HÜLYA YILMAZ İLE YAŞAM SANATI


YILMADAN MUTLULUK PEŞİNDE

MUTLULUK Bir beklentinin karşılanma anı mutlu olma anıdır


Mutluluk hayatımız boyunca bizim besleyip yeşerttiğimiz bir duygudur. Bunu başkaları bize hediye etmez biz kendimizi yücelterek ona ulaşabiliriz mutluluk hayatından an'dan razı olabilmek halidir şu anı kabul edip bir sonrakini bir nevi inşaa etmektir ya da kendi fıtratına uygun yaşayabilmektir.

MUTLULUK Bir beklentinin karşılanma anı mutlu olma anıdır. Bir nevide bizim beklentilerimizle alakalıdır. İnsanların en büyük yanılgısı galiba anda kalabilmeyi başaramamasıdır çünkü gelecekte yaşayabileceğimiz olaylar Bazen bizim elimizde olmayan şeylerdir onun için anda kalma anı gözlemleyebilme ve karşılayabilmek bizi daha dengeli tutar. Demem o ki olanla beklentilerin örtüşmesi bizi mutluluğa götürür. Biyolojik anlamda mutlulukta beynin salgıladığı hormonlarla alakalıdır. Beyin mutlu olduğu anda bir çok hormon salgılar ve bunlardan en önemlileri Dopamin, Oksitosin ve Endorfindir. Bunlardan bir tanesini örnek verecek olursak, vücudu hareket ederek salgılanan hormon endorfindir. Hareket eder, spor yaparsak salgılanır ve bizi mutlu eder. Bazen de mutluluk yanısıra bizi üzen yıpratan bir sürü şey vardır. Bunların yokluğunda da biz mutlu oluruz acının hüznün olmadığı bir dünyada asıl mutluluk değil midir? Biz belki de mutluluğun tanımını bir türlü oturtamadık. Bazen mutluluk haz ile karıştırılır, hazzın bir süresi vardır bittiğinde biz mutsuz oluruz. Başı ağrıyan bir insan başı ağrımayanı mutlu zanneder. Mutluluğunda sürdürebilirler olması lazım ve  beklentilerin karşılanma anı mutlu olmalıdır. Bu durum Bizim beklentilerimizle alakalıdır onunla beklentilerin örtüşmesi mutlulukla sonlandırılır.

Eskiden insanlar mutluluğu talih olarak görürlerdi şimdi de kendilerinin yarattığı bir olay olduğunu gördü ve fark etti. Hiçbir şey yokken mutluysan, an'a dönersen mutlu olmak çok basit çünkü, unutmayalım yüceler yücesi ALLAH'ın hepimize bahşettiği hayatta kalmamız için çalışan bir kalbimiz, nefes almak için ciğerlerimiz, yememiz için ağzımız, ve görmemiz için gözümüz var mutlu olmamız için bir sürü nedenimiz var, zihnimizle kurduğumuz dünyanın ya mahkumu ya da Özgür kuşuyuz. Kendi yaşamamıza uyanık olmamız lazım ve en büyük mutluluk galiba kişinin kendi peşinden koşmasıdır. Mutlu olmak istiyorsan anı yakala, anı kaçırma kaderini sev. Daha pozitif bir deneyimi arzu etmenin kendisi negatif bir deneyimdir ve paradoks olarak insan negatif deneyimini kabul etmesinin kendisi pozitif bir deneyimdir. ‎

Zaman gelip geçer ve şu an için bildiğimiz kadarıyla geri gelmez. Öyleyse hiç bir şekilde geri dönüşü olmayan zamanı doğru kullanmak mutlu ve huzurlu olmak çoğunlukla elimizde. Elbette elimizde olmayan mutsuzluklarımız da olabilir lakin bizim için iyi ve doğru olan hayatımızın tüm zamanlarını elimizden geldiğince güzel akılcı mantıklı ve doğru geçirmeye çalışmak olmalı, çünkü şimdiki zamanda yaptıklarımız, yaşadıklarımız hem şimdiyi hem geleceğimizi bağlar. O zaman hem bugünümüzü, hem geleceğimizi mutlu ve huzurlu geçirmek için en başta sağlıklı düşünmek yoluyla elimizde her neler varsa onların kıymetini bilerek pozitif olmaya gayret ederek, çalışarak doğru yollarda, doğru insanlarla yürümeyi tercih ederek, eksiklerimizi tamamlamaya, hatalarımızı düzeltmeye çalışarak hem bugünlerimizi hem geleceğimizi mutlu, huzurlu, itibarlı bir şekilde yaşayalım ve en önemlisi hatalarımızda, olumsuzluklarda pes etmeyelim. Düşersek kalkalım dersler alıp hayata küsmeden kendimizi kolay olanı seçip mutsuzluğa, umutsuzluğa bırakmadan yeniden Mutlu Huzurlu ve Başarılı olmak için derhal harekete geçelim ve bu dünyaya öylesine bir yaşam sürmek için gelmediğimizi sahipsiz olmadığımızı yaratan yüceler yücesi ALLAH'ın bize, bizden daha yakın olduğunu ve onun merhametinin büyüklüğünü unutmadan, ondan asla uzaklaşmadan, ondan ne dileğimiz varsa hayırlısıyla ve usulüne göre isteyerek ona Şükretmeyi ihmal etmeyerek, yürekten uyguladığımızda ve belirttiğim gibi çalışarak yaşadığımızda Mutluluk huzur başarı bizimle olacaktır. ‎

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR