Lokman KÖSE


Tebrikler Büyükekşi!

Türkiye’de istenmeyen ve bu kadar direnen hiçbir Federasyon başkanı çıkmadı.


Lokman Köse

Türkiye’de istenmeyen ve bu kadar direnen hiçbir Federasyon başkanı çıkmadı. Yaklaşık 40 yıllık mesleğim boyunca bir çok Futbol Federasyon başkanı ile karşılaştık ve takip ettik ama ben bu zamana kadar Mehmet Büyükekşi kadar direnen, gitmemek için çabalayan, ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ diyen bir kişi görmedim. Kulüpler istemiyor, Hakemler istemiyor, Var sistemi patlamış statlarda yuhlanıyor kongre tarihini değiştiriyor. Kendisini istemeyenleri hainlikle suçluyor. Ama istifa etmemek için direndikçe direniyor. Gitmem de gitmem. Herkesin yapamayacağı bir durum.18 Temmuz da seçimli Genel Kurulda ne olur bilemem. Ama ne siyasette nede sporda koltuğu kapan bir daha bırakmıyor. Ya secimle gidecek, ya da seçimle…

Aynı  konu Fenerbahçe içinde geçerli. Koç Ali tekrar aday olacağını açıkladı.  Şimdi bu döneme bir göz atalım. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe’nin bir lira borcu yoktu ve ekonomik sıkıntı hiç bulunmuyordu. Yıldırım döneminde Fenerbahçe tüm olumsuzluklara rağmen yüksek bir karakter kazanmıştı. Futbolun başarısının yanında bir çok branş da Olimpiyatlara katılmış ve başarı yakalamıştı. Türk Bayrağını en çok dalgalandıran sporcuları barındırdı. Koç döneminde ilk defa Fenerbahçe para için (Anadolu Takımları gibi) kampanyalar düzenlemişti. Herkes hatırlar. Böyle bir takımın ekonomik olarak düştüğü bir duruma bakın. Sarı-Lacivertli takım kampanya takımı olmuştu. Kendisini eleştirenlere ve Aziz Yıldırım’a Ali Koç, “Bir daha Koç ailesini ağzına alma. Senin için iyi olmaz.  Hiç kimse Koç ailesini ağzına alamaz”  demiş tehditler savurmuştu. Herkes Aziz Yıldırım’ın yaptığını yapabilir miydi? Fenerbahçe için hapis yatar mıydı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin kötü gidişini gördüğü ve acılar çektiği için tekrar aday olma niyetinde. Yıldırım’da bu konuda çok inat. Geçen ay yapılan Yüksek Divan Kurlu Seçiminde Yıldırım devreye girerek Şekip Mostoroğlu’nu kazandırdı. Bu bile büyük sinyaldi. Bu gün yüksek divan kurulunu seçtirme başarısı gösterenler varsa bu şu demek mevcut yönetimden memnun değiliz.  Delegeler şimdiden kararını vermiş. Ali Koç’un döneminde Basketbol, Voleybol da başarılar yakalandı. Ama Futbol’ da başarı olmayınca diğer  branşların bir anlamı olmuyor. 

Fenerbahçe bir zulümden kurtulmak istiyor, Şampiyonluk bekliyor. Bana göre Ali Koç mayası Fenerbahçe’de tutmadı. Herkese  teşekkür edip ayrılması gerekli. Gelenler bir hışımla geliyorlar bir türlü gitmek bilmiyorlar.  Buna da bir ölçü konulmalı diyeceğim ama bunun bir ölçüsü yok. Karakterle alakalı. Seçmene  saygı duymak gerekli. Daha önce kendilerini seçen delegeler çok kıymetliyken şimdi seçmezlerse tümü hain ilan edilecek. Güzelim Türkiye’de istemediğin herkesi hain ilan etmek o kadar kolay oldu ki. Arttık kim hain kim vatansever anlayamıyoruz.  Yeni yüz yılda Türkiye ve Türk sporu bunları konuşuyor. Sürekli level atlıyoruz. Ama nereye atlıyoruz niye atlıyoruz belli değil. Allah akıl ve basiret versin.

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR