Tarih: 08.09.2024 16:12

NARİN'İN SORUŞTURNASINDA 21 KİŞİ GÖZALTINDA

Facebook Twitter Linked-in

Kayıp Narin'den gelecek umutlu bir haberi beklerken, 9 gün sonra acı haber geldi. Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos' tan beri kayıp olan Narin Güran'ın cesedi, köyüne yaklaşık 2 km uzakta Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içerisinde gizlenmiş vaziyette bulundu. Küçük kızın cesedinin çuval içinde ve üzeri taş ile ağaçla kapatılarak doğal bir görüntü oluşturulduğu belirlendi.   Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, can güvenliği nedeniyle kimliği saklı tutulan bir gizli tanık küçük kızla ilgili ifade verdi. Bunun üzerine baba Arif Güran'ın da alınan ifadesi ve gizli tanığın ifadelerinin ardından arama faaliyetleri Tavşantepe köyü yakınında bulunan dere yatağında yoğunlaştırıldı.
Bunun üzerine cesedin bulunduğu bölgede, Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekât timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Daha önce 8 kez aranmasına rağmen bulunamayan Narin, sabah saatlerinde arama kurtarma ekipleri, bir ihbar üzerine Eğertutmaz Deresi'nde yeniden bir arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda, Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Bir çuval içinde üzerine taş ve ağaç dallarıyla kapatılmış halde bulunan Narin Güran soruşturmasında çok sayıda kişi göz altına alındı. Aralarında kuzenleri ve akrabalarının da olduğu sorgulamada soruşturma derinlemesine sürdürülüyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Narin için yayınladığı mesajında üzüntülerini dile getirdi. Mesajda "Diyarbakır Bağlar’da 19 gün önce kaybolan ve ilk dakikadan itibaren güvenlik birimlerimiz tarafından aranan Narin kızımızın cansız bedenine ulaşılmış olması hepimizi kahretmiştir. Hâlihazırda yürütülen soruşturmanın titizlikle devam etmesi ve olayın tam anlamıyla aydınlatılarak Narin kızımızın canına kast edenlerin adalet önünde hesap vermesi için konuyu yakından takip etmektedir. Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun…” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —