İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER


Bir Üniversiteye REKTÖR Olmak – 2 –

Açık şeffaf iletişim ve Adalet, hakkaniyet, hesap verebilirlik ve hukukun olmadığı kurumlarda, kaos – kargaşa ve karmaşa hakim olur!


Bir Üniversiteye REKTÖR Olmak – 2 –

Selçuk Üniversitesi yeni rektörü; Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ, hocamın şahsında, öncelikle ve özellikle; üniversite, bölge ve şehrin kalkınması adına, yapacakları çalışmalar ve projelerde, kendisi ve tüm çalışma arkadaşlarına; tekrardan başarılar dilerim!

Üniversiteler; her türlü düşüncenin hür ve bağımsız olarak, kimseden çekinmeden ve korkmadan savunulduğu ve tartışıldığı yerlerdir!

Kurumlar; Kural – Kanun ve Yasa demektir! Kurumsal olarak bir kurum yönetilmediği zaman, durumsal bir yönetim şekli hakim olacaktır! Adamına ve durumuna göre!

Durumsal yönetim anlayışında, her daim, sosyal kaos – kargaşa ve karmaşa var demektir! Durumsal yönetim anlayışında, Kurumsal Aidiyetten bahsedilemez!

Devletin tüm kurumları, Durumsal bir yönetim anlayışından kurtulmalı ve Kurumsal BARIŞ – HUZUR ve AİDİYET tesis edilmesi için Kurumsal Yönetim anlayışı hakim olmalı!

  • Bir Üniversiteye Rektör olmak; öncelikle ve özellikle ülkenin geleceğinin emanet edileceği gençler, şehri ve ülkesi adına; bir kaygısı, dertleri ve projeleri olmalı!
  • Bir Üniversiteye Rektör olmak; açık, şeffaf ve hesap verebilir katılımcı yönetim anlayışı sergilemeli! Kurum çalışanlarında, durumsal değil, kurumsal aidiyet kavramı içselleştirilmeli!
  • Bir Üniversiteye Rektör olmak; Kuruluşundan kaynaklı, hafıza – gelenek ve derinliği yok saymak! Yönetimde ikircikli tavır ve tutum içerisinde bulunmak, kurumda kimseye güvenmemek! Yönetim olarak; herkesi, kötü ve potansiyel suçlu görmek, değildir!
  • Bir Üniversiteye Rektör olmak; bulunduğu şehre ve şehrin tüm dinamiklerine sahip çıkmak, kucaklamak ve üniversite, sanayi ve toplum ile arasında köprüler kurmalı!
  • Bir Üniversiteye Rektör olmak; Üniversite ve sanayi işbirliği geliştirmeli ve şehrin tüm dinamikleri ile ulusal ve yerel kalkınmaya öncülük etmeli!
  • Bir Üniversiteye Rektör olmak; Şehrin tüm dinamiklerine rağmen, Yerel siyaset ve bir Sermaye grubunun talep ve istekleri çerçevesinde, atama kararlarına imza atmak, yatırım projeleri ve programları hazırlamak değildir!
  • Bir Üniversiteye Rektör olmak; Şehrin tüm dinamiklerine rağmen, Yerel Siyaset ve bir Sermaye Grubunun Emir Komuta zincirinde yapılacak; HASTANE – AVM vb. diğer YATIRIM ve PROJELERE onay vermek değildir!

Duruş, kişilik ve karakter sahibi bireyler için ONUR – GURUR ve NAMUS çok önemlidir!

Devletin millete hizmet etmesi gereken tüm kurum ve makamları; DİYET ödeme yerleri, asla değildir!

Bir kez EVET demek suretiyle DİYET ödemeye başlayan ve DİYET sahiplerinin taleplerine HAYIR cevabını veremeyenler; önce tüm bedeni ve ruhunu, sonra da; temsil edilen kurumu – makamı ve son olarak da devleti, teslim edinceye kadar, süreç devam edecektir!

HAYIR diyebilmenin vermiş olduğu Özgürlüğün keyfine varamayanlar! Her istek ve talebe, EVET demenin vermiş olduğu, baskı ve eziklik altında, KUL ve KÖLE olarak yaşamaya mahkum olur!

İnsan, bir kez ölür! İnsan için mesele; adam gibi yaşamak ve adam gibi ölmektir! İnsana yakışan; ölecekse de, her gün ölmektense, bir kez, ADAM gibi ölmeyi göze almaktır!

  • Devletin Kurumları; kanun, kural, nizam, yönetmelik, adalet, hukuk ve hesap verebilirlik demektir!
  • Devletin Makamları; kimseye babasından miras kalmamış ve kimseye bu makamlar baki değildir!
  • Devletin Kurumları; birilerinin yasa ve yönetmeliklere aykırı, her türlü talep ve isteklerinin muhtarlık ofisi gibi kullanacakları, onay makamı değildir!

Açık şeffaf iletişim ve Adalet, hakkaniyet, hesap verebilirlik ve hukukun olmadığı kurumlarda, kaos – kargaşa ve karmaşa hakim olur!

Bir kurumda; dürüst – idealist ve namuslu bireyler; kötü kişiler ve fesatçılar kadar, sabırlı ve cesur olmazsa, kurumlar, mutlaka batarmış!

Bu ülkede; ilerici, gerici, sağcı, solcu yoktur! Namuslu insanlar ve Namussuz insanlar vardır! Siz Namuslulardan olun! Göreceksiniz, çok kalabalık olacaksınız!

Şirket, Kurumlar ve Üniversitelerde; SONUÇ ve BAŞARIYI getiren şey! Durumsal yönetim anlayışı, Sistemler ve Süreçler, Bilgisayarlar ve Makineler, değildir!

Şirket, Kurumlar ve Üniversitelerde; SONUÇ ve BAŞARIYI getiren şey! Kurumsal Yönetim Anlayışı, Kurumsal Kültür – Kurumsal Davranış – Kurum Felsefesi ve Kurumsal AİDİYET; İNSANLAR ve Onların DAVRANIŞLARI akabinde gelmektedir!

Selçuk Üniversitesine yeni Rektör olarak atanan Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ; bir Baba, bir Ağabey, bir Kardeş, bir Orkestra şefi ve bir TAKIM LİDERİ edasında; geçmiş dönemde yaşanan tüm gönül kırgınlıklarına set çekmek suretiyle, üniversitede ki akademisyenler ve idari kadroyu birleştirmesi ve KUCAKLAMASI; kurumsal kültür, kurumsal aidiyet, kurumsal barış ve huzur iklimi çerçevesinde; ülke ve şehrin ekonomik ve sosyal kalkınmasına vesile olacak; üniversite, sanayi ve toplum arasında köprüler kuracak; araştırma – geliştirme – bilim ve teknoloji üretecek, SONUÇ ve BAŞARIYI getirecek çalışmalara imza atacağını düşünüyorum!

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ "ŞUŞA BEYANNAMESİ KÜRESEL ÖLÇEKLİ BİR ANLAŞMADIR"

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'da Saldırıya Uğradı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR