Zakir TERCAN


KURBAĞAYI KOLTUĞA OTURTSAN, O YİNE ÇAMURA ATLAR...

Hz. Ali demiş ki: “Haset edenin huzuru, çabuk darılanın dostluğu ve yalancının yiğitliği olmaz." Bence de olmaz...


 

Bir büyüğümüz şöyle diyor: "İnandığımız doğruları ısrarla söyleyeceğiz. Gerçekleri çekinmeden konuşacağız. Taaki söylediğimiz sözler hedefine varıncaya kadar." Bizde büyüğümüzün sözlerini anlamlı ve doğru buluyoruz...

Hz. Ali diyor ki: "Senin olmadığın yerde, seni savunandır gerçek dostların."

Seven insan her zaman sevmesini bilir. Çıkarsız, hiçbir engel tanımadan. Olmasını istediği gibi değil, olduğunuz gibi kabul eder. Kusur aramaz, bulmaya çalışmaz. Tüm içtenliğiyle sever. İnce yanlarınızı bilir, hep yanınızda olur. Sığınaktır, dermandır. Sevgisi iyi gelendir.

Hz. Mevlana diyor ki: "Yalnızlık; adam olmayanların vereceği saygıdan, sevgiden iyidir."

Dürüstlükten hiç şaşmayacağız kaybettiğimiz en fazla yanlış insanlar olur. İyiler her zaman hak ettikleri yere gelmeseler de kötülerin her zaman hak ettikleri çukura düşeceğine inanıyoruz. Biz hiç yaptıklarının bedelini ödemeyen birini görmedik. Kim nerden yaraladıysa oradan yara alır, bu hiç şaşmadı.

Şemsi Tebrizi diyor ki: "Sadece niyet edin ve yolunuza devam edin. Kader niyete aşıktır. Çektiğin zahmet bir gün rahmet olur...

Dün sövdüklerini, bugün övenler... Dün övdüklerine, bugün sövenler... Göstermiştir ki; "Köpek her avcı ile ava çıkar" Çünkü; Kurt-kurdu takip eder, Köpekse elinde kemik olan herkesi... Allah aşkına! İnsanları eleştirirken biraz da "Ben kimim ya" deyip dönüp geçmişine bakan olur mu? Önemli bir şey çünkü o.

Ne güzel de söylemiş Hz. Mevlana: “Kalp denizdir, dil de kıyı... Denizde ne varsa kıyıya o vurur...” Kalbimiz engin, dilimiz temiz, yolumuz, bahtımız açık.. Allah yar ve yardımcımız olsun...

Hani derler ya ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar... Bu devirde Anne sevgisi hariç her şeyden şüpheleniyoruz artık. Şartlar sizi sakın aldatmasın, Allah yeter ki ol desin.
Olmaz diye düşündüğün her şey birden oluverir.

Ruhunu şeytana satmış kedisinden başka kimseyi düşünmeyen, onun-bunun sırtından inmeyen, her zaman ben diyen şarlatanlardan bizi, sizi ve hepimizi korusun Ya rabbim!

Şeyh Edebali Diyor ki: Bak DOSTUM! Ukalayla dost olma çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur, üzülürsün... Namertle dost olma mertlik bilmez, yürek bilmez, dost bilmez, Üzülürsün...

Kimin yanında durduğumuzdan daha önemlisi, duruşumuzun gerekçesidir. Kime karşı olduğumuzdan daha önemlisi, karşı çıkışımızın gerekçesidir... Dürüstlüğün aması fakatı olmaz... İnsan ya dürüsttür ya da değildir... onun için hiç kimse masal okumayın.

Hz. Ali demiş ki: “Haset edenin huzuru, çabuk darılanın dostluğu ve yalancının yiğitliği olmaz." Bence de olmaz...

Aynı şeyleri defalarca anlatanları dinlemeyin, bağıranları duymayın, emrivari konuşanların taleplerini yerine getirmeyin, moral bozup birilerinin emeğiyle dalga geçip umudunu kıranlarla aynı ortamda bulunmayın.

Eşşeğe çok değer verirsen kendini yarış atı zannedermiş!

Dedikodu peşinde koşan, söz taşıyan, fitne-fesat çıkaran ve yayan, kumpasçı-şantajcı adeta şeytanlaşmış ne kadar da insan var. Allah'ım! MHP ve Ülkücü camiayı bunlardan koru!
 

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR