Ebru ÖZTÜRK

Tarih: 22.07.2024 12:22

GEÇMİŞTEN GELECEĞE EPİLEPSİLİLERİN KRONOLOJİSİ

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Bugün 22 Temmuz, Dünya Beyin Günü. MS, down sendromlular, parkinson, alzeimer, demans, migren, bunama, nöropati, als gibi birçok beyin ile ilgili rahatsızlıkların tamamını kapsayan gün… Biz de epilepsi olarak orada yer alan rahatsızlıklardan birisi olarak, sizleri bu özel günde bilgilendirelim istedik.

 

Senelerden beri birçok çalışmalar yapılmakta ama değil dışarıdan bakanlar, bizi takip eden epilepsililerin büyük bir kısmı bile bunun farkında değil! Sayımız çok olmasına karşın, aktif epilepsili sayının çok az olması durumu, çalışmaların seyrinin yavaş gitmesine neden oluyor… Yavaş da ilerlesek, bu süreç içerisinde neler yapıldığı konusunda sizi bu özel günde bilgilendirelim… Bu bilgilendirmeden sonra değerlendireme size ait!

 

 

Bu anlattıklarımın tamamı gönüllülük esasına göre gerçekleşmiştir. Kimseden herhangi bir hizmet bedeli alınmadan, kendi ekonomik imkanlarımızla gerçekleşti.  Benimle çalışan arkadaşlarım bu çalışmalar için iş yerimden istifamı verdiğimi ve arabamı satarak bu uğruda harcadığımı biliyor! İl temsilcileri başta olmak üzere, üyelerimiz de ellerinden geldiğince bizlere destek olmakta! Dernekte bize destek veren arkadaşlar da çok iyi bilirler… Çünkü epilepsililerin geçtiği yoldan geçen, epilepsililerin sorunlarını kendileri de hisseden arkadaşlarla çalışmalarımız devam ediyor. 

Eğer birçok ülkede olduğu gibi, iş adamları, belediyeler ve/ya hükümet bizlere destek verirse, işte o zaman epilepsiyi de ülkemizdeki herkes öğrenecek, ben de epilepsililerin sosyal, ekonomik, psikolojik, hukuki, tıbbi, sanatsal birçok konuda çok daha fazla destek verebileceğiz...  Hatırladığım çalışmalar, şimdilik bu kadar... İlerleyen sürecin neler getireceğini, beraber göreceğiz. Farkındalık gününün, farkındalığımız olması dileğiyle…Sevgiler.

 

Ebru ÖZTÜRK

Epilepsi ve Yaşam Derneği Kurucusu ve Başkanı

Epilepsi ve Yaşam Platformu Kurucusu ve Başkanı

Eski Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği Kurucusu ve Başkanı

Eski Epilepsi Hastaları Derneği Başkan Yardımcısı

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —