FİLİZ ALBAYRAK KÖSE


BAHŞILI’NIN GİZLİ KALMIŞ RESSAMI

Geç Kalmış Değiliz İnsanların Hayatına Dokunmak Gerek


Kırıkkale Bahşili İlçesinde yaşayan resim eğitimi almadan doğal bir yeteneğe sahip bir fabrikada bekçilik yapan ayrıca inşat utası olan Ahmet Genç’le yolum kesişti. Bir ziyaret sırasında karşılaştım. Sohbeti ilerlettiğim anlardan itibaren kendi oturduğu derme çatma evinin duvarına gözüm ilişti. O zarif arı ve bir kedi çizimini dışarda yaktıkları odun ateşinden arta kalan közden yapmıştı onu. Sanatçı ince ve hassas ruhu taşırlar diye boşa denmiyor. Sohbet ettikçe hayata küskünlüğü ve en sevdiği resim yapmak olsa bile hayat onu kendi tabiri ile yarım bırakmış.

Ahmet Genç, ilkokul yaşlarında resimli kitapları okumayı ve onlardan ilham aldığını çocukluktan itibaren çizmeyi resim yapmayı çok sevdiğini söyledi. Kara kalem, yağlı boya, portre, karikatür çizimlerin hemen hepsini yaptığını söyleyen Genç, “ilkokul öğretmenim bana hiç bırakma çizmeyi. Hangi şartlarda olursa olsun yap demişti. Askerlikte alay komutanım iş yerlerinde patronlarım hemen hemen herkes resimler yaptırır ve dikkat çekerdi. Son zamanlarda hediye amaçlı resim yaptım. Hatta arkadaşlarım ders notlarını yükseltmek için bana resimlerini çizdirirlerdi. Tabi daha sonra öğrendiğim ve üzüldüğüm şeylerde oldu. Çarşaf, Gırgır gibi dergilere de karikatür çizdim ama devamı gelmedi hayat beni hayatımda yarım bıraktı. Hayat mücadelesi ekmek parası geçim derdine bir düşüyor insan. En çok sevdiğim işi bile yapamıyor. Yerel Yönetimler fuarlara götürdü ancak kimse destek olmadı en sevdiğim işimi yapmak için elimden tutmadı. Ben kimseden bir şey isteyemem. Ben kendimi biliyorum yeteneğimi fark eden ediyor ama keşfedilmek mi gerekiyor bilmiyorum. En çok üzüldüğüm şeylerden bana yaptırdıkları resimlerle ödül alanlar dereceye girenler olmuş. Bu bana daha çok üzüyor” dedi.


En çok beğendiğiniz ressamlar dedim Genç’e “Osman Hamdi, Hoca Rıza, İbrahim Çallı var. Ayrıca Rahmi Pehlivanlı var. Tarzlarını çok beğenirim. Avrupa’nın İspanyalı Picasso, Leonardo Da Vinci, Van Gogh, Michelangelo, Salvador Dali” diyerek sıraladı. 
O kadar bilinçli ve ince ruha sahip olan Genç “Biz daha resim çizmenin günah sevap olduğunu bilincinin tartışması içinde boğuşuyoruz. Toplumda benim çevrem hala bizi kabullenemedi” diye ekledi.
Aklı hala resim yapmaktan ama bedeni elleri hayat mücadelesi içinde yaşamaya çalışan keşfedilmeyi bekleyen Ahmet Genç’e neden Kırıkkale Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, Yerel Yönetimler, Kültür Bakanlığı neden sahip çıkmaz. Genç yeteneklere tabii ki sahip çıkalım bu Anadolu insanlarımızı neden görmezden gelelim. Geç kalmış değiliz insanların hayatına dokunmak gerek. Kurum ve kuruluşlar olarak yaşı ne olursa olsun Ahilik felsefesinin prensibini yaşatma gayretinde olursak toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.

Bendeniz yemeği sundum sizlere Sayın Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Sayın Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ve diğer yetkililer bundan sonrası sizlerin…

 

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR