Tarih: 08.07.2024 12:45

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan Kahramanmaraş Ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, görevi devralmasının hemen ardından ilk ziyaretini deprem bölgesi Kahramanmaraş’a yaptı.

uçak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ilk saha ziyaretini 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a gerçekleştirdi. Kahramanmaraş ziyaretinin ilk saatlerinde Kahramanmaraş Valiliğinde düzenlenen Afet Koordinasyon Merkezi Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bölgede yürütülen sağlık hizmeti sunumu ve sağlık yatırımları faaliyetlerine dair bilgi aldı.

Beraberindeki heyet ile birlikte çeşitli temaslarda bulunan Bakan Memişoğlu, inşaat süreci devam eden yeni sağlık tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarını anan Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Büyük milletiz, büyük devletiz”

“Deprem bölgesindeki diğer yapılarda olduğu gibi Kahramanmaraş’taki sağlık tesislerimiz de ağır hasar aldı. Bugün ziyaretim esnasında şunu gördüm ki büyük devletiz, büyük milletiz. Asrın Felaketi’nde yıkılan birçok binanın Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeniden yapım aşamasında olduğunu ve bu önemli sürecin büyük Türk milletinin özverisi ve gönül bağıyla ilerlediğini görmekten mutluluk duydum.”

hatıra


“2024 sonu itibarıyla deprem öncesi sağlık sunumundaki yatak kapasitemize ulaşacağız”

“Aktif olarak inşaatı devam eden beş hastanemiz var. Bu hastanelerimizin inşaatlarını bu yılın sonunda insanlarımızın hizmetine sunacak şekilde yürütüyoruz. Yeni fiziki yapılarıyla büyük bir hızla yapımı süren hastanelerimizi yakın zamanda sağlık sistemimize kazandıracağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Allah nasip ederse, Kahramanmaraş’ta deprem öncesindeki sağlık sunumunda yer alan yatak kapasitemize 2024 yıl sonu itibarıyla ulaşmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayalim dediği Şehir Hastanesi ile ilgili süreç de artık ihale aşamasında, inşallah önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağız.”



“Kahramanmaraş’taki sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hâle getireceğiz”

“Fedakâr sağlık çalışanlarımız şu anda zorlu fiziki şartlarda çalışıyor, sağlık hizmeti sunumunu eksiksiz biçimde yürütmek için yoğun çaba gösteriyor. Huzurlarınızda tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Modern tesisler ve uygun fiziki şartlar ile Kahramanmaraş’taki sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hâle getireceğiz.”

“Birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendireceğiz” 

“Bizler, sağlık hizmet sunucuları olarak; insanları iyileştirmeye veya hastalıktan nasıl korunacaklarını öğretmeye çalışıyoruz. COVID-19 pandemisi ve yaşadığımız deprem süreci, özellikle son 20 senede yapılan sağlık yatırımlarımızın ne kadar başarılı olduğunu hepimize gösterdi. Önümüzdeki süreçte, dünyada yalnızca sağlık hizmetlerini en iyi sunan değil, aynı zamanda teknolojisini ve bilimini de üreten bir ülke olmak istiyoruz. Daha fazla çalışıp çok daha iyisini yapacağız ve birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendireceğiz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz, niyetimiz iyi, sonucun da iyi olacağına eminiz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —