Lokman KÖSE


İstifanı Bekliyorum…

Dünya’ya rezil edilen bir Türk futbolu var


LOKMAN KÖSE
 

Türk futbolunun en büyük sorunu haline gelen mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’nin istifasını törenle bekliyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı’nın aldığı karardan sonra da bugün ha yarın zaten Başkan Büyükekşi gidecek. En iyisi mi istifa et kurtul.
Aslında istifa çok onurlu bir iş;  Geçmişte birçok insan ve Federasyon başkanı yararlı olamadıklarından ve tepki toplamalarından dolayı istifa ettiler ve çokta takdir kazandılar. Şimdi Türk futbolunda kulüplere rağmen bu görevde kalmayı hesaplamak ayrı bir psikoloji olsa gerek.
Eğer  “A Milli takımı yıllar sonra Avrupa şampiyonasına katılacak bunda da benim payım çok büyük”  diyorsa Mehmet Büyükekşi yanılıyor.  Kendi döneminde Türkiye Dünya Kupasında tarihinde üçüncü ve Galatasaray UEFA kupasını kazandı. Haluk Ulusoy ayrıldı sessiz sedasız çekti gitti ve bir daha da dönmedi. Şenez Erzik ona hakeza Mahmut Özgener yine öyle, Kemal Zorlu, “Beni seçmediler” diyerek bir gitti pir gitti. Bunlar gibi birçok ismi sayabilirim. Hiç kimse kulüplere rağmen hele bu takımların isteklerini yerine getiremiyorsa barındırmazlar. Siyasetin güçlü olsan bile. Bu gün Fenerbahçe’nin süper kupa’ da ki tavrı tarihi bir olaydır.  Süper kupa krizi yine aynı şekildi. Dünya’ya rezil edilen bir Türk futbolu var. İtibar falan derken Türk futbolunun itibarı ayaklar altında ve buna sebep olanlar sadece ağlayacakları halde gülüyorlar.
Milli şair Mehmet Akif Ersoy  “Ey sıkılmazlar ağlamazsanız bari gülmekten utanın”   demişti. Ne utanan var nede istifa eden.  Bu zamana kadar iyi niyetle yapılan hizmetleri de çöpe gitti. Çünkü aldığı tepkilerden dolayı yaptığı güzel işlerde artık gözden düştü.  Ha bir ay sonra ha iki ay sonra seçimle gidecek bir kişinin bu kadar diretmesine anlam veremiyorum. Yoksa koltuklarda oturan ve “ Ben gidersem ülke batar, Bakanlık, Belediye,  Federasyon batar”  mantığımı var. Ben bu sözleri elli yıldır duyuyorum. 

Gidenler gitti. 

Ne ülke battı nede kurumlar.  Bu şahıslar da sadece tarihe gömüldü.
İsimlerini hatırlayan bile yok.  Yaşıyorlar mı öldüler mi kimsede merak bile etmiyor. Seçimde bu kadar ısrar edilmesinin sebebi acaba diyorum Büyükekşi, kulüplere rağmen ben siyaseten güçlüyüm tekrar seçilir göreve devam mı ederim diye düşünüyor.  Ama halka karşı kimseyi makamlarda barındırmazlar…  Bence bu gün Büyükekşi ‘istenmeyen yerde durmam ‘deyip istifasını vermesi gerekli. Türkiye yerel seçimlerle psikolojik olarak rahatladı şimdi sıra Türk futbolunda. Pres toplumu ve futbolumuzu çok yıprattı.  İnsan özgür doğar ve özgür yaşamak ister. Artık futbolda özgürlük istiyor. Dayatma Federasyon başkanı istemiyorlar. Kendisini yönetecek ismi kendisi belirlemek istiyor doğal olarak. Birde tartışma konusu olan seçim tarihine bir kişi değil herkes seçilme hakkını kullanarak aday olabilmeli.  Ben futbol camiasının Fenerbahçe’nin gösterdiği onurlu davranışını sergilemesini bekliyorum. Ancak Türk futbolu böyle kurtulur. Onuru olmayan başkan olsa ne şampiyon olsa ne;  Bize onur lazım onur…

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR