Lokman KÖSE


Haydi istifaya…

Yeni şampiyonlar kazanamadığımız gibi mevcut olan şampiyonları da minderden uzaklaştırıyoruz.


Paris Olimpiyatları Türk sporunda bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Artık her şeyin yenilenmesi ve farklı bir enerjiye ihtiyaç var. Şuna bak ya koskoca Ata sporumuz Güreşte kırk yıl sonra altın gelmiyor, Bakan Osman Aşkın Bak eski Federasyon başkanı, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya eski şampiyon, Federasyon başkanı şimdi Bakan Yardımcısı, şampiyon Selçuk Çebi bakanlıkta Daire Başkanı, Dünya Şampiyonu Ercan Yıldız aynı. Mevcut olan Federasyon başkanı Şeref Eroğlu’ da bir şampiyon. Her tarafı tecrübe ve altın madalyalarla dolu olan Güreş’ den bir altın madalya gelmiyor! O da yetmiyor sporculuğunun baharında olan ve olimpiyatlarda Güreşte tek madalya alan Taha Akgül güreşi bıraktığını açıklıyor. Yeni şampiyonlar kazanamadığımız gibi mevcut olan şampiyonları da minderden uzaklaştırıyoruz.
Yakın bir zamanda Güreş Kurultayı yapacağız , Güreşin sorunlarını masaya yatıracağız’ demesinler. Bu güne kadar yapılan bu tür organizasyonlardan hiçbir sonuç çıkmadı. Bire bir kişilerle temas kurulmalı. Aradaki sorunlar ortadan kalkmalı “lütfen le” iş yapanlar camiadan gönderilmeli. Ehil insanlar devreye sokulmalı. Federasyon’dan az da olsa nemalananlar ses çıkarmıyorlar. Yarın bu sorunlar onlarında başını yiyecek. Türk güreşini basından kaçırarak sorunları çözemediğinizi gördük. Bir Taha Akgül’ün hocasını idare edemeyenler, kendisini bir partinin korumasına alarak başkanlık yapanlar, telefonlara çıkmayanlar, kimseyle muhatap olmayanlar da sonuç böyle oluyor.

Yöneticilerin kendileri sporcuyken aradıkları motivasyonu maalesef başkalarına göstermediler. 4 yıllık süreç içerisinde  Federasyona ne katkıları oldu dönüp bir baksınlar. Bizim gibi Gazeteciler bile Güreş den soğuttular .Daha ne anlatalım. Birde seçimler geliyor lütfen partilere gidip  oradan aldıkları kartvizitlerle  aday olup seçime girmesinler. Bu sefer gerçek delegeler başkanlarını seçsinler. Artık camiaların siyasi baskıları kaldıracak gücü kalmadı. Bu Taekwondo, Boks, Halter ,judo, Atletizim, Eskrim gibi bir çok branş için geçerli. Ya sahi bu haltere ne oldu?  Hiçbir menfaat gözetmeden çalışan önceki başkan Tamer Taşpınar’ın ahını alanlar yolda kaldı. Taşpınar Halterci değil deyip söylenenler bu isimin bir spor yöneticisi olduğunu unutmuşlardı. Meydana çıkmışlardı hallerini gördük.
Başarısız olan Federasyon başkanları nasıl olsa anlaşılıyor ki istifa etmeyecekler bari seçimde tekrar aday olmasınlar. Eğer bu delegeler tekrar bu isimlere oy verirseler Türk sporu o zaman bitmiş demektir. Bir çok başkana hizmetlerinden dolayı teşekkür edip göndermek gerekli. Yoksa  bu makamı benimseyip öyle yirmi, otuz yılı tamamlamadan gitmem diyen varsa burası Federasyon değil dernektir. Bundan sonrada Türk milleti bu Federasyonlardan bir şey beklemesin. Burada İsrail'i yenerek  üçüncü kez şampiyon olan Golbol kadın takımını kutluyorum. Bir kutluma da Birol Aydın'a ve Ensar Kurt’a yapıyorum. Onlar hiçbir menfaat gözetmenden bu Türk evlatlarına sahip çıktılar ve başarılı oluyorlar. Geniş bir şekilde ele alınacak bir konudur değerlendireceğiz.
 

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR