Tarih: 01.08.2024 15:47

YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI

Facebook Twitter Linked-in


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından YAŞ kararları açıklandı. 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere; 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.
 

Toplantının ardından YAŞ kararları açıklandı.  YAŞ kararı ile İİletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada  “30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere; 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatılmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment tatlıoğlu nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verilmiştir. Halen 281 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2024 tarihi itibariyle 327 olacaktır.”
 

Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura üyeleri ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'de özel defteri imzalayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Aziz Atatürk, YAŞ üyeleri olarak bugün bir kez daha huzurundayız. Zati halinizi ve şehitlerimizi yad ediyor, YAŞ toplantımızın ülkemiz milletimiz ve silahlı kuvvetlerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Coğrafyamızda sıcak çatışmaların ve siyasi suikastların yaşandığı kritik bir dönemde Türkiye, bölgesinin istikrar ve huzur abidesi olarak öne çıkmaktadır. Son günlerde hortlayan yayılmacı emeller karşısında gereken her türlü tebdiri alarak, vatanımızı ve milli çıkarlarımızı sonuna kadar korumakta kararlıyız. Bölgemizi kan deryasına çevirmeye çalışanlara fırsat vermeyecek, kendi vatandaşlarımızla birlikte dostlarımızın da güven kaynağı olmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —