Gökalp ŞENTÜRK


2024 -2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

İyi bir öğretmen, öğrencisinin kişiliğine yön verir şekillendirir. Örnek model teşkil eder. Gökteki yıldız gibidir. Hep yol gösterir.


BAŞARI, bütün öğrenciler için özlemdir. Zirveye çıkmakta bir özlemdir. Ama her insanın çıkabileceği zirve, ayrı ayrıdır. Biri için zirve Uludağ’dır, diğeri için Erciyes’tir bir başkası için ise Everest’tir.

Önemli olan o genci, çıkabileceği zirvenin sonuna kadar taşıyabilmektir.

Yani Uludağ’a çıkabilecek birini Kirazlıyayla’da, Erciyes’e çıkabilecek birini Develi’de, Konya’daki Takkeli Dağına çıkabilecek bir başkasını yamaçtaki Sarayköy’de bırakmamak gerekir.

Her eğitimcinin amacı varlık sebebi olan sevgili öğrencisini kendi zirvesine çıkarmaktır.

İyi bir öğretmen,  öğrencisinin kişiliğine yön verir,şekillendirir. Örnek model teşkil eder. Gökteki yıldız gibidir. Hep yol gösterir.

Bu sebeple hem bireysel hem kitlesel başarıyı yakalamak için, yüzlerce “yeşil eriği, can erik yapmak” için KAŞIKÇI ELMASI sarrafının titizliği ile çalışmak gerekir.

Aynı titizliği ve duyarlılığı velilerinde göstermesi gerekir. Hepimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ileride kimseye muhtaç olmadan, ayakları üstünde durmalarını, mutlu ve başarılı olmalarını isteriz.

Hiç bir anne ve baba çocuğunun başarısız olmasını istemez. Ancak hem sınav ve hem yaşam başarısında çocuğun en büyük destekçisinin de annesinin ve babasının olduğunu unutmamak gerekir.

Türkiye dereceleri yapan başarılı öğrencilerimizden dolayı yakınen biliriz ki;
Başarılı öğrencilerimizin arkasında anne ve babanın manevi desteğinin olmasıdır.

Kaygı-stres ve panik öğrenme  üzerinde “olumsuz” etkiler bırakıyor.! Baskı KEMANTELİ gibidir. Çok gerersen tel kopar, gevşek bırakırsan telden ahenkli ses gelmez.

Bu yüzden çocuklarımıza yapacağımız en büyük iyilik;
fazla eleştirmeden “tatlı dille” merhamet ses tonuyla destek olursanız çocuklarımızın, öğrencilerimizin ÖZGÜVENİ artacak ve daha başarılı olacaklardır.

Çünkü başarının altında yatan en önemli etken özgüvendir. Hem öğrencilerin hem hastaların başarılı sonuç almasında moral faktörü çok önemli.

Hayattaki seçimlerini doğru yapanların az keşkeleri olur.
Hayatta bazı “KEŞKELERİM” olmuştur ancak bu ulvi öğretmenlik mesleğini seçmemde ASLA olmamıştır.

Bilirim ki memuriyet biter ama öğretmenlik bitmez. Kapıyı kapatıp, yoklamayı yaptıktan sonra “HAYDİ CANLAR” deyip derse başlayınca bambaşka dünyalara daldığım o inanılmaz meslekte.

Uzun yıllar kurucu-müdürlüğünü yaptığım özel eğitim kurumunun seminerinde defalarca konuşmasını dinlediğimiz değerli ilim ve gönül insanı rahmetli Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu Hocamız derdi ki;

“Hangi eğitim sistemi içinde olursa olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmen öğrencisiyle gözgöze geldiği bir an vardır. O anda öğretmen, öğrencinin gönül kapısından girerek zihnine ulaşır.
...Ve işte o an eğitim başlar.”

Nice “umutsuz” genci yüreklendirip hayata kazandırdığım için kendimi 
mutlu hissediyorum.

Yarın başlayacak olan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı bütün Öğretmenlerimize öğrencilerimize, velilerimize ve milletimize hayırlı olsun inşallah.

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR