirir  ‘Dünyada   kültürünü yaşatmaya çalışan en büyük  Millet Türklerdir” derdi.  
Lokman  Köse’nin Arşivinden.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —