FİLİZ ALBAYRAK KÖSE


AKLIN YOLU BİR

Milli ve Kültürel değerlerimiz bir toplumun kimliğini ve mirasını yansıtan unsurlardır. Her alanda sporda, sanatta, mimari de gastronomi gibi alanlarda bu değerler derinlemesine kök salmıştır ve nesiller boyunca korunması gerekmektedir


AKLIN YOLU BİR

2024 Paris’te düzenlenen Yaz Olimpiyatlarının heyecanı yaşanırken, dillere düşen Milli Sporcularımızın kıyafetleri gündemi bir hayli meşgul etti. Eleştirinin asıl odak noktası “Vakko” markası ile Milli Sporcularımızı “pijama görünümlü” kıyafetleri kim nasıl buna izin verdiği ile ilgiliydi. Türkiye Milli Paralimpik  Komitesi mi, Gençlik Spor Bakanlığı mı buna karar verdi. Aklın yolu bir olduğunu fark eden TMPK ‘si geri adım attı. TMPK’si yaptığı açıklamada “Kimi ülkeler geleneksel kıyafetleri kimi ülkeler kendi kimlikleriyle bütünleştirdikleri yine kendi moda markalarının kreasyonlarıyla bu görsel ve kültürel gösteriyle dahil olurlar. Amerika Birleşik Devletleri’nden, Moğolistan’a, Fransa’dan İtalya hatta nüfusça küçük Pasifik ada ülkelerine kadar her ülke kendi kültürel ve geleneklerini yansıtan kreasyonlarla açılış töreninde 10 yıllardır katılmışlardır. Bu bağlamda Paralimpik oyunlar açılış törenlerinde kullanılacak kıyafetlerin belirlenmesi sürecinde komitemizin bir daha dahli olmamakla birlikte böyle bir durumun yaşanması bizleri de üzmüştür. Bundan sonraki süreçte paralimpik oyunlarda Komitemiz ile istişare mekanizmasının çok daha erken ve daha sağlıklı çalıştırılacağını temenni ederiz. Bu süreçteki tüm çalışmalar ülkemizin uluslararası platformda en iyi şekilde temsil edilmesi amacıyla yapılmıştır. Paralimpik komitemizin, sporcularımızın haklarını ve konforunu ön planda tutarak. Ülkemizin en iyi şekilde temsil edecek yeni kıyafetleri için en kısa sürede harekete geçeceğini bildirmek isteriz. Kalan çok kısıtlı zamanlarda bu sürecin sağlıklı tamamlanması durumunda paralimpik sporcularımızın açılış töreninde Türkiye’ye özel kreasyon ürünleri olan spor malzemeleri, sponsorumuz tasarımlarıyla yer almaları görüşü de komitemizin uygun görülmüştür. Anlayışınız için teşekkür ederiz” şeklinde açıklama da bulundu. 

Milli ve Kültürel değerlerimiz bir toplumun kimliğini ve mirasını yansıtan unsurlardır. Her alanda sporda, sanatta, mimari de gastronomi gibi alanlarda bu değerler derinlemesine kök salmıştır ve nesiller boyunca korunması gerekmektedir. Bu tip organizasyonlarda olimpiyat sonrası “BANKET” veda gecesi adı verilen programda o ülke kendi kültürel değerlerini tanıtma fırsatı bulur. Her ülke sadece sporcu değil, kültürlerini ortaya koyma fırsatı bulur. Bundan sonraki Milli organizasyonlarda karar mekanizmaları markalara değil de kendi kurumlarımızdan olan Olgunlaşma Enstitüleri gibi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezleri gibi başarılara imza atmış kurumlarımızın değerli hocalarından destek almalarını özellikle öneririm. Tüm Valiliklerin Halk Eğitim Merkezlerindeki hocalar ve öğrencilerin bu alanda başarılı sergilerle kendilerini kanıtlamıştır. Bu kültürel değerlerimizi el sanatlarımızı sembollerimizi yeni yüzyıla uygun tasarımlarla bu hocalarımızın kimse ellerine su dökemez. 

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "ŞUŞA BEYANNAMESİ KÜRESEL ÖLÇEKLİ BİR ANLAŞMADIR"

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'da Saldırıya Uğradı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR