Tarih: 05.09.2024 12:29

İZMİR KÖRFEZİ'NDE AMONYAK ALARMI: BALIKLAR TEHLİKEDE Mİ !

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin nedenlerini düzenlediği basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli çalışmaları yapmadığını belirterek, "Seçim meydanlarına çıkıp ağız dolusu sözler verip sonra bunları unutmakla olmuyor" dedi. Körfez'in ölmek üzere olduğunu ifade eden Kurum, "Denizde amonyak miktarı olması gerekenden 50 kat fazla" şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik hakkında yaptığı açıklamada "Denizdeki amonyak miktarı olması gerekenden 50 kat fazla. Denizde oksijen kalmamış, bazı noktada hayat yok. Denizdeki amonyak miktarı olması gerekenden 50 kat fazla. İzmir'de yaşanan tam bir çevre felaketidir. İzmir Körfezi'miz ölmektedir. Bu güzelim denizin bu hale gelmesinin sorumluları, seçim döneminde 'İzmir Körfezi'nde yüzeceğiz' diyen ama görevdeyken tek bir adım atmayanlardır. Sorumlular şimdi suçlarını gizlemek için 'balıklar bize ait değil, gemilerle getirildiler' diyerek kendilerini gülünç duruma düşürenlerdi” şeklinde konuştu.


Kurum, “İzmir'in her zaman yanında olduk. Yangın oldu koştuk, deprem oldu Bayraklı'da sokak sokak hemşehrilerimizle birlikte gezdik. İzmir'in ihtiyaçlarını dertlenerek, alın teri dökerek mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bakanlık olarak İzmir için denetim görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Herkes sorumluluğunu yerine getirecek. Seçim meydanlarına çıkıp ağız dolusu sözler verip sonra bunları unutmakla olmuyor. Bilim insanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağımız toplantıda İzmir Körfezi'nin geleceği için neler yapılması gerektiğini ele alacağız” dedi.


Bilim insanlarımız  İzmir Körfezi için yapılması gerekenlerin yol haritasını belirleyeceklerini  ifade eden Bakan Kurum; “İsterdik ki İzmir için hayati öneme sahip toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da katılsın. Fikirlerini önerilerini paylaşsın. Kendisini biz davet ettik. Ama kendisi yurt dışında olmayı tercih etti”  şeklinde konuştu

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —