Lokman KÖSE


Altınok, Altıoka Karşı

Hadi vira Bismillah …


Altınok, Altıoka Karşı

Yerel seçimlerde geriye sayım başlarken özellikle Ankara’da ilginç gelişmeler oluyor.

Yıllardır CHP'nin sembolü olan altı ok, şimdilerde Ak Parti adayı Turgut Altınok’la karşı karşıya geldi. Yani 31 marta okların savaşı var. Kim oku iyi kullanırsa seçimi o kazanacak.

Tabi tarihi süreçte koskoca CHP hem Atatürk, hem de değerlerinden çok şey kaybetti. Atatürk ilkeleri anlamına gelen Altıok kırıldıkça kırıldı, adı var kendi yok. Artık okçular bile bu sembolü kullanmıyor. Atatürk ün partisini partili olduklarını söyleyenler yıprattı. Kemal Bey'in son Anıtkabir ziyaretinde yeni vekil olmuş birkaç kişi kendi aralarında ‘Ya seçimden bir gün önce Genel Merkezde Kemal Bey'in kapısını kilitleyip altından bir vekil listesi  gönderen ve bu isimler onaylanmazsa kapıyı açmayacağız diyenlerde burada mı?" diye soran Milletvekillerini duyunca şoka girmiştim.

Sonra düşündüm dedim ki kalk ey Mustafa Kemal kalk, CHP’nin imdadına diriler koşmadı bari sen yetiş. Ne üslup kalmış, ne saygı. Artık kendi adamlarını da yetiştiremeyecek duruma düşmüşler. Murat Karayalçın’dan sonra bir tane partili olan derde derman bir isim çıkmadı, çıkartılmadı, çıkartılamadı. Sonrada transferle aday bulunup başkan yapmaya devam ediyorlar. Ne CHP onu anlıyor, ne de o CHP'de kültür ve düşünce farkı almış başını gidiyor.

İşte böyle bir dönemde yine sahneye dili bir, düşüncesi bir, hizmeti bir olan Turgut Altınok çıktı. Ona  da bir çok kumpaslar kuruldu. Hiç bir başarı cezasız kalmadığı gibi, kadere bak ki Altınok’a kumpas kuranlar Büyükşehir Belediyesi adaylığından sonra birilerini araya sokarak gizli görüşmeler yapıp aflarını isteyenler oldu. Altınok bu insanlarla görüşmelerinde hiç birisine hayır demeyip büyüklük gösteriyor. Konu vatan  ve Başkent Ankara ise gerisi tefaruat, tebrik etmek gerekli. Hiç kimse kaderinden kaçamaz, kaçamıyorlar da. Kumpaslarla dün derenin dibinde emekleyenler bu gün zirvelere namzet.

Örnek Belediyecilik çok önemli. Vatandaşın devlet kademesiyle ilk teması Belediye ile olur. Şimdi Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi Emekliler, Gençler kadar sayısı var. Bu sadece maddi açıdan değil, manevi açıdan proje geliştirilmesi gerekin bir konu. Eğer Turgut Altınok, Keçiören’de uyguladığı Emekli lokallerinin sayısını ve buna benzer projeleri Büyükşehir Belediyesinde hayata geçirirse topluma çok büyük bir katkı sunmuş olacak. Çünkü bu insanların gidecekleri bir yer yok. Evlerde de huzursuzluğa sebep oluyorlar.

Altınok’un diğer en önemli konusu da görevi olmamasına rağmen, gençlerin ve öğrenicilerin barınma ve iaşe konusu . Bunun için mutlaka proje hazırlanması gerekli. Tamam Ankara için büyük projelerin olduğunu biliyoruz. Ama hayata, yaşama da dokunması gerekli. Büyük projeler güzel ama bu projeleri kullanacak halkın rahatlaması gerekli. Altınok yapacağı önemli adımlarla efsane başkan olabilir. Çünkü bu millet Belediyeciliği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan gördü. Haliç’in tarihi pis kokularını çözen, içme suyu, temizlenme sularını tekrar getiren isim oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Belediyecilik çıtasını o kadar yükseltti ki, aday gösterdiği kişilerden bile beklentileri arttı.

Bu sebeple Turgut Altınok’ da sayın Cumhurbaşkanımızı örnek alarak, İstanbul'u nasıl tekrar değer kazandıysa nasıl dünya başkenti olduysa, Ankara’da şu anda öyle bir beklenti içerisinde. Hükümet sizsiniz, başkan sizsiniz kimsenin bahanesi yok. Hadi vira Bismillah …

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR