Vüsale ALİYEVA

Tarih: 10.11.2023 18:10

MİLLİ BANKACILIK-TROY

Facebook Twitter Linked-in

 

MİLLİ BANKACILIK –TROY

Gazze’ye insanlıktan çok uzak acımasız saldırı sonucunda ülkece İsrail ürünlerini boykot etmeye başladık. Gerekli sonuçları almaya başlayınca sosyal medyada bankacılıkta da boykot çağrısı yapıldı. Tabi tüm bankalar ve banka kartları –master card, viza card ve diğerleri Siyonist İsrail yönetimi ile idare ediliyor maalesef. Bu günlerde medya platformlarında yeni bir telkinle karşılaşmaya başladık. TROY yerli ve milli bankacılık yazılımı varmış. Ve 2015 yılında kurulmuş, açılımı da Türk Ödeme Yöntemi olarak geçiyor. TROY kullanmaya çağrı yapan sosyal medya sayfalarının bu çağrı için yapılan yorumlarına göz attım, büyük çoğunluğu asla kullanmamız için uyarıda bulunmuş, güya dijital paraya geçiş tuzağı imiş. Tanıdığım birkaç bankacıyı arayarak TROY hakkında bilgi edindim ve sordum ki, bu Türk Ödeme Bankacılık Sisteminin yazılımı da milli ve yerli mi, çünkü, dış güçler siber saldırı veya yazılım kilitlenmesi yaparsa bu kartları kullanamayız, para transferi yapamaz, hesabımızdaki paraları çekemeyiz. Yazılım milli ve yerli ise ödeme ve her türlü işlemlerde garanti var mı-diye sordum. Bankacılar kesinlikle tavsiye ettiler ve TROY yazılımının milli ve yerli olduğunu söylediler. Tam makaleyi yazacakken Murat Akan TROY adlı yeni videosu ile haber sayfalarına düştü. Murat bey çok güzel özetlemiş ve haklı sitemine ben de tam katılarak neden 2015 yılında oluşturulan bu bankacılım sistemi 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası tarafından da onaylanmış olmasına rağmen Türkiye geneline tebliğ ve telkin edilmemiş, kamu kurumlarında ve belediyelerde zorunlu ödeme kartı, tercih bankası olarak seçilmemiş? Kamu çalışanlarının maaşlarını çektikleri bazı bankaların bankamatik ve işlemlerde sorunlar yaşadıklarına kaç kez şahit olmuşum. Türk olduğumla gurur duyarken maalesef itiraf etmeliyim ki, bizim milletimizin en zayıf yönlerinden birisi de kendi icat ve geliştirdiğimiz yazılımlara, teknolojik gelişmelere, önemli buluşlara düşmanca tavır sergileyip, dikkate almıyoruz. Oysa milli ve yerli yazılım milli siber ve teknolojik güvenliktir. TROY gibi eminim bir çok alanda yazılım geliştirmiş nice zihin gücü gençlerimizin projeleri vardır, askıda belki veya tebliğ edilmemiştir. Şu anda Gazze’ye saldırılan vahim saldırıdan ortaya çıkan şudur ki, ülkemizin güvenliği milli ve yerli yazılımlarla garanti altına alına bilir.

Birkaç yıl önce BOR –ON ve ürünleri piyasalara çıkmıştı. Yerli ve milli deterjanlardı. Yurtdışından gelen diğer kimyasal içerikli marka deterjanların bayileri bizim yerli ve milli, zararsız geliştirilmiş bu deterjanların bayilerini sıkıştırarak baskı ile marketlerden kaldırmış. Bu gün anlıyoruz ki, Gıda, Teknoloji, Siber-Yazılım gibi bizi hayatta güçlü ve sağlıklı tutacak bu çok mühim unsurlar devletçilik ve egemen ülke olmamız için olmazsa olmaz faktörlerdir. TROY milli ve yerli bankacılık yazılımı ve banka kartları sistemi oldukça ehemmiyetli olduğu gibi bu kabilden olan banka yazılım sistemlerine alternatif yazılımlar da geliştirmek yerinde olur. Bir sistem tehlike altında olursa zor vaziyette kalmayıp diğer sistemi kullanmak açısından kamu yönetimi, kamu kuruluşları ve bankacılık sistemi alanlarımızda milli ve yerli yazılımlarla güncellenmiş bankacılık, mobil bankacılık, para transferi, vergi ve harç ödeme sistemleri devreye dahil edilmelidir. İlginçtir ki, TROY yerli bankacılık yazılımını belediyelerimiz, kamu kurumlarımız da kullanmıyor henüz. Tüm resmi kurumlarımızın bu ödeme yöntemini zorunlu getirmesini ve toplumumuzu bilinçlendirerek ülkece yerli yazılımların devreye girdiği sistemler için harekete geçmelerini rica ediyor, bu konuda elzem eylemlerin gerçekleştirilmesi çağrısında bulunuyorum. Görünen o ki, Türk- İslam düşmanlığı güden Batı ve Dış güçlerin merkezlendiği ülkeler her fırsata Türkiye aleyhine adımlar atmaya, günden güne güçlenerek dünyada söz sahibi olma hükümranlığına ulaşan Türkiye’ye aklımıza gelen ve gelmeyen her çeşit baskı, saldırı eylemleri planlayarak, karşımıza bin türlü engeller çıkarmaktan geri durmayacaklar. O yüzden tüm yaşantımız üzerine kurulu düzenimiz ve stratejik alanlarımızı milli ve yerli yazılımlarla, sistemlerle değiştirip tamamen Türk milli yönetimine geçmemizde bekamız için fayda vardır.

TROY Türk markası olmakla yurt dışında da her türlü banka işlemi yapıla biliyormuş. Bence TROY için reklam ve tebligat gösterileri, video reklamları çekilerek halka tanıttırılmalıdır.

Bu TROY logolu kartları lisanslı banka ve mali kuruluşlardan elde ede biliriz. Şu anda Türkiye’de bu kartı destekleyen 18 banka ve 3 elektronik para kuruluşu mevcuttur.

TROY kredi kartı ve banka kartı veren Finans Kurumları: Akbank, Alternatif Bank, QNB Finansbank, Halkbank, TEB ekonomi bankası, Vakıf Bank, Garanti banaksı, Yapı Kredi bankası, Şekerbank, Anadolu bank , Aktif bank, Albaraka, Ziraat bankası, İş bankası, İNG, Küveyt Türk, , Türkiye Finans bankaları ve ön ödemeli kart veren bankalar da Deniz bank, Pladyum, Türk Elektronik Para kuruluşlarıdır.

2017 yılında bu kart Discover Card ağı aracılığı ile dünya genelinde kabul edilmeye başlamıştır.

Aynı şekilde BOR-ON mili deterjan ve temizlik ürünleri için de madem düşman ülkelerin ürünlerini boykot ediyoruz, bu bor maddesi ile milli ve yerli üretim olan temizlik malzemelerini markette bulamıyorsak internet sayfasından rahatça sipariş vere bilir, bu sayede kendi çabamızla tekrar talep var diye marketlere gönderilmesini sağlaya biliriz. Küresel güçleri gözlerinde çok büyütenler bilmelidir ki, hiçbir “firavun” ve hiçbir dünya yöneticisi halklardan güçlü değil, toplumun isyanı karşısında güçsüz kala bilir.

Cesaret Yaradan’ın insana bahşettiği en yüksek ve güçlü değerlerden biridir.

Maalesef, bizim milletimiz dara düşmedikçe, çaresiz duruma sürüklenmedikçe kendi geçimi ve güvenliği için milli üretim hakkında acele etmiyor. Şimdi son iki ayda olanları iyi analizle değerlendirerek zihin güçlerimize önemli görevler edindirerek milletçe dışa bağımlılıktan kurtulmanın yollarını aramalıyız.

Yorumlarda TROY hakkında yanıltıcı bilgi verip, bilinçli olarak halkı bu sistemden uzaklaştırmaya çalışanlar sanırım bir yerlerden talimat alıyor ve bizden değiller.

Türk Yüzyılı için her şeyimiz milli ve yerli olarak güncellenmelidir.

Vüsale ALİ

Kayseri

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —