Tarih: 22.10.2024 12:57

MİLLİ BASKETBOCUDAN NBA'DA TARİHİ REKOR

Facebook Twitter Linked-in

NBA Ligi ekiplerinden Houston Rockets forması giyen Milli Basketbolcu Alperen Şengün’ün yeni sözleşme şartları durumu görüşmelerin ardından netlik kazandı. Milli yıldız, çaylak kontratının son senesine girerken takımıyla 5 yıllık yeni bir anlaşma sağladı, bu sözleşme karşılığında 106 milyon dolar ve gelirleriyle toplamda 185 milyon dolar gelirle Türk spor tarihine geçmiş oldu.

Houston Rockets’ın çaylak kontratlarının son senesine gelen Jalen Green ve Alperen Şengün konusunda izleyeceği yol merak ediliyordu. Jalen Green’in çaylak kontratını uzatmak adına 3 yıl için 106 milyon dolarlık bir anlaşma sağlayan Houston Rockets, Alperen Şengün için görüşmelerine hız vermişti. Alperen Şengün’ün menajeri, ESPN’den Bobby Marks’a verdiği bilgide taraflar arasında anlaşmaya varıldığı duyurdu.

Alperen Şengün, çaylak kontratını 5 yıllık yeni bir anlaşma ile uzattı. Milli yıldızımızın, bu sözleşme sürecinin son yılında oyuncu opsiyonu bulunuyor. Houston Rockets, Alperen ile 5 yıllık 185 milyon dolar karşılığında Türk spor tarihine geçen anlaşma sağladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —