ALİ PALA


HANGİSİ DOĞRU!..

Elin Mask bir konuşmasında “Dünyanın nüfusu 8 milyar olup bu rakam fazla. Nüfusun 1 milyar olması yeterlidir


 

Aslan’a demişler ki…”Neden kükrüyorsun?..” 

Aslan demiş ki; ”Korkutuyorum!..”

Demişler ki; “ İyi de neden geri geri kaçıyorsun?

Aslan, bu kez de demiş ki “ Korkuyorum”

Bende bu anekdottan yola çıkarak İran’a sormak istiyorum; “ Ey İran sizi kim ve kimler korkutuyor ki hep geri geri kaçıyorsun” ve “ İran şeriat kanunlarına göre yönetilmiyor mu?”

    Şeriat Kanununa baktığınızda kısasa kısas vardır. 3 Nisan 2020 yılında ABD eliyle Kudüs Komutanı Kasım Süleyman İsrail tarafından öldürüldü. İran, gerçekten Şeriat Kanunu ile yönetiliyorsa bunun karşılığında İran Hükümeti ne yaptı? İran’ın vurdum vuracaktım lafları İsrail’in hoşuna gitmemiş ki 1 Nisan 2024 tarihinde Şam’da ki İran Büyükelçiliğinin yanındaki İran Konsolosluğunun ek binasını vurdu. Aralarında Devrim Muhafızlarının üst düzey Kudüs gücü Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Şah ile birlikte 16 kişi öldürüldü. Buna karşılık İran vurdum vuracağım konuşmaları yapmaya başladı. 

    İsrail, bu kez daha da ileri giderek Ortadoğu da Barış isteyen, kan dökmeye karşı olan Türkiye ve Azerbaycan ile barış için görüşen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reis’i hedef aldı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Barış için Azerbaycan’dan ülkesine helikopter ile dönerken Reisinin baş koruması helikopterden inip başka helikopter ile ülkesine dönüyor ve Reisinin helikopteri düşüyor. 

  Ben şimdi de İran dini lideri Ali Hameney’e soruyorum!...

 “ Reisinin uçağının düşeceğini biliyor muydunuz?” diğer bir sorum ise 

“Reisinin korumasını uçak kalkmadan 5 dk. Önce ineceğinden haberiniz var mıydı? Reisinin korumasının uçaktan 5 dk. Önce kim indirdi?” 

“Cumhurbaşkanınız öldürüldü. Eğer Şeriat Kanunları ile ülkenizi yönetiyorsanız Cumhurbaşkanınızın intikamını kısasa kısas almak için ne yaptınız?”

   Yine mangalda kül bırakmadınız. Bu kez de İsrail’in en büyük düşmanı Hamas Lideri İsmail Haneneyi ülkenizde koruyamadınız. Hamas Liderinin yatağının altına bomba koymuşlar. Reisinin uçağının düşeceğini bilen ve o uçaktan baş korumasını indiren bu kişi mi İsmail Haneneyin yatağının altına bomba koydu?. Peki, bütün bunlara karşılık ne yaptınız?

                                                       Hiç bir şey… 

İran halkının gözünü boyamak için başlıksız füzeler attınız. Attığınız 300 Kamikaze Füzeleri bir Müslüman çocuğun ölümüne sebep oldu.. 

   Bugünkü İran Yönetimi, Ayetullah Humeyni yönetiminin devamı mıdır? Ayetullah Humeyni 1964 de İran’dan sürgün edildi. Önce Türkiye’ye geldi. Türkiye de o dönem Fettullah Gülen Hoca Efendi Hazretleri olarak bildiğimiz Feto örgütü daha güçlenmemişti. Türkiye de tutunamadı ve Irak’a gitti. Irak’ta kaldığı müddetçe Şah Rıza Pehlevi’nin baskısı ile Iraktan 1978 yılında Fransa’ya gitti. Fransa’dan 1979 yılında döndü. İran da Humeyni’yi milyonlar karşıladı. 1979 yılının Aralık ayında Referandum yapıldı. Humeyni ömür boyu siyasi ve dini lider seçildi.

   Piramidin Tepesi, ABD her zaman bütün planlarını 100 yıl sonrasına yaparlar. Korkarım ki 1964 ve 1979 yıllarında Ayetullah Humeyni de Türkiye de Feto, Irak ta Kest Nizani örgütleri gibi ABD tarafından eğitilmemiştir. Çünkü yöntem ve sistem aynı!...

   Şuandaki İran Yönetimi Ayetullah Humeyni rejiminin devamı, ABD ve İsrail’in tüm baskılarına boyun eğmesi Feto ve Kest Nizani örgütünün sistemini anımsatıyor. Ancak İran Müslüman bir ülke olduğu için şuandaki İran dini lideri Ali Hameney İran halkının gözünü boyamak için göstermelik Aslan gibi kükrüyor. Vurdum vuracağım gibi İran’ın her boş kükremesinde İsrail bir siyasi lider veya önemli komutanı öldürüyor. Bugün kü yönetim Humeyni’nin 1979 yılında kurduğu İran İslam Cumhuriyetinin devamı olduğu için ne hikmetse İran bugüne kadar hiçbir Hristiyan ülkesi ile savaş yaptığı görülmemiştir. Ve savaş yapamaz da…  Çünkü ABD ve Piramidin Tepesinin emirlerine uymak zorunda olduklarına inanıyorum. 

  Örneğin Humeyni Irak ile niçin savaştı? İntikam almak için mi? Bugün eğer İran dik durabilseydi Rusya da İran’ın arkasında olacaktı. Ancak İran tepeden bağlı olduğu için ABD’nin emirlerinden çıkamadı. Ve Rusya İran’a yardım ediyor diye ABD bu kez de Ukrayna’yı tam doldurup Rusya’nın üzerine saldı. 

   Elin Mask bir konuşmasında “Dünyanın nüfusu 8 milyar olup bu rakam fazla. Nüfusun 1 milyar olması yeterlidir.”  Bunun için 3. Dünya savaşının çıkartılması için Piramidin Tepesinin Türkiye Oyunu olan Feto tutmadı. Türkiye her zaman olduğu gibi bütün dünyanın başaramadığı takas olayında ABD, Rusya, Almanya Türkiye’den yardım istedi. Türkiye de bütün dünyanın başaramadığı istenilen bu yardımı çok güzel bir şekilde başardı ve takas olayını gerçekleştirdi. ABD, Rusya, Almanya gibi ülkelerin takdirini kazandı.

   Şimdi de Türkiye, Çin, Rusya tüm Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri yine Türkiye’nin organizasyonu ile her ülke kendi ticaretini kendi para birimi ile yapacak ve doların patronluğu bitecektir. ABD bundan sonra kafasına göre dolar basamayacak Ortadoğu’daki bütün planları bitecektir. Buna göre Piramidin Tepesi ve CEO ABD ne yapıp yapıp mutlaka 3. Dünya savaşını çıkarmayı planlamaktadır. Ama Türkiye’nin öncülüğünde yapılacak olan organizasyon ile Piramidin Tepesinin ve CEO ABD’nin bütün planları sonuçsuz kalacaktır.      

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR