Hasan BARIN


Barın, Azerbaycan’da seçim güvenliğinin yüksek seviyede sağlandığını belirtti:

Barın Haber Yayın Yönetmeni Hasan Barın, Azerbaycan’da yapılacak Milli Meclis seçimleri ile ilgili Azerbaycan Gazetesi’ne röportaj verdi.


Barın Haber Yayın Yönetmeni Hasan Barın, Azerbaycan’da yapılacak Milli Meclis seçimleri ile ilgili Azerbaycan Gazetesi’ne röportaj verdi. 

HASAN BARIN

HASAN BARIN

 

 

Barın Haber Yayın Yönetmeni Hasan Barın, Azerbaycan’da yapılacak Milli Meclis seçimleri ile ilgili Azerbaycan Gazetesi’ne röportaj verdi. 

 

“Azərbaycan’ın demokrasi deneyimi birçok ülkeden daha eskidir. Birçok ülkede seçim hakkı henüz tam olarak şekillenmemişken, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde kadınlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlara oy kullanma hakkı verilmişti. Azerbaycan’ın tarihi tecrübesi ve bağımsızlığını kazandıktan sonra daha da gelişen seçim geleneği, 1 Eylül’de yapılacak Milli Meclis seçimlerinin şeffaf ve demokratik ilkelere uygun gerçekleşeceğine zemin hazırlıyor.”

 

Bu düşünceleri “Seçki 2024” Bağımsız Medya Merkezi’ne açıklamasında Türk gazeteci Hasan Barın dile getirdi.

 

Barın, Azerbaycan’da seçim güvenliğinin yüksek seviyede sağlandığını belirtti:

 

“Bugün dünyada seçim süreciyle ilgili en önemli meselelerden biri güvenliğin sağlanması ve dış müdahalelerin önlenmesidir. Tüm ülkeler bunu sağlayamıyor. Azerbaycan, seçim güvenliğinin sağlanmasında dünya ülkelerine örnek olabilir.”

 

Türk gazeteci, Azerbaycan’da gerçekleştirilen seçim sürecinin uluslararası düzeyde demokratik ve şeffaf bir seçim örneği olduğunu düşünüyor.

 

“Seçme ve seçilme hakkı herkes için temin edilmiştir. Birçok ülkede aday sayısında kısıtlamalar var; örneğin, sadece iki adayın yarıştığı örnekler mevcuttur. Azerbaycan’da ise yasaların gerekliliklerine uygun olarak, herkes seçilme hakkını kullanabilir. Bu, demokrasinin en önemli ilkelerindendir. Bunun yanı sıra, seçimin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesinde seçim sürecini yürüten kurumun işleyişi de önemli bir rol oynar. Azerbaycan’da Merkez Seçim Komisyonu ve alt seçim komisyonlarının işleyişi mükemmel düzeydedir,” dedi.

Barın, Milli Meclis seçimlerinin ilk kez özgürleştirilmiş bölgelerde yapılmasının Azerbaycan’ın dış politikası için önemli bir olay olduğunu vurguladı:

 

“Bu yılın Şubat ayında özgürleştirilmiş bölgelerde ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı ve 1 Eylül’de de ilk kez parlamento seçimleri gerçekleştirilecek. Bu, Azerbaycan’ın uluslararası düzeyde, aynı zamanda barış müzakerelerinde pozisyonlarını güçlendiren bir etkendir. Bu bölgelerde seçim yapılmazsa, müzakerelerde özgürleştirilmiş topraklar üzerinde egemenliğin sağlanmadığı gibi iddialar ileri sürülebilir. Seçimin yapılması, bu bölgelerde de insanların temel demokratik hakkının sağlanması demektir ki, bundan sonra Azerbaycan’a karşı böyle iddiaların ileri sürülmesi mümkün değildir. Bu bağlamda, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra parlamento seçimlerinin de özgürleştirilmiş bölgeleri kapsamasının Azerbaycan’ın dış politikası için önemli olduğunu düşünüyorum.”

Barın, 1 Eylül’de yapılacak Milli Meclis seçimlerinin Türkiye’de de yakından izlendiğini belirtti.

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR