İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER


Merkez ve Denge Ülke; Türkiye!

Dünyanın ekonomik güç merkezinin Atlantik’ten Avrasya bölgesine kaydığı ve adı konmamış küresel ve asimetrik bir savaşın yaşandığı zaman diliminde, ateş çemberiyle örülen Avrasya ve Ortadoğu’nun gözde ülkesi Türkiye; tarihi liderliğini, yeniden pekiştirmektedir! Tarihin ve coğrafyanın yüklemiş olduğu sorumluluk, bunu emreder!


Dünyanın 200 yıllık; Siyasi ve Ekonomik Güç dengesinde; Avrupa – Atlantik bölgesi, başta gelmektedir! Ara dönemlerde diğer bölgelere bazen kaydığına şahit oluyoruz!
 

Dünyanın Güç dengesi, dün olduğu gibi bugün de, Avrasya – Asya bölgesine kaymaktadır! İkinci Dünya Savaşı akabinde, Savaşın galibi Güçler, emperyalist sürecin devamı adına kurmuş oldukları; Birleşmiş Milletler, IMF, Dünya Bankası ve NATO vb. örgütler ile hegemonyal güçlerine güç katmıştır!
 

Geldiğimiz noktada; Avrupa ülkeleri, artık Dünyayı istedikleri gibi sömüremeyeceklerini anlamıştır! Dünya artık eski Dünya değil. Avrupa da artık eski Avrupa değil! Avrasya, Asya ve Afrika bölge halkları artık uyanmıştır!
 

Asya bölgesi; Dünyanın ekonomik, siyasi ve enerji üs merkezi olduğunun idrakine varmıştır! Avrupa – Atlantik güçleri, bu uyanışın önüne geçebilmek ve karşılarında bir Güç olmasını engelleyebilmek adına, vekalet ordular ya da devletler üzerinden, operasyon üzerine operasyon çekmektedir!
 

Dünyanın ekonomik güç merkezinin Atlantik’ten Avrasya bölgesine kaydığı ve adı konmamış küresel ve asimetrik bir savaşın yaşandığı zaman diliminde, ateş çemberiyle örülen Avrasya ve Ortadoğu’nun gözde ülkesi Türkiye; tarihi liderliğini, yeniden pekiştirmektedir! Tarihin ve coğrafyanın yüklemiş olduğu sorumluluk, bunu emreder!
 

Dünyada, Büyük bir Güç olmaya karar vermiş, bir Türk Devleti var! 500 milyonluk Türk nüfusu ile Türk medeniyetini ve 1,5 milyarlık Müslüman ile de İslam âlemini canlandırmaya, uyandırmaya ve birlik olmaya karar vermiş, bir Türk Devleti var! Gelmeye – çevrelemeye ve kuşatmaya çalışacaklar! Ne yapsalar boş!
 

Yeni bir Dünya düzeni kurulur ve haritalar çizilirken; küresel ve emperyalist güçler; paylaşım ve bölüşüm savaşında, mazlum halklar üzerindeki etkilerini eskisi gibi devam ettiremeyeceklerini, anladıkları için çözüm yolları aranmaktadır!
 

Bu coğrafyada yaşayan tüm halkların kaderi ve kederi ortaktır! Bu toprakların mazisi ve istikbali müşterektir!
 

Suriye, Irak ve Libya’da yaşayan halkların başına gelenler, yarın başka bölgelerde ki halkların, başına gelmeyeceğinin bir garantisi yoktur!
 

Daha sonra değil, hemen acilen harekete geçmek ve bölge halkları olarak, bölgenin basrışı – huzuru ve istikrarı adına, birlik olmak vaktidir!
 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurulduğu tarihten itibaren, yönetim kademesindeki; erk ve ekoller arasındaki çatışmalardan kurtulmak zorundadır!
 

Aksi halde, Türkiye ve bölge halkları olarak, kaybederiz! Aksi halde, Türkiye ve bölge halkları olarak, Varlık ve Beka sorunu ile karşı karşıya kalırız!
 

Horasan Erlerinin Türk ve İslam yurdu kıldığı; Anadolu’yu DAR ederler! Bekleştikleri şekilde, Orta Asya’ya göndermeleri için fırsat vermiş oluruz!
 

Dünya ve bölgemizde ki paylaşım ve bölüşüm savaşlarına; Büyük ve Güçlü bir Türkiye, karşılık verebilir ya da DENGE olabilir!
 

Bölge halkları ve Türkiye; bölgenin barışı – huzuru – istikrarı ve selameti adına; birlik ve beraberlik halinde olmaktan başkaca bir seçimi yoktur!
 

Almanya’da duvarların yıkılması ve Sovyetler Birliğinin dağılma sürecine kadar, dünya sistemi; soğuk savaş olarak bildiğimiz, NATO ve VARŞOVA Paktı çerçevesinde, iki kutuplu bir denge de gelmiştir!
 

2020 yılında yaşamış olduğumuz pandemi sürecine kadar ağır aksak da olsa tek kutuplu bir süreç yaşanmıştır! Pandemi ile yeni bir denge ve sistem kurulamayınca, 2022 yılı Şubat ayında, Rusya ve Ukrayna arasında baş gösteren savaş, dünya sistematiğinde, yeni bir düzen ve dengenin yeniden kurulma sürecine girdiğini işaret etmektedir!
 

Peki, Hamas ve İsrail arasında ki tek taraflı savaşa da bu çerçeveden bakmak gerekir! Bu savaşların akabinde, nasıl bir sistem ve denge kurulacaktır? Soğuk Savaş sürecinde olduğu gibi çift kutuplu yeni bir denge mi kurulacaktır? Yoksa çok kutuplu mu olacaktır?
 

Yeni dengede hangi ülkeler saf dışı kalacaktır? Emperyalist ülkelerden hangileri için yok oluş zilleri çalmaktadır! Yeni dengeye hangi ülkeler dahil olacaktır?
 

Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde kurulan Türk Devletleri Teşkilatı ve Türk Diasporası ile Türk Devleti; çok kutuplu yeni denge ve sistemde, başat aktör olduğunu hatırlatmak isterim!
 

Türk Devleti ve Türk Devletleri Teşkilatı olmadan yeni bir DENGE ve SİSTEM kurulamayacaktır!
 

Aksi halde bölgemizi, yakmaya ve yıkmaya, insanları da öldürmeye devam edecekler!

PENTAGON'DA BELGE KRİZİ...

BRICS'İN DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ PAYI G7'Yİ GEÇTİ

HAMAS'IN YENİ LİDERİ HALİD MEŞAL

İSRAİL SOYKIRIMA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

NOBEL EKONOMİ ÖDÜLÜ DARON ACEMOĞLU'NA VERİLDİ

İSRAİL MEDYASI HİZBULLAH'IN YENİ LİDERİNİN VURULDUĞUNU AÇIKLADI

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTARAK DEVAM EDİYOR

FİLİSTİN DEVLETİNİN TANINMASI ÖNEMLİ....

“Gönül Elçileri” projesi dünya sahnesine çıktı

PUTİN ''DEN ERDOĞANA TEKLİF

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
3.Samsunspor 9 6 2 1 7 19
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
6.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
7.Göztepe 8 3 2 3 4 12
8.Trabzonspor 8 2 0 6 2 12
9.Kasımpaşa 9 2 2 5 -1 11
10.Sivasspor 9 3 4 2 -2 11
11.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
16.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
17.Kayserispor 8 0 3 5 -7 5
18.Hatayspor 8 0 5 3 -7 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR