Lokman KÖSE


Spor adamları…

Sadece maç izlemek, soyunma odasına girmek, futbolcularla fotoğraf çektirmek, röportaj yaparak gündemde olmak yetmiyor.


Geçmiş spor tarihimizde direk başkan olmasa da sporun bir çok branşında etkili olan isimler vardı. Fenerbahçe’de Yavuz Kayral,  Sporda Mehmet Akif Üstündağ, İsmail Dilber, Mehmet Emin Katipoğlu gibi bir çok ismin yanında diğer branşlarda Güreş’ de  Kırkpınar  ağası rahmetli Hüseyin Şahin, gibi isimler bulunuyordu. Günümüzde ise  bu sayılar artmaya devam ediyor. Eğer bu isimlere bir şey olsa Türk sporu ne olur sorusuna şimdiki isimlerle rahatlamaya başladık. Özel sporcular da Başkan Birol Aydın ve Ensar Kurt, Güreşte Fezair Tatlıdil, Tevfik Odabaşı, Aski Spor’ da Abdullah Çakmar, Keçiören Belediyesi'nde Erhan Cihangiroğlu,  Ankara Büyükşehir Belediye Spor’ da  Mehmet Atak , yıllarca Türk Halterine ve sporuna yönetici olarak hizmet veren Necati Kılıç, Bekir Doğan, Mustafa Şahin ,Mardin Midyat da Fahrettin Eronat (Hem Futbol hem de Voleybol’ da), Fahrettin Yıldız  hem Taekwondo’da hem  de diğer branşlar  da fazlasıyla hizmet vermeye devam ediyorlar. Medyada da Gençlerbirliği basın danışmanı, Erhan Doğan, Mert Dokuzoğlu ve Halil Barut.
Bu gönüllü insanlara baktığımız zaman, bugün Mehmet Akif Üstündağ Türkiye’nin en önemli Federasyonu haline gelen Voleybol’ un Başkanı, Birol  Aydın özel sporcuların başkanı oldu. Bir çok spor alanında yöneticilik yapan bu insanlara şu anda hangi görevi versen gecesini gündüzüne katar ve çalışırlar. Alaylı olarak tabir ettiğimiz bu çalışmaların içerisinde sürekli bulunan isimleri Ensar Kurt, Mehmet Atak ,Fahrettin Eronat  ,Erhan Cihangiroğlu, Abdullah Çakmar, Tevif Odabaşı’na hangi Federasyon başkanlığını verseniz başarılı olurlar. ‘Çekirdekten yetişme’ tabiri var ya, işte Türk sporundaki yönetim bazında ümidimizin fazla olmasının sebebi bu. Spor yöneticiliği kavramı Üniversitelerde çok fazla dillendirildi. Bölümler açıldı. Ama bu saydığımız isimler  hem alaylı hem de mektepli olarak görev yapacak güce sahipler. Rahatlıkla söylenebilir ki artık Türk sporunun yönetici sıkıntısı yoktur. Ama bu şu anlama gelmiyor Parası olan bir iş adamını getirip kulüplerini ve Federasyonların başına koyarsanız bir süre sonra bocalamaya başlarlar. Stat da maç izlemekle kulüp yöneticiliği yapmak arasında çok fark var. Bu gün kulüplerimizin finansal açıdan sıkıntı  çekmesinin altında yatan en büyük nedenlerden birisi de budur. Sadece maç izlemek, soyunma odasına girmek, futbolcularla fotoğraf çektirmek, röportaj yaparak gündemde olmak yetmiyor. Eğer gerçek anlamda sorunların altına elinizi koymazsanız o zaman kulüpler sekteye uğruyor. Yıllar sonra  Anadolu’da şampiyon olmuş bir Bursaspor’un haline bakın. Eskişehirspor’un durumu öyle  Akhisar spor  aynı. Başkent Ankara’da süper ligde takım yok. Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün durumu malum.
 

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR