Leman AYTAR

Tarih: 29.11.2023 13:55

Canım Okurlarım Kısa Bir Aradan Sonra Yine Sizlerleyim.

Facebook Twitter Linked-in

 

Canım okurlarım kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim.  Şu an çok üzgünüm çünkü yakınlarımdan birçoğu teker teker hakkın rahmetine eriyorlar. Onlar benim için çok değerliydiler, her duam onlar için rabbim kabul etsin amin. Nedendir bilinmez aşıdan sonra ölümler çoğaldı, genç yaşlı demeden göçüp gidiyorlar. Rabbim kabirlerini nur, mekanlarını cennet eylesin.

    Evet dostlarım bebekler doğduğunda sevinç kaynağı olurlar. Ölüm öyle mi? Bizleri kederle, üzüntüyle ve acıyla baş başa bırakırlar. Zaten hayat sanki bir rüya, bir masalmış gibi gelir geçer. Sadece geriye iyi yada kötü yaşamın hatıraları kalır. Bu yaşam genlerimizle ilgili çevremizle, yetiştirilme tarzımızla birleşir ve gelişir. Ama bir de bencil kişilerin kendi yaşamları için ve sadece kendi özgürlükleri için sizleri hiçe sayarak zor duruma sokmaları vardır. Dinden bahsederler  ama dinin hiç kaidesini yapmadıkları gibi, her kötülüğü yaparlar. Onlar için insanlık, şeref, insaf yoktur. Rabbena hep bana derler. İyilikten anlamadıkları gibi iyilik yapanları da salak yerine koyarlar. Hele arkalarında güçlri dayıları varsa terör estirirler.  Kanun yasa tanımazlar, onlar için herkes onların esirleridir. Adaleti kendi yanlarına çektilerse fazla söze gerek var mı? Derdini anlatana hapis, yandaşlarsa at koştursun... İşte onun için suspus olduk.
   Yaşamak kolay mı? Çalış, çabala, onca alın terine karşılık kuru ekmek alacak kadar para versinler alay eder gibi. Geçin geçinebilirsen. Nefes almak bile güçleşti stresten. Çünkü sizlere değer vermeyenler,  hor görenler o kadar çoğaldı ki hakkınızı da arayamıyorsunuz. Hırsızlık, saygısızlık, ukalalık, vurdum duyazlık, kimin eli kimin cebinde belli değil. Namus peş para olmuş. Sevgi, saygı, insaniyet kaybolmuş. Çaycıdan müdür olur ama üç üniversite bitirenler işsiz.
Hey gidi günler hey nerde benim gençliğim  nerde dostluklar dostlar, kurallar, kaideler.  Nerde insanca yaşamak? Ben zombilerle yaşamak istemiyorum, kadere razı olup bu kepaze hayatı yaşamak istemiyorum.
Hayır demenin tam zamanı geldi geçti bile. Hak hukkuk aramanın tam zamanı. İsteseniz de istemeseniz de biz varız. Hem rabbimin adaletine hem Türkiyenin adaletinr inanıyorum. Haydi kadınlar hakkımızı koruyalım el ele vererek dur diyelim. Kimse bizim özgürlüğümüzü elimizden alamaz. Biz kimseninin tavuğuna kışt demedik. Biz sadece mutlu huzur dolu yaşamak istiyoruz, eşitlik istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Bizler güçlü olmalıyız ki zürriyetimiz için iyi bir gelecek bırakabilelim. Bizler bilgi birikimimizle gerçekleri bir bir ortaya dökelim, tarihimizden ders alıp geleceğe emin adımlarla ilerliyelim. Hadi canlarım şimdi miskinlik zamanı değil silkinip uyuşukluğumuzu üstümüzden atalım. Bizler bir daha dünyaya gelmeyeceğiz. Dünyaya geliş sebebimizin bir nedeni var, o da insanlara değer kazandırmak. Öyleyse  kötülük yaparak rabbime şirk koşmayalım. Biz kadınlar yoktan her şeyi var ediyorsak bu güç bizde varsa neden kullanmayalım? Öyleyse huzur için biz varız diyoruz.  Hakkımız olan her şeyin peşindeyiz. 
Esen kalın,
Leman Aytar


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —