İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER

Tarih: 04.09.2024 11:58

Taşra İlçelerde ki; FAKÜLTE ve MYO’LAR Güçlendirilmeli!.

Facebook Twitter Linked-in

Üniversiteler; ülkenin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren, kaynak ve kadrosuyla bilim ve teknoloji üreten, araştırmaları teşvik eden, toplumsal gelişmelere öncülük yapan ve bilimsel yöntemlerle her meseleye çözüm arayan kurumlardır!

Üniversiteler; bilgi üreten ve bilgiyi kullanabilecek insan kaynağını yetiştiren kurum demektir! Üretilen bilginin topluma yayılmasını sağlamaktır!

Üniversite yönetimleri; toplum ve şehrin tüm dinamikleri ile ilişkili ve bağlantılı olmak zorundadır!


Üniversite yönetimleri; özerk yapısı gereği, tüm atamalarda; HAK – HUKUK – ADALET – EHLİYET– LİYAKAT – BİLİM ve Evrensel değerler öncelikleri olmalı!

Üniversite yönetimleri; AÇIK – ŞEFFAF İLETİŞİM ve HESAP VEREBİLİRLİK olmalı! Aksi halde, Üniversite ve Kampus içinde, Sosyal Barış – Huzur ve Aidiyet sağlanamaz!

Üniversiteler; kalkınma adına; araştırma, geliştirme ve bilimsel çalışmalar yapması gereken kurumlardır!

Üniversiteler, ülkesine ve bulunduğu ilin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamalı!

Üniversiteler; Özel sektörde karşılığı olan öğrenciler yetiştirebilmek için başarılı, sektörü ve sahayı bilen akademisyenler istihdam etmeli!

Kurumlar; Kural – Kanun ve Yasa demektir! Kurumsal yönetim olmadığı zaman, durumsal yönetim şekli hakim olacaktır!

Durumsal yönetim anlayışında, adalet olmadığından kaynaklı, sosyal kaos – kargaşa ve karmaşa var demektir! Durumsal yönetim anlayışında, Kurumsal Aidiyetten bahsedilemez!

Devletin Kurumları; kanun, kural, nizam, adalet, hukuk ve hesap verebilirlik demektir!

Devletin Makamları; kimseye babasından miras kalmamış ve kimseye bu makamlar baki değildir!

Devletin Kurumları; birilerinin yasa ve yönetmeliklere aykırı, atama ve keyfi yer değiştirme talep ve isteklerinin yerine getirileceği, ali babanın çiftliği olarak kullanacağı bir onay makamı değildir!

Bir kurumda; dürüst – idealist ve namuslu bireyler; kötü kişiler ve fesatçılar kadar, sabırlı ve cesur olmazsa, kurumlar, mutlaka batarmış!

Bu ülkede; ilerici, gerici, sağcı, solcu yoktur! Namuslu insanlar ve Namussuz insanlar vardır! Siz Namuslulardan olun! Göreceksiniz, çok kalabalık olacaksınız!

Şirket, Kurumlar ve Üniversitelerde; SONUÇ ve BAŞARIYI getiren şey; Kurumsal Yönetim Anlayışı, Kurumsal Kültür – Kurumsal Davranış – Kurum Felsefesi ve Kurumsal AİDİYET; ÇALIŞANLAR ve Onların DAVRANIŞLARI akabinde gelmektedir!

Ya da AYNI VERİLER ile Farklı SONUÇLAR beklemeye devam!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —