İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER

Tarih: 08.07.2024 16:36

Konya Teknik Üniversitesi, KAMPÜS İnşaatı NE Durumda?

Facebook Twitter Linked-in

Bir Çin atasözü der ki: Gülmesini bilmeyen, dükkân açmasın!

İki komşu; biri balcı ile diğeri turşucu olan dükkân sahibinin hikâyesini bilmeyen yoktur!

1 -) 4 Şubat 2017 tarihli Köşe Yazım; Gülmesini Bilmeyen ‘Başkan’ Olmasın!

 

Hem karşımızdaki kişiye ya da misafire gülümsemenin SADAKA olduğunu iddia eden bir geleneğin – bir dinin ve bir peygamberin temsilcisi olduğumuzu iddia edeceğiz ve hem de, gülmeyi ve gülümsemeyi, çok göreceğiz, öyle mi?

15 Mayıs 2017 tarihli, Selçuk Üniversitesi; Tekrar mı Bölünüyor, köşe yazımda; Konya ili, Selçuklu İlçesi, Dikilitaş Mahallesindeki bazı taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların ‘’Selçuk Üniversitesi Sanayi Kampüs Sahası’’ olarak kullanılması ve tahsis nedeninin tapu siciline şerh edilmesi kaydıyla 4046 sayılı kanunun 2/i maddesine istinaden, Bila bedel Maliye Hazinesine devredilmesine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) 28 Aralık 2016 tarihli kararıyla, toplamda 5 adadan oluşan yaklaşık DOKUZ YÜZ BİN metrekare taşınmazların Selçuk Üniversitesine tahsis işlemi gerçekleştirilmiştir! Bu karar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10.02.2017 tarihinde Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne bildirilmiştir!

2 -) 15 Mayıs 2017 tarihli köşe yazım; Konya Teknik Üniversitesi Kurulmasına matuf; Selçuk Üniversitesi Tekrar Bölünüyor?

 

Üniversite Sanayi işbirliği çerçevesinde, Konya Teknik Üniversitenin alt yapısını oluşturmak adına, Organize Sanayi bölgesindeki arsa tahsisi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Selçuk Üniversitesi bünyesinde Sanayi Kampus Alanının kurulabilmesi için şehirdeki tüm siyasiler, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşların destekleri olmuştur! Şehirlerin gelişiminde, Üniversite Sanayi işbirliğinin önemi büyüktür!

Konya Sanayisinin bilimsel altyapısını oluşturmak ve üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek adına, sanayi bölgesi içerisinde yeni bir kampus oluşturulması ve bu yeni kampusta, halen eğitimlerine Selçuk Üniversitesi bünyesinde devam eden; Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 8 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan 7141 sayılı kanunun yedinci maddesiyle 2809 sayılı kanuna eklenen Ek Madde – 179 ile kuruluşu tamamlanmış olan Konya Teknik Üniversitesine devir olmuştur!

Tüm bu gelişmeler ve bilgiler çerçevesinde, ilgili ve yetkili konumda olanlara, Konya Sanayisinin bilimsel altyapısını oluşturmak ve üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek adına, Konya Teknik Üniversitesi Kampüs İnşaat alanı ile ilgili, bir gazeteci olarak, KAMU ve KAMUOYU adına, bir kaç sorumuz olacaktır!

Konya Kamuoyu, özellikle de İÇ ve DIŞ paydaşlar adına, bir gazeteci ve iletişim uzmanı olarak, soruyorum!

Konya Kamuoyu ilgililerden konu ile ilgili bir açıklama beklemektedir?

3 -) 6 Ocak 2019 tarihli KÖŞE YAZIM; Konya Teknik Üniversitesinde YER Sorunu!

 

4 -) 20 Ocak 2019 tarihli KÖŞE YAZIM; Teknik Üniversite üzerinden RANT devşirmek!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —