Leman AYTAR

Tarih: 08.11.2023 18:22

Kadının Gücü

Facebook Twitter Linked-in

 

KADININ GÜCÜ

Canım okurlarım yine sizlerle beraberim. Bugünkü konum kadınlarımızın yaşam tarzı. Onlar ne şartta doğup büyüdüler, şimdi hangi konumdalar onların yaşam tarzını anlatmak istiyorum. Kadınlarımız evlendikten kısa bir süre sonra hamile kalırlar işte o zaman kız mı oğlan mı sorusu hemen ortada dolanır. Oğlansa oğlumuz olacak diye keyiflenirler. Oğlan çocuğuna verilen değerler size verilmez. Siz evde anne, baba ve kardeşlerinize bakmakla yükümlüsünüzdür. Ama kıymetinizi yine de anlamazlar. Ama bilmezler mi ki yaşlılık gelip elden ayaktan düştüğünde onlara bakmaya gelen çok sevdikleri oğulları değil kızları olacaktır. Kızlarımız her şeyi öğrenip ölene kadar çalışıp çabalayıp bir de çalışman bize öğrenmen kendine derler. Böylece size güçlü olmayı öğrenmiş olursunuz. Bu sizin için bir okul gibidir. Her zaman ne yapacağını bilen biri olursunuz çünkü hayat okulunu bitirmişinizdir. Artık güçlenmiş ve akıllanmışsınızdır. Şans eseri bir de gerçekten okula gidebildiyseniz ne mutlu size. Siz artık boş boş bakmayı değil, gerçekleri görerek zorlukları yenmeyi öğrenmişsinizdir. En güçlü şansımız ise aslında ATA'mdır. Kadınlara verdiği haklar ile bizleri koruyup kollayan, bizler yüceltendir. Onlarca yıl önce, binlerce sorunun arasında yine biz kadınları düşünmüş ve ilerigörüşlülüğü ile bugünümüze ışık olmuştur.

 Evet canlarım artık haklarını bilen kendini koruyup yücelten akıllı bir nesiliz. Bu sayede her dalda yükseldik. Artık biz kadınların da söz hakkı olmuştur. Kızlarımız evde veya işte başarılı olup devlete millete daima hizmet etmiştir ve etmektedir.  

Atamın bizlere armağan ettiği Cumhuriyet özgürlüğümüzün ilk adımıdır. Onun için özgürlüğümüzü korumalıyız. Onu kimse bizden koparıp alamaz. Bunun için beynimizle düşünüp yüreğimizde yoğurup her derde çare buluruz. ATAM sensin bize yol gösteren, sensin hayatımıza güneş gibi doğan. Senin yolunda, bir amozon kadını gibi güçlü akıllıdır. Bizler anneyiz, üretiriz, çoğaltırız, her şeyi işe yarar bir hale sokarız. Bazen bir melek oluruz ama vatan millet için birer kaplanızdır, koruyup kollayan. Evlatlar için yemez yedir, uyumaz çalışır, çabalar, vatan millet için kendini feda eder, ve bunu da gururla yapar. Rabbim için iyilik yapmış hem de cevresine faydalı olduğu için gurur duyup içi rahatlamıştır. Vatanı, milleti, çocuklarının rahat olduğunu görüp kıvanç duymak artık onun hakkıdır. İşte o zaman tüm yorgunlukları bitmiş rahat bir nefes almıştır. Ne mutlu ona. Rabbim kadına öyle bir güç vermiştir ki artık her şeyin üstünden başarı ile gelen o'dur. 

 Evet dostlarım isteseniz de istemeseniz de biz kadınlar varız. Bizle de bizisiz de yapamazsınız o yüzden bizimle daima huzur içinde yaşamaya çalışın. 

Biz insanlardan bize karşı saygılı, sevgi dolu, ilgili ve dostça kısacası insanca davranılmasını isteriz. Nedendir bilinmez kendilerine yapılmasını istemedikleri her şeyi hiç düşünmeden bize yaparalar. İşte biz bu noktada bir dur demeliyiz. Biz size nasıl davranıyorsak sizden de aynısını görmek isteriz. Öyleyse kısasa kısas hep beraber mutlu olmak varken kötülük niye? Kadın isterse istediğini başarır. 

 

 Dostluk iyilik mutluluk huzur dolu yaşamlara….

Esen kalın.

Leman Aytar


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —