Lokman KÖSE


Yeni Siyasi Oyuncular…

Yeni siyasi dönemin en önemli oyuncuları  Ekrem İmamoğlu, Fatih  Erbakan,  Ümit Özdağ  ve Yılmaz Gülümser  olacak  gibi


 LOKMAN KÖSE

 Yerel seçimlerin 31 Mart’ da yapılmasından sonra siyaset de  yeni oluşumlar hızlandı. Daha önce kurulan ama işlevi kaybolan Partilerde büyük bir hareketlilik var. Bu hareketliliğin çoğu sağ muhafazakar partilerde.

Özellikle Yere  seçimlerde Ak Partinin büyük oy oranının düşmesi ve bir çok ilde belediye başkanlıklarını kaybetmesi, Ekonomi  ve Gıda krizi tüm siyasi argümanları harekete geçirdi. Hele İlk önce  Ak parti  ile yola çıktıktan sonra kendi Belediye başkan adaylarıyla seçime  girmesi ve  kazanmasından dolayı Yeniden Refah Partisi ve Fatih Erbakan gündeme otururken bir o kadarda  Yeniden Refah Partisi’ni bir çok ilde  destekleyen ve bu konuda büyük başarı yakalayan diğer gizli parti Vatanseverler oldu. Genel Başkanı Yılmaz Gülümser Türkiye’ deki sessiz  ve hızlı teşkilatlanmalarla  büyük hız kazandı ve ittifak kurdukları Yeniden Refah Partisi’ni Türkiye’nin gündemine otuturmayı başardılar.

Zafer Partisi’ de büyük çıkışlar  yaptı. Bu arada yine gözden  kaçan partilerin başında Merkez partisi  geliyor. Merkez Partisi ‘de  bu seçimlerde özellikle  Mansur Yavaş’ı desteklemesi ile gündeme gelen diğer bir parti oldu. Şimdi Merkez Partisi’nde de büyük bir hareketlilik başladı. Teşkilatlar yenileniyor, Kurullar , Gençlik ve Kadın kolları’ nın tümü bir seferberlik içerisinde. Olası erken seçim için hazırlık  yapıyorlar Merkez Partisi’nde Genel Başkan Prof.Dr. Abdurahim Karslı ile Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı  Hüsnü  Döğer  yeni  siyaset kurgusu için düğmeye basmış durumdalar.

Yeni Merkezi sağ oluşumun başında gelen iki dönem Milletvekilliği yapan Mahmut  Öztürk tüm eski bakan ve Milletvekili , Devletin  belirli kademeleri özelliklede  Devlet Planlama Teşkilatında (DPT) görev  yapmış i ve devlet terbiyesi almış kişileri  bu oluşumun içine   alarak  bir hareket başlattı.  Sağ oluşumda Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyerek  başarılı oldular. ‘Kurumlardan T.C ‘yi kaldırmayız “sloganlarıyla harakete  geçtiler. Milli  Yol Partisi  ‘de aynı şekil ‘de , Genel Başkan Remzi Çayır’la bu seçimlerde ciddi bir ivme  kazandı. Büyük şehirlerde  ittifak yaparken, ilçelerde kendi adaylarını koyarak seçime dahil oldu.

Yerel seçimlerden sonra sesleri pek çıkmayan  Gelecek ve Deva partilerinin  siyasi geleceği ciddiyetini koruyor. Saadet  ise siyasetten ziyade davların sürdürmeye çalışan fakat Fatih Erbakan’ın da gölgesinde kalmak istemeyen bir parti konumunda. Büyük Birlik Partisi  de aynı durum da. Cumhur ittifakında dursam  mı durmasa mı git gellerini yaşıyor. Seçimlerden sonra nasıl  bir tavır takınacaklarını kestiremiyorlar. MHP yine  aynıı çizgi  ve düşünce içerisinde oylar çoğaldı tesellisiyle mutlular. Bu  seçimin kaybedeni hiç Kuşkusuz Ak Parti  oldu. Bundan sonra ki süreç’  de eğer ekonomiyi toparlayamazlarsa olası Erken   seçimde daha fazla  oy  kaybedecekler.

Sağda bu kadar oluşum  varken  sol da hiç  bir yeni olşumun gerçekleşmemesi dikkat  çekiyor. Yeni siyasi dönemin en önemli oyuncuları  Ekrem İmamoğlu, Fatih  Erbakan,  Ümit Özdağ  ve Yılmaz Gülümser  olacak  gibi.

Kısaca 31Mart  Yerel seçimleri Türk siyasetinin kimyasını ve denklemini bozdu. Yeni oluşumların Türkiye’ye nelerin getireceğini   hep birlikte göreceğiz.

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR