HÜLYA YILMAZ İLE YAŞAM SANATI


CENNET VATANIMIZDAN BİR KÖŞE SINDIRGI

Cennet Vatanımızın Cennet Köşesi Sındırgı’ya ve Kıymetli Sındırgılılara Yeniden Kavuşmak Dileğiyle


Sındırgı Balıkesir’e bağlı olan Manisa Balıkesir ve Kütahya sınırlarının kesişme noktasında yer alan bir ilçemizdir. Kent olarak 18. yüzyılda kurulmuştur sırasıyla Lidya Pers Bizans ve 11. yüzyılda Selçuklu egemenliğini girmiştir beylikler döneminde Karasi Beyliği Sınırları içerisinde kalan Sındırgı,1323 yılında Osmanlı topraklarına katıldı ve buralara Çavdarlı, Avşar, Çepni, Karakeçili Yörükleri yerleştirildi. İlçe 34.000 nüfusa sahiptir tabiat güzelliği orman örtüsü bakımından oldukça zengin bir ilçe ilçenin dört bir etrafı ormanlık alanlarla çevrilidir.

En yoğun ormanın olduğu yer ise harikalar harikası ve sındırgıya  13 km olan Kerti köyüdür bu köy Çam ormanları ile kaplıdır bu ormanlar kolonya yapımına vesile olmuştur ayrıca bir başka güzel yerden söz etmek gerekirse sındırgıya 7 km olan Emendre'yi unutmamak gerekir şifalı termal suları dünyanın en radyo aktivitesi en yüksek değerli sulardan olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca kaplıca bölgesinde oldukça nitelikli lokanta ve konaklama tesisleri bulunmaktadır. Bunun yansıra her sene panayırların kurulduğu cirit gösterilerinin oynandığı Sinan dede köyünde ki Sinan yaylasınıda unutmamak gerekir. Sındırgı tabiat güzelliklerinin yanı sırada Yörük kökenli vatandaşlarının dokuduğu YAĞCI BEDİR HALILARI ile meşhurdur yurt içi ve yurt dışına da gönderilen halılar her cumartesi günü kurulan pazar yerinde de müşterisi ile buluşuyor sındırgı geçmişte geleceği kültürel bağlar sıkı sıkıya sarılan ve bu kültürü geleceği aktaran bir ilçedir İşte böylesi zengin bir kökene ve tarihe sahip bu güzel ilçemizi bendeniz geçen sene görme be burada kısa bir tatil yapma fırsatı buldum burada geçen o çok güzel üç beş günü inanın unutamıyorum ve çok güzel bir şekilde anıyorum.

Harika doğasıyla, temiz havasıyla, termal tesisleriyle, zengin mutfağıyla, candan insanıyla başarılı samimi çalışkan misafirperver Belediye Başkanı ve ailesi ile Sındırgı’da yaşadığım çok mutlu ve huzurlu  o kısa tatilimi unutamıyorum ve o gün bugün hasretle mutlulukla anıyorum.


 

Bu hislerimde elbette bu Cennet ilçemizin doğal güzelliklerinin Sındırgı halkının o Anadolu insanının sıcaklığının samimiyetinin  ve Ekrem Yavaş Başkan, Kıymetli Ailesinin insanlığının, misafirperverliğinin ‘de etkisi olmuştur.

Böylesi değerli samimi bir yöre insanın içinden ‘de elbette yine kendileri gibi samimi, mütevazî, misafirperver bir Belediye Başkanı çıkması doğal olandı.

Bizleri Sındırgı’da ailesi ile birlikte en güzel şekilde ağırlayan, hiç üşenmeden bu cennet İlçeyi köşe bucak tanıtan ve çok candan ev sahipliği yapan ;
Sındırgı sevdalısı şehrine, ilçesine cani gönülden hizmet eden seven, sevilen, sayılan, başarılı Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yavaş Beyefendiye ve değerli ailesine buradan huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum başarılarının devamını diliyorum,

Cennet vatanımızın cennet köşesi Sındırgı’ya ve kıymetli Sındırgılılara yeniden kavuşmak dileğiyle… 
Her köşesi ayrı bir güzel cennet vatanımıza, Aziz Milletimize sevgilerimle esen kalın.

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR