Lokman KÖSE


Beşlik Atış...

Alışılmış oyunu Hacıosmanoğlu, ya da Ali Koç bozdu diyelim.


Türk futbolunda İbrahim Hacıosmanoğlu beşlik atış yaptı ve başkan oldu. 

Aslında İbrahim Hacıosmanoğlu değil Türkiye ve futbolun demokrasisi kazandı. Bu aziz millet ve Kurumların Kulüplerin temsilcileri kendilerine baskı yapan herkese ders verecek kadar cesurluk örneği gösterdi. 2005 yılından bu yana Türk futbolunda tek adam, tek aday ve tek Federasyon başkanı hüküm sürdü. İktidarın istediği adayın dışında başka isimlerin olmasının önü kesildi. Hatta tehditlere kadar gidilerek aday olanlar adaylıktan çekilmek zorunda kaldılar.

Türk futbolunda aslında bugün İbrahim Hacıosmanoğlu değil spordaki demokrasi kazandı. İstifa dahi edemeyen baskı altında olan eski başkan Mehmet Büyükekşi de bu sayede zulümden kurtulmuş oldu.  Alışılmış oyunu Hacıosmanoğlu, ya da Ali Koç bozdu diyelim.  

Tabi futboldaki demokrasinin gelmesinde en büyük rolü hiç kuşkusuz Ali Koç oynadı. Suudi Arabistan da yapılacak olan Süper Kupa finali ile birlikte araları gerilen Fenerbahçe başkanı Koç ve Büyükekşi’nin kapışmasından galip gelen Ali Koç oldu. Türkiye’nin Avrupa şampiyonasına gitmesinin haricinde hiç bir başarısı olmayan Büyükekşi’ye en büyük cevabı kulüplerin temsilci delegeleri verdi. Trabzonspor  Kulüp Başkanlığı yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, açıklamalarıyla ve hakem odalarını basmakla ünlü bir isim. Kendisine verilen cezalara çok tepki göstermişti. Şimdi koltuklar değişti ve başka bir kulüp başkanı geçmişte yapılan hareketleri yaparsa İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tavrı ne olacak merak konusu.

Ama şu bir gerçek tavır ve davranışlarıyla, açıklamalarıyla Türk futbolunda sürekli gündemde olacak bir isim. Belki bu süreçte futboldan daha çok federasyon başkanı gündemde olacak. Çünkü Türk futbolunun sorunları çok. Hakemler, Yabancı konusu, “ Var” ve Kulüpler Birliği…

Ama yönetimini iyi oluşturursa bunların altından fazlasıyla kalkar.

Özetle anladık ki halk istemediği sürece hiç kimse bulunduğu makamda duramaz. Darısı   diğer Federasyonların başına. Bu yıl Paris Olimpiyatlarından sonra diğer Branşlarda da seçim var. Tek aday sıkıntısı da bu Federasyonlarda da bulunuyor. İktidarın belirlediği kişilerin dışında kimse aday olamıyor. Bu Federasyon seçimlerinde de delege değişikliği şart.  Hiç ilgisi olmayan, kulübü bulunmayan bir çok isime delege yetkisi verildiği ve baskı yapıldığı için hep aynı kişiler kazanıyor. Daha şu ana kadar bu federasyon başkanı başarısızdır diye bir isim görevden alınmadı. Çiftlik haline gelen, Yurt dışına geziye götürülen ve ülkemizin bir çok parası boşa giden bu çarpık  yapılaşmaya da bir “dur” denilmesi gerekli.

Sanki bununda vakti geldi gibi.

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "ŞUŞA BEYANNAMESİ KÜRESEL ÖLÇEKLİ BİR ANLAŞMADIR"

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'da Saldırıya Uğradı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR