Prof. Dr. Nesrin ÇOBANOĞLU YÜKSEL


Adaletin Bekçileri: Avukatlar Gününde Hukukun Önemi

Her bir dava, avukatlar için sadece bir meslek icrası değil, aynı zamanda toplumsal adaletin tesisi için bir adımdır


Bugün, hukukun koruyucuları, adaletin bekçileri, yani avukatlarımızın gününü kutlarken, aynı zamanda hukukun anlam ve önemi üzerine düşünmek için iyi bir fırsat  olmalı diye düşünüyorum. Avukatlar Günü, sadece avukatlık mesleğini icra edenler için değil, adaletin herkes için ne kadar hayati olduğunu hatırlatmak için de bir fırsat sunar. Avukatlık, kadim zamanlardan beri var olan, toplum düzeninin sürdürülebilirliği için olmazsa olmaz bir meslek olarak karşımıza çıkar. 
Hukuk, insanlık tarihi boyunca toplumları bir arada tutan, bireyler arası ilişkileri düzenleyen, hak ve özgürlükleri koruyan temel bir yapıtaşıdır. Bu büyük yapıtaşının her bir bireye dokunan kısmında ise avukatlar, adaleti savunmanın, hakkı aramanın, hukuku üstün tutmanın öncüsüdür. Avukatlar, bireysel hak ve özgürlüklerin, toplumsal barışın korunmasında önemli bir rol oynar. Onlar, adalet arayışında bireylerin rehberi, sesi, kalkanıdır. Her bir dava, avukatlar için sadece bir meslek icrası değil, aynı zamanda toplumsal adaletin tesisi için bir adımdır. Bu anlamda, avukatlık mesleği, toplum için vazgeçilmez bir hizmeti temsil eder.

Günümüzde, hukukun ve adaletin önemi daha da belirginleşmektedir. Toplumların hızla değiştiği, sosyal adaletsizliklerin daha görünür hale geldiği bir dönemdeyiz. Bu bağlamda avukatlar, adaletin sağlanması, hukukun üstünlüğünün korunması için daha fazla sorumluluk üstlenmektedir. Onların bu çabası, sadece bireysel hakların korunmasına değil, aynı zamanda toplumsal huzurun ve barışın sağlanmasına katkıda bulunur. Avukatlar Günü, bu nedenle, avukatlık mesleğinin önemini kutlamanın yanı sıra, toplum olarak adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğü gibi değerlere olan bağlılığımızı yeniden teyit etme günüdür. Bu özel günde, avukatların adalet yolundaki kararlı duruşlarını, mesleki etik ve sorumluluklarını takdir etmek, onlara destek olmak ve teşekkür etmek önemlidir.

Böylece, Avukatlar Günü, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda toplum olarak adaletin önemi ve hukukun korunması konusunda ortak bir duruş sergileme fırsatıdır.

Avukatlarımızın mücadelesi, adil bir toplumun inşası için atılan adımların en önemlilerindendir. Bu özel günde, tüm avukatlarımıza şükranlarımızı sunuyor, meslek hayatlarında başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. Adaletin bekçileri olan avukatlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun.

Prof Dr Nesrin Çobanoğlu Yüksel

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR