Tarih: 04.08.2024 21:17

İngiltere'de Göçmen Krizi

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere'de aşırı sağcılar sığınmacıları yakmaya çalıştı. İngiltere'nin  Rotherham Kentinde Müslüman ve göçmen karşıtı eylem düzenleyen aşırı sağcılar, düzensiz göçmenler ve sığınmacıların tutulduğu bir oteli ateşe vermeye çalıştı.

Ülkenin orta bölgelerinde yer alan kentte, aşırı sağcı İngiliz Savunma (EDL) Göçmen ve Müslüman karşıtı eylem çağrısında uyan yüzlerce kişi, sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin tutulduğu otelin önüne bir önünde bir araya geldi. Aşırı sağcılar ile polis arasında otel önünde arbede çıktı. Eylemciler otele taş ve şişe attı. Bu sırada yaralanan bir polis meslektaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Sosyal medyadaki görüntülerde aşırı sağcıların otelin girişindeki katıldığı camı kırılan bir bölümde binayı ateşe vermeye çalışması yer aldı. Polis saldırganları binadan uzaklaştırma zorluk yaşarken, Binaya yangın tüpleri ve sandalyeler atan aşırı sağcılar, bina kapılarına barikat kurarak içeridekilerin çıkmasını engellemeye çalıştı. Otelde çıkan küçük yangını büyümeden söndürürken, aşırı sağcılar binaya farklı yerlerden girmek için girişimlerde bulundu.

Aşırı sağcı ingiliz Savunma Lİgi'nin düzenlediği eylemler, Southport Kentinde hafta başında yaşanan bir bıçakla saldırı sonrası şiddetlendi. Bıçaklı bir saldırganın 3 çocuğu öldürdüğü sekizi çocuk 10 kişiyi yaraladı. Olay sonrası aşırı sağcı sosyal medyada hesapları ve haber siteleri şüphelinin ülkeyi geçen yıl gelen Müslüman bir sığınmacı olduğu iddiası yayılmıştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —