Hayrettin ÇAKMAK


Cinayet ve Canilik

Cinayete tanıklık edince tarafsız olamazsın. Durdurmak istemezsen taraf tutmuş olursun. Lenin


“Kim bir kimseyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” (Maide suresi 32)

Berlin duvarının yıkıldığı sene Francis Fukuyama (siyaset bilimci) “Tarihin Sonu” başlıklı makalesinde özetle “insanlığın ulaşabileceği son noktaya liberalizmle ulaşılmıştır” demişti.

Samuel P. Huntington (siyaset bilimci) “mücadele ideolojik veya ekonomik olmayacak. Mücadelenin nedeni kültürler olacak ve savaşlar farklı medeniyetler arasında gerçekleşecek” teziyle medeniyetler çatışmasını öngörür. (Medeniyet çatışması derken din farklılığı, kültür farklılığı net bir şekilde vurgulanmaktadır) Çatışmanın merkezinde de Türkiye, Kafkaslar ve İslam ülkeleri vardır.

Bu iki siyaset bilimci; batı medeniyetinin rakipsizliğine ve nerede ise taklidinin bile imkânsız olduğunu belirtirler. Huntington’un görüşüne bir tezden ziyade, yaşananlara bakınca tasarlanmış ciddi bir proje olarak bakmak daha doğrudur.

Emre Kongar bu konuyu şöyle açıklar; Önce Çin uygarlığını ve özellikle İslam'ı Batı'nın karşısına yeni "düşmanlar" olarak dikiyor. Bu yolla, "Batıyı diri tutabilmek için" çöken Sovyetlerin yerine yeni düşmanlarınız bunlar tanımlaması yapıyor. Bunu yaparken de, karşısına aldığı toplumlara "Batı uygarlığı aslında evrensel değildir, emperyalisttir. Siz bizden farklısınız ve bunda haklısınız!" diyor ve kendisinden farklı olan dünyayı, argo bir deyimle, "gaza getirerek" bütünüyle dışlıyor.

2001 yılında yaşanan 11 Eylül saldırısı planlanan çatışmanın hafriyat çalışması olup yüzde yüz Amerikan yapımıdır. Sonrası malum (Afganistan işgali, Irak işgali, Arap baharı yutturması ile orta doğu diye isimlendirdikleri coğrafyaya çöktüler.)

İslam ve Bilim/Teknoloji tarihi hocası Fuat Sezgin “batı medeniyeti, İslam medeniyetinin çocuğudur”  der. Der ama bu çocuk babasının ahlakını taşımıyor, mutasyona uğramış ruhunu kaybetmiş bencil bir kültür olduğunu da belirtelim.

Nobel ödüllü filozof Albert Schweitzer batının ahlâk ve medeniyeti için şu tespiti yapar: Ahlâksız medeniyet olmaz; bugünkü Batı dünyası ahlâksızdır: Şu halde bugün bir “batı medeniyeti” yoktur.”

Ruhu yoktur derken; ünlü psikolog Carl Jangın bir anısı var ki ilginçtir.

Kızılderili reisiyle oturup sohbet ederken; Reis ona şöyle der: Beyaz adamın deli olduğuna tam kanaat etim. Çünkü kafalarıyla düşündüklerini söylüyorlar demiş.

Siz ne ile düşünüyorsunuz sorusuna da ( parmağıyla kalbini işaret ederek) biz bununla düşünüyoruz der. (batı aşırı materyalist olup duygudan yoksundur)

Mahatma Gandhi, Batının doymak bilmezliğini “Yeryüzü herkesin ihtiyacını karşılayabilir, ancak, açgözlülüğü karşılayamaz!” diyerek açıklar.

Batı bize devamlı düşmandır. Menfaatleri olmasa bizimle hiçbir ittifaka girmezler. Bekçilik için NATO’da tuttular ama Avrupa Birliğine almadılar.

Batı düşmanlığına yakın tarihten bir kaç örnek verelim:

Fransız Devriminin elebaşlarından Voltaire Osmanlı-Rus Savaşı sürerken Rus Çariçesi II. Katerina’ya gönderdiği mektupta: “Türkleri öldürerek bana yeniden hayat veriyorsunuz. Türk dilini ve onu konuşanları Avrupa’dan sürmek gerek. İnsanlığın iki büyük baş belası var: Birincisi veba, ikincisi Türkler''

İngiliz Başbakanı William Ewart Gladstone 5 Eylül 1876  "Türkler insan olmayan numunelerdir. (aynı şeyi İsrail Filistinliler için söylüyor) Medeniyetimizin bekası için onları Asya steplerine geri sürmeli, Anadolu'da yok etmeliyiz."

23 Şubat 1921 Bu sefer İngiliz Başbakanı Lloyd George, "Türkler, bir insanlık kanseri, bu belayı ve potansiyel dert kaynağını Avrupa'dan def etmek gibi büyük bir fırsatı gerçekten kaçırmayalım" diyordu.

George W. Bush dönemi Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, "Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar Türkiye'nin de içinde olduğu Ortadoğu'da bulunan 22 devletin rejimi, sınır ve haritaları değiştirilecek” diyerek zehrini kusmuştur.

Türkiye bu coğrafyada ABD ve güdümündekilerle kısaca batı iblisliği ile açıktan mücadele yapıyor. Bugün Gazze’de yapılanlar tamamen ABD ve batı eliyle yapılıyor. İsrail; ABD ve Şürekâsı olmasa hiçbir şey yapamaz. Silahlar Amerika’dan hatta danışman adı altında asker desteği de veriyorlar. İsrail’in savunması yine ABD ve batı bloğu tarafından sağlanıyor. En büyük Siyonist ABD’dir. En büyük soykırımcı ABD’dir. Kadınlar, çocuklar öldürülüyor ve Haydut ABD sadist bir şekilde teşvik edip seyrediyor.

Cinayete ses çıkartmayan, caninin suç ortağıdır. Cemil Meriç

Cinayete tanıklık edince tarafsız olamazsın. Durdurmak istemezsen taraf tutmuş olursun. Lenin

 Çocuklara sıkılan hangi kurşun kahpe değildir? (Nazım Hikmet)

 İsrail’e bir kızan Amerika’ya bin kızsın.

Prof Dr. İlber Ortaylı: “Bizim son yaptığımız Kudüs çıkışı BM'de çok iyidir başarılıdır" demiştir. Devamında "Bunun hesabını öder miyiz? Çünkü ABD iyi dosya tutar ve kalleştir. Size bunu ödetmeye çalışır. Eğer her daim kuvvetli olursanız ödemezsiniz.

ABD nasıl yönetiliyor ve kim yönetiyor sorusuna cevap arayalım. Eski ABD Başkanı

Donald Trump, mitingde Biden ve hükümeti eleştirirken; “Aptal, o. çocuğu” dedi.

Trump’ın dediği doğruysa, koca Amerika aptal bir fahişe çocuğu tarafından yönetiliyor haberiniz olsun.

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR