9829,73%-0,54
36,10% 0,16
37,47% 0,26
3345,69% -0,35
5453,62% -0,46
Yeni eseri 14 Şubat'ta çıkacak olan Tolga Bare, sözcükler üzerinde düşünmeye teşvik ediyor.
Türk dilinin doğru kullanımını savunan, dil bilincini artırmak için gençlere yönelik önemli çalışmalar yürüten Tolga Bare, 14 Şubat’ta “Aşkın Otopsi Raporu” adlı kitabını okurlarıyla buluşturuyor. Kitap, aşkın karmaşık doğasını sorgulayan derin bir yapıya sahip ve okurlara bir yolculuk vaat ediyor. Henüz kitabı okuyamamış olsak da, Tolga Bare’nin sosyal medya hesapları, resmi web sayfası ve ilk tanıtım yazılarından edindiğimiz bilgilere göre, bu eser, aşkı sadece bir duygu olarak değil, aynı zamanda bir keşif ve anlam arayışı olarak sunuyor.
İlk bakışta ismine bakınca, bitmiş bir aşkın ölüm raporunu okuyacağımızı sanıyorsunuz değil mi? Peki, aşk ölmeden önce hastalanır mı? Tedavi edilebilir mi? Otopsi şart mı? İşte tam da bu soruların peşine düşüyoruz. Kitabın Instagram sayfasına bakıyoruz, küçük ipuçları var. Anlıyoruz ki, mesele sadece aşk değil. Mesele insanın duygusal evrimi. Mesele, kelimelerin gücü. Tolga Bare’nin dil hassasiyetini bilen bilir… Bu kitapta da boş geçmemiş. Okuyanı sadece aşk konusunda değil, sözcükler konusunda da düşündürecek bir kitap gibi görünüyor. kitap aşkın en derin boyutlarını sorgulayan ve duygusal bakış açısını genişleten bir yapıt.
Kitap, aşkı anlamaya çalışan okurları bir araya getiriyor ve insanın duygusal evrimini sorgulayan bir dil sunuyor. Bu eserin, Tolga Bare’nin dil konusundaki hassasiyetini ve dilimize olan derin bağlılığını yansıttığını söylemek mümkün.
Hediye Kitap: “Odrik’in Koyunları”
Tolga Bare’nin yeni kitabı “Aşkın Otopsi Raporu” ile birlikte, “Odrik’in Koyunları” adlı kitabı da hediye edilecek! Bu fırsat, okurlara iki eseri bir arada sunarak, Tolga Bare’nin hem duygusal derinlikteki hem de toplumsal dil farkındalığı yaratmaya yönelik katkılarını daha geniş bir perspektifte keşfetme şansı tanıyor. Tolga Bare Instagram hesabından, “Şimdi âşıklar koyundur gibi anlaşılmasın. Üzülürüz. Bambaşka konular.” Yorumunda bulunarak esprili bir dille hediye kitabını açıkladı.
Tolga Bare, yalnızca bir yazar değil, aynı zamanda Türkçemizi doğru kullanmaya dair gösterdiği büyük gayretiyle de tanınan bir dil gönüllüsüdür. Kendisi, sosyal medya paylaşımları ve okullarda düzenlediği eğitimlerle, Türkçenin doğru kullanımını savunuyor ve yanlış kullanılan dilin düzeltilmesi adına önemli bir mücadele veriyor. Gençlere doğru Türkçeyi öğretmek için kendi bütçesiyle gerçekleştirdiği çalışmalar, sadece dil bilgisi, Türkçeyi doğru konuşma değil, aynı zamanda bir dil bilinci oluşturma amacı taşıyor.
14 Şubat’ta yayınlanacak olan bu eser, aşkı tetkik etmekle kalmayıp aynı zamanda dil bilincinin ve doğru Türkçe kullanımının savunulduğu bir başyapıt olacaktır. Kitap, Türkçemize olan sevdamızı bir kez daha hatırlatmak için önemli bir fırsat sunuyor.
Kitap Ön Siparişte!
Tolga Bare’nin web sitesinde yer alan bilgilere göre, eser (sipariş notunda talep etmeniz halinde) okuyucusuna imzalı olarak iletilme seçenekleriyle ön siparişe açılmış durumda. Sipariş vermek ve detayları öğrenmek için yazarın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Tolga Bare Kimdir?
Ankara doğumlu yazar, tiyatrocu ve iletişim uzmanı Tolga Bare, sahne sanatlarından edebiyata uzanan geniş bir kariyere sahip. Diksiyon, hitabet ve anlatım sanatları üzerine yaptığı çalışmalar, eserlerine de yansıyor. Daha önce yayımladığı” Önsöz”, “Diksiyon Hakkında Her Şey” kitaplarıyla büyük ilgi gören yazar, şimdi de “Aşkın Otopsi Raporu” ile okurlarının karşısına çıkıyor.
Dil Gönüllüleri İçin Özel Bir Eser
Tolga Bare’nin anlatım tarzı, özellikle dil gönüllülerinin ve bu konuya değer verenlerin ilgisini çekecek bir yapıya sahip. Sözcükleri seçimindeki hassasiyet, cümlelerin akıcılığı ve duyguların derinliği sayesinde, bu kitap sadece aşkı anlamak isteyenlere değil, dili en iyi şekilde kullanmak isteyen okurlara da hitap ediyor.
Bu yazı, onun bu iki alandaki çalışmalarını bir arada takdir etmek ve daha fazla kişiye ulaştırmak amacıyla kaleme alındı. Çünkü Tolga Bare ülkesine bağlılığını dilimize gösterdiği değerle yansıtıyor. Bizlere de yazım konusunda yol gösterip yanlışlarımızı fark ettiriyor. Dil konusunda hiç bir yanlışa tahammülü de yok.
Tolga Bare, sözcükler üzerinde düşünmeye teşvik ediyor. Örneğin, Instagram sayfasında en son “Sevi” sözcüğünü okudum. Sonra neden *“Sevi”*yi hiç kullanmadığımızı düşündüm. Konuşmadığımız birçok sözcük gibi bu da zamanla unutulmuş. Oysa biz “aşk” kelimesine çok fazla anlam yüklüyoruz; onu daha baskın görüyoruz. Sanki “Sevi” dersek o yoğunluğu yakalayamayacakmışız gibi hissediyoruz. Bu yazımda, “ Perspektif-Bakış Açısı”, “Kelime-Sözcük” de bir örnek gibi duruyor.
Böyle böyle, dilimizde dolduramadığımız boşluklar oluşuyor. Sonra da yabancı sözcükleri havalı bulup alıyor, süsleyip püsleyip yazımıza baş tacı yapıyoruz. Tolga Bare, yazdığım ve konuştuğum dili sorgulamaya yönlendirdi. Artık her kafama takılan kelimeyi TDK’ya soruyor, Türkçe sözlükleri başucumdan ayırmıyorum.
Eskiden metinlerimi hızlıca yazardım. Birçok imla hatam olurdu ama heyecanımı her zaman daha ön planda tutardım. Sonradan fark ettim ki noktalama hataları ve düşük cümleler, vermek istediğim mesajı ve duyguyu eksik iletiyor. Şimdi önceliğim doğru sözcükler ve hatasız bir anlatım oldu.
Eğer dikkatle takip edilirse Tolga Bare, kendi eksiklerimizi fark etmemize ve onları düzeltmemize yardımcı oluyor.
Ne diyelim, hayırlı otopsiler(!)
Haber: Sibel Bingöl
Kaynak: Bu haberin içeriği, doğrudan Tolga Bare’nin resmi web sitesi: tolgabare.com.tr ‘den ve T. Bare’nin sosyal hesaplarından alınmıştır.