4 Mart 2017 tarihinde, Emeklilikte Yaşa Takılanlar; Yaşamasın, temalı bir köşe yazısı kaleme almıştım!
1 -) https://ahmetunver.com.tr/2017/03/04/emeklilikte-yasa-takilanlar-yasamasin/
Peki, 2024 yılının EMEKLİLER YILI olarak ilan edilmesinden kaynaklı, emekli vatandaşlarımızın gelirleri, hayat standartları ve geleceğe matuf, hayata bakışlarında olumlu bir gelişmeye şahit olan var mıdır?
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına istinaden Emeklilere yapılan zam oranları, Emekliler HİÇ Yaşamasın, diyesi geliyor! Sanki bu ülkede, özellikle de, 55 yaşın üzerindeki SSK ve BAĞKUR Emeklilerinin emekli maaşları ile insanca yaşamaya hakkı yokmuş gibi bir durum sezilmektedir! Neden acaba?
Ülkemizde, şu anda en büyük sorun nedir sorusuna verilecek cevap! TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre, EMEKLİ ve ÇALIŞANLARA yapılan zam oranlarının belirlenmesi akabinde, maaş zamları bahane açgözlülük şahane şeklinde her şeye ve özellikle de GIDA ürünlerine YAĞMUR gibi ZAM gelmesidir!
Ülke, bir an önce ZAM sarmalından kurtulmalı! Fiyatlar sabitlenmeli! Özellikle de GIDA ve BARINMA KRİZİNE bir çözüm üretilmeli! Aksi halde gidişat çok da iyi değildir!
Mademki SGK ve BAĞKUR emeklilerine, insanca yaşamak için yeterli bir maaş bağlanamayacağına göre, ya emeklilik sistemi iyileştirilmeli ya da tamamen kapatılmalı!
Bundan 3 -5 sene öncesine kadar, asgari ücretin yarısı ile kirada oturabilen bir vatandaş artık asgari ücret kadar bir fiyata dahi kiralık ev bulamamaktadır!
Peki, evi olmayan ve kirada oturmakta olan emekli bir vatandaşın durumunu – yaşadıklarını ve duygularını, ballı maaş alan arkadaşlar EMPATİ yapabilir mi?
Peki, Emeklileri; Açlık ve Yoksulluk ile baş başa bırakanlara neler demeli? Emeklilerin haysiyeti ile oynanmasına neler demeli?
Her çalışan bireyin umudu erken denecek bir yaşta emekli olmaktır! Erken derken, Kamu kurumlarında, 65 – 72 yaş aralığından dem vurmadığımı da, ifade etmek isterim!
Bazı Kamu kurumlarında emeklilik yaşı neden 72 olarak kabul edilmektedir? Peki, 65 yaşına kadar bekleyenlere neler demeli? Çalıştığı kurumda bilgisayarın ENTER tuşuna dahi basamayanlar sadece emeklilik için 65 yaşını doldurmayı beklemek suretiyle BALLI MAAŞ almaya devam etmektedir? Neden acaba?
Mademki ülkenin mali bütçesi erken emekliler konusunda açık veriyor, neden bir sınırlama getirilmedi?
Emeklilik konusunda, 50 – 55 yaşını bekleyen vatandaşlara rağmen erken emeklilik uygulaması ile 40 yaşında emekliliği dolan Üç milyona yakın bir kitleye neden bir sınırlama getirilmedi?
Üç Milyona yakın Erken Emekli olan vatandaşlara ödenecek maaşlar, bir sınırlama getirilmiş olsa, gününde emekli olan vatandaşlarımızın emekli maaşları yaşam standartlarına bir iyileşme sağlanabilirdi!
Peki, iki yıl milletvekili olmak suretiyle emeklilik hakkı kazanan süper emeklilik ile ballı maaş alan ve bir eli yağda bir eli balda yaşayan kitleye neler demeli?
Hem milletvekili ve hem de emekli milletvekili, hem bakan ve hem de milletvekili emekli maaşı ödemesi olan vatandaşın hali pür melalinden bihaber kitleye neler demeli?
Peki, Ballı maaş ve ayrıcalıklı emekli maaş uygulamalarının olduğu bir başka ülke var mıdır?
Nomenklatura: Sovyetlerde ayrıcaklı zümreye verilen bir isim!
Peki, ülkemizde, BALLI MAAŞ alan ayrıcalıklı zümreye ne gibi bir kavram geliştirmeli? Vatandaş, ekmek bulamaz ve barınma sorunları yaşarken, bu tiplere neler neler demeli?
2025 yılı da, Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu tarafından AİLE YILI ilan edilmiştir!