Lokman KÖSE


Yüzyılın Rezaleti…

Mahalle çocuklarından aldıkları kupa onları çok sevindirdi. Demek ki bu kadar ihtiyaçları varmış!


LOKMAN KÖSE

Ey Ülke ve Futbolseverler işinizi gücünüzü bırakında Türkiye’de özellikle de Şanlıurfa’ da yaşanan yüzyılın rezaletine bir bakın ve düşünün…

Türkiye Cumhuriyeti yüzyılına girdi diye sevinirken yaşanan rezaletlerin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Futbol Federasyonu bir süper kupayı organize edemeyecek kadar aciz hatta daha da ileriye götürüp Cumhuriyetin Kuruluşunun yüzyılında Türkiye (Süper)kupası finalini Suudi Arabistan’da oynatmaya kalktılar. Çok şükür milli ve yerli olan Fenerbahçe’nin ısrarları ve tepkisi ile bu karar değiştirildi. Daha sonra Şanlıurfa da oynanmasına karar verildi.

Ama Trabzon’da yaşanan olaylardan sonra Fenerbahçe yönetimi temkinli davranarak bir hafta sonra Avrupa’da oynayacakları maç için Federasyona başvurarak Türkiye Kupası’nın bir hafta sonra oynanmasını istemişti. Her zaman olduğu gibi hayır cevabı alınca da U19 takımını sahaya sürerek Federasyon’un tutumunu protesto etti. Maça çıkan U19 Fenerbahçe Galatasaray karşısında 50 saniyede Icradi’nin golünden sonra sahadan çekildi. Bu arada Galatasaray Kulübü ve takımı süper kupayı aldık diye sevinçten ne yapacaklarını şaşırdılar. Mahalle çocuklarından aldıkları kupa onları çok sevindirdi. Demek ki bu kadar ihtiyaçları varmış!

Biraz geçmişe gidelim; Galatasaray Futbol takımı kurulduktan sonra yerli ve milli bir takım olsun diye Fenerbahçe Kulübü kuruldu denge sağlandı. Sonra yıllarca rekabet rüzgarları sürüp durdu. Ta ki Galatasaray’ın 1988-1989 sezonun da Avrupa kupalarında Neuchatel Xamax  eşleşmesi ve kendi sahamızda 5-0 yenmemize rağmen UEFA bu maçı masa üstünde iptal etti. Çok büyük tepkilere rağmen o dönem Fenerbahçe’nin Kulüp Başkanlığını yapan Ali Şen Uluslararası tüm bağlantılarını kullanarak alının bu kararı iptal ettirdi ve Galatasaray’ın galibiyeti onandı. UEFA kupasını 2000 yılında aldığında Galatasaray en çok Fenerbahçeliler sevindi. Hal böyleyken bir milli duruş göstermeye çalışan Fenerbahçe Şanlıurfa’da bir şok daha yaşadı. Galatasaray takımı Şanlıurfa’ da hurdacıdan bulduğu kupaya sevinecek kadar düştü.  Gerçekten Fenerbahçe’ye destek vermelerini beklerdim. Ama Kulüp yetkililerinin açıklamaları kupa sevinçlerine bakınca büyük hayal kırıklığı oluştu.

Türkiye’nin en büyük mağdur kulübü Fenerbahçe’dir, şike kumpası, arkasından otobüslerinin kurşunlanması, sahaya tüm taraftarların inerek futbolculara saldırması vesaire, vesaire…  Acaba diyorum bu Fenerbahçe’nin başına milli ve yerli olduğu için mi bu kadar işler hep başına geliyor.  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Garip kaldım öz vatanımda”. Ciddi bir duruş sergilemesinden dolayı mı rahatsızlıklar çoğalıyor. Yoksa Fenerbahçe kupayı alsa ne olacak almasa ne olacak.  Çok da ihtiyacı yok. Fenerbahçe’nin kupaya değil onurlu bir duruşa ihtiyacı var. Bunu da fazlasıyla yapıyor.

Ya şunu anlayamadım Türk Futbolunda yaptıkları hatalarla birçok kulübü bir birine düşüren, aldıkları kararlardan dolayı tepki toplayan T.C Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi niye istifa etme gereğini duymuyor da 18 Temmuz’da yapılacak olan Olağan Genel Kurula seçim maddesi koydurtuyor. Bu süre içerisinde eksik kalan herkesin tepkisini çekecek başka konular mı hayata geçirecek.

Bir de ricam var. Demokrasinin gereğini yerine getirin tek aday değil çok adaylı bir seçim olsun artık.  Şu işe yaramaz adayları kulüplere diretmekten vaz geçin. Arkanıza bir bakın Türk futbolu ölüyor. Alınan kararlarla Dünya ya rezil olduk. Herkes bu skandalı konuşuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin hatırına bu seferki seçimler çok adaylı olsun. Futbol adamlarına seçme ve seçilme hakkını verin yoksa bu kısır döngüden Türk futbolu ve sporu kurtulamayacak bilesiniz.

ENERJİDE MERKEZ ÜLKE :TÜRKİYE...

RUSYA SALDIRI BAŞLATTI!...

Donald Trump, Kasım Seçimlerinde Aday

Trump'a suikast girişimi

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ YAZDI: "5 TEMMUZ 2009 URUMÇİ KATLİAMI"

Gazetecilerin Diaspora Faaliyetlerine Destek Kamu Birliği Başkanı Fuad HÜSEYİNZADE Yazdı: "Azerbaycan Gerçekleri"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ, "ŞUŞA BEYANNAMESİ TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMIŞTIR"

Resul DAĞSARAY SDE İçin Yazdı: "İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi; Güç Oyunlarında Yeni Bir Cephenin Defakto Olarak Tanımlanma Sahnesi"

Gazeteci Yazar Mesut Haray Yazdı: "Güney Azerbaycan Milli Hareketi: Özgürlük, Adalet ve Ulusal Devlet Hedefiyle Mücadeleye Devam"

ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI VE SİYASET BİLİMCİ İSMAİL CİNGÖZ İSRAİL'İN OLASI LÜBNAN SALDIRISI HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR