• BIST 100

    9699,56%-0,73
  • DOLAR

    34,08% 0,12
  • EURO

    37,64% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2745,97% 0,10
  • Ç. ALTIN

    4462,99% 0,00

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİOĞLU PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİOĞLU PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

SİYASET 5.06.2024 16:28:00 134 0
İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİOĞLU PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinden istifa edip başka partilere geçen milletvekillerine, “Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir” ifadelerini kullandı

 

Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, "muhalefetin görevinin iktidarı denetlemek ve ona yol göstermek olduğunu "söyleyerek “muhalefetin kasten ve bilerek memleketi yanlış yollara saptıranlarla, bataklığa çekenlerle herhangi bir şekilde yol arkadaşlığı ederek onlara ip uzatmak gibi bir görevinin olmadığını" ifade etti. Siyasette normalleşme tartışmalarına değinen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı.

AK Parti iktidarı, sendikalarda, sivil toplum kuruluşlarında, üniversitelerde, demokrasinin en önemli güçlerinden olan medyada, kendine bağlı el pençe divan duran yapılar oluşturma stratejisiyle muhalefeti de bu kervana katmak hayaliyle arka fonda çatallı bir sesten uzlaşma türküsüyle milletimize yumuşama masalı anlatıyor. Anlıyoruz ki anormallikleri kendilerine bile şaşırtıcı hale geldiğinden normalleşmeden bahsediyorlar.

İktidar ve avenelerine sesleniyorum; hodri meydan, haydi normalleşelim. Yargıda, emniyette, jandarmada devletin tüm kurumlarında cemaatleri, tarikatları söküp atın, normalleşelim. Mitinglerde Kur'an sallamayı, şehit tabutunu vaaz kürsüsü yapmayı, meydanlarda ölü çocukları yuhalatmayı, her sözünüzle milletin kimliğiyle, fikriyle, zikriyle oynamayı, onu bölüp kutuplaştırmayı bırakın, haydi buyurun normalleşelim. Sınavlarda değil referanslarda yarıştırdığınız, mücadele edeni mülakatlarla elediğiniz, liyakati değil dayısı olanı işe aldığınız kamu yönetimini düzeltin, normalleşelim. "dedi

İstifalar karşısında suçu hep kendilerinde ve tercihlerinde aradıklarını şimdi de aynı noktada olduklarını söyleyen Müsavat Dervişoğlu, "Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz." dedi.

"Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır. Suçlulukları psikolojilerine yansımış olacak ki bir de utanmadan mazeretlerini sıralıyorlar. 'Yok, yerel seçimlerde şu oldu, Bilecik'te şöyle böyle oldu' türünden gerekçeler yaratarak güya bir haklılık oluşturmaya çaba sarf ediyorlar. Utanın beyler utanın. Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. Ancak grup başkanvekili aracılığıyla TBMM'de siyaset yapmak yerine avlanmaya çıktıysanız o başka tabii.

İşte o zaman siyasi ahlak kurallarıyla bağdaşmayacak bu davranışınıza göstereceğimiz tepkiyi en başından kabullenmiş olacaksınız. Bir dalı bırakmadan başka bir dalı tutmak maymunların hareket stratejisidir. Yüzleşmeden helalleşenlerin, helalleşip yine tekrar edenlerin, iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız. Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp, iktidar ile oturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların, iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışıkları görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasının kendilerini gizleyeceğini sanarak ortaya saçtıkları kirli pazarlıkları biliyoruz."

İstanbul'da beklenen deprem riski ile ilgili konuşan Dervişoğlu;

"İstanbul'daki deprem gerçeği bir parti meselesi değildir. Siyasi konulara çerez yapılacak bir mesele değildir." diyen Dervişoğlu, "Makam sahiplerinin güç gösterisi yapacağı, egolarını çarpıştıracağı bir mesele hiç değildir. Bu mesele vatandaşlarımızın can güvenliğinden, ülkemizin ekonomik ve sosyal bağımsızlığına kadar etki edebilecek hayati önemde bir meseledir. İktidar sahiplerinin iktidarlarını korumak için işlerine gelmeyen her şeyi beka meselesi ilan ettiklerine hiç benzemeyen, ülkemizin gerçek bir beka sorunudur." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine değinen Dervişoğlu;

Milli Eğitim Bakanlığının liselerdeki mezuniyet balolarına ilişkin yayımladığı genelgeye değinen Dervişoğlu, "Mezuniyet töreni söz konusu olunca gençlerimizin gelişim seviyeleri ve pedagojik kriterleri aklına gelen Bakanlık, müfredatı hazırlarken niçin bu kriterler aklına gelmemektedir? İktidar hangi organizasyonda şatafattan kaçmıştır ki illi Eğitim Bakanı gençlerimize şatafat konusunda öğüt vermektedir? Sayın Bakan 'İtibardan tasarruf olmaz' diyerek milyonlarca lirayı boşa harcamaktan çekinmeyen bir Cumhurbaşkanı ile çalıştığının ya farkında değildir ya da fark ettiklerini söyleyecek cesarete sahip değildir." dedi

 

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan ve devletin güvenliğini yakından ilgilendiren gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini bildiren Dervişoğlu, "PKK terör örgütünün 11 Haziran'da bölgede yapacağını duyurduğu seçimi" hatırlatarak şunları ifade etti

Suriye merkezi hükümetinin yakın gelecekte Suriye'nin kuzeyindeki PKK- YPG varlığını tanıyacağına yönelik spekülasyonlar yapıldığını aktaran Dervişoğlu, "Suriye merkezi hükümetinin bölgedeki PKK terör örgütü varlığını meşru bir siyasi yapı olarak tanıması ihtimali, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası açısından çok büyük bir tehdittir." ifadelerini kullandı.

Hakkari Belediyesi ile ilgili de konuşan Dervişoğlu;

"Hakkari Belediye Başkanı seçilen kişi tam 10 yıldır yargılanıyormuş, hem de terör suçundan. Kimse bu kişinin neden aday gösterildiğini tartışmıyor." ifadesini kullanarak sözlerini sürdürdü,

"Soruşturmayı açan savcı FETÖ'cü, FETÖ'cü olmaktan da başka bir mahkemede yargılanıyor. Dava sonlanmadıysa bu kayyumu neden atıyorsunuz da memleketi karıştırıyorsunuz? 3 gün sonra davanın karar duruşması var. Karar duruşmasından sonra verilen karara bakarak kararın icaplarını yerine getirerek bu meseleyi halledebilirsiniz mesela.

Bir belediye başkanının görevi sona ererse, belediye meclisi kendi içinden belediye başkanını seçer. Yasanın özü seçim, yerel yönetimleri atanmışların değil seçilmişlerin yönetmesi. Ama 674 sayılı KHK ile buna bir madde eklediler, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da uyguladılar. 'Terör suçu varsa merkezi idare, bir belediye başkanını atar' dediler. Terör suçluları belediye başkanı mı olsun istiyorum? Elbette hayır. Ama şimdi belki de 'Müsavat Dervişoğlu terör seviciliğine soyunmuş' diye manşet de atabilirler. İstediğiniz manşeti atın. Ben mazisi kendisine kefil olan adamım, hayatım bölücülükle mücadeleyle geçmiştir. Ben hakkı ve hukuku savunmak zorundayım. Benim sözümü iyi anlasınlar. Benim sözüm Hakkari dururken Kandil'den Hakkari'ye aday atayanlara ve buna müsamaha gösterenleredir. Benim sözüm, devleti doğru yönetme iradesi sergileyemeyenlere, devleti haksız, teröristi haklı gösteren gafletin sorumlularınadır.

Öyleyse, atacakları manşeti ben söyleyeyim de öyle atsınlar. Hukuku istismar edenlerle demokrasiyi istismar edenler, bir ve aynı kimselerdir. Aynı zihin dünyasına sahip oldukları gibi aynı güç ve iktidar saplantısı içindeki kimselerdir. Milletmiş, iradeymiş, insan haklarıymış, demokrasiymiş, ikisinin de umurunda değildir. Bu anlamda AKP ile DEM parti birbirine en yakın iki siyasi partidir. Onları ayıran yegane şey günün koşullarında arızidir. Çünkü onları ayıran şeyler değil birleştiren şeyler daha fazladır. İki partinin de derdi kendilerine örtü ve payanda yaptığı kavramlarla ulus devletle ve cumhuriyetle hesaplaşmaktır. Bu konuda en büyük ittifak işte bu iki parti arasındadır."dedi


Güreşin kalbi Mahmut Demir’de attı

AZERBAYCAN SOKAKLARINDA YÜREK YAKAN PORTRE

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL GİYSİ YIKAMA MERKEZİ

TİCARETİN MERKEZİ TÜRK LİMANLARI

Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması: Elde Edilen Bulgular Var

Emniyet Birimleri Okul Önlerinde Teyakkuzda

BAHÇELİ'DEN NARİN MESAJI

İNSALLIĞIN VİCDANI MUSALLADA

Bugün 20 milyon Öğrenci Ders Başı yaptı: İlk Dersimiz Vatan Sevgisi

4 ŞEHİDİMİZ VAR

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Rekor Kırdı

URALOĞLU KORE'YE GİDİYOR

Emir Çaka Bey’e Ümit Özdağ'dan Anlamlı Ziyaret

CHP'NİN 20'İNCİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI SONA ERDİ

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

NARİN'İN SORUŞTURNASINDA 21 KİŞİ GÖZALTINDA

SİBER GÜVENLİĞİN YOL HARİTASI: YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU: NARİN'İN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

KOCAELİ 3 MİLLET BAHÇESİNE KAVUŞTU

CHP Kurultayında Konuşma Krizi

ALTINDAĞ'LI ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ

FOMGET’TE YENİ SEZON HEDEFİ ŞAMPİYONLUK

GEDİZ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI 50 BİNE ÇIKAN ARAÇ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Ankara’da Büyük Maç ABB-Fenerbahçe

Atletizm de seçim startı

ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Yazarımız Cingöz'den Kazakistan'da Nükleer Enerji Değerlendirmesi

KAHRAMANMARAŞ'TA KORUTAN DEPREM

SUÇ ÇETELERİNE BÜYÜK OPERASYON

KURUM: BİTKİ ÖRTÜSÜ ESKİ DOKUSUNA KAVUŞTURULACAK

Yükleniyor

Benzin Fiyatlarına İndirim

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı

DYP'NİN KURULUŞU VE DEMİREL'İN KOMUTANA CEVABI

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

DYP Genel Başkanı ÇETİN ÖZAÇIKGÖZ: "DYP Sadece Zincirbozan Yollarında Demirel'in Talimatıyla Kurulan Bir Parti Değildir"

MHP LİDERİ BAHÇELİ PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i ziyaret etti

Osmanlı Teşkilatı’nda Yeni Atamalar ve Teşkilatlanma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİOĞLU PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

MAYMUN ÇİÇEĞİ TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ'MÜ

Ankara'da Kaza Çok sayıda Ölü ve yaralı var

Amasyalı Çocukların Eylemi Sonuç Verdi

İngiltere'de Göçmen Krizi

TOPLUMDAN YANSIMALAR SERGİSİ

İstanbul ve Yalova'da 'narkoçelik-30' Operasyonu

Haniye'nin Cenaze Törenine Türkiye'den üst düzey katılım.

YKS TERCİHLERİ BUGÜN SON GÜN

Haniye için Bir Günlük Yas

YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI

Başkent’e Büyük Bir Çıkartma Yapan Başkan Adayı Aziz Yıldırım Ankara Marşı İle Karşılandı

Başkent’in Altınordu'su "Pidosan Yahyalarspor"

AK PARTİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VEYSEL TİRYAKİ’DEN “İLERİ YAŞ YAŞAM MERKEZİ” PROJESİ

Acun Ilıcalı'dan Yeni Hamle

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bayan Futbol Takımı Fenerbahçe'yi Yenerek Şampiyon Oldu

Mamak Belediyesinde E-Tebligat Dönemi Başlıyor

Doğayla Öğrenmenin En Eğlenceli Yolu “Orman Okulu”

Mamak’ta Organik ve Lezzetli Ürünlerin Durağı Köylü Pazarı

ALTINDAĞ'DA "MİLLET LOKANTASI" HİZMETE AÇILDI

ALTINDAĞ'DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

Mamak Belediyesi, Mamak’ın Sokaklarında Yaşayan Can Dostların da Belediyesi Olmayı Sürdürüyor

Mamak Belediyesi’nden Hizmet Dolu Yıl

PIRIL PIRIL ALTINDAĞ

ALTINDAĞ'DA METRUK YAPILARLA MÜCADELE SEMİNERİ

Mamak Tek Yürek Oldu, Türkiye Maçını Dev Ekrandan İzledi

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’NİN GRİ LİSTEDEN ÇIKARILMASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBVA İcra Kurulu Başkanı Vila’yı kabul etti

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

ULUSLARARASI EKONOMİ UZMANI SAADET CELİL, TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNE DAİR ÖNEMLİ ANALİZLERDE BULUNDU

Merkez Bankası'ndan Faiz Kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Yalanlama

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye ile ABD'nin, Ekonomik İlişkileri İleriye Götürmede Kararlı Olduğunu Vurguladı

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye Tanzanya İş Forumuna Katıldı

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yılın İkinci Çeyreğine İlişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni Değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR